Kringloopgeluk boek review: met update 2021

kringloopgeluk

Afgelopen maandag was ik voor het eerst sinds de lockdown weer eens in een kringloopwinkel en voelde ik weer Kringloopgeluk!

Ik was daar omdat mijn moeder nog een afspraak had staan voor een beurt voor de auto van haar en mijn vader. Terwijl we wachtten tot de auto klaar was, liepen we om te tijd te verdrijven even naar de kringloop in Groenlo.

Het was een ordinaire maandagmorgen, maar tot mijn verrassing waren er best veel mensen!

Omdat het een flink grote kringloopwinkel is, was het gelukkig alsnog niet te druk. Het was heerlijk om weer eens rond te kijken in een kringloopwinkel. Het deed me denken aan de titel van het boek Kringloopgeluk!

In 2013 schreef ik daar onderstaande review over.

Kringloopgeluk boek

Toen ik hoorde over het boek Kringloopgeluk van Ingrid van Willemswaard, de vrouw achter Ingthings,  ging mijn hart sneller kloppen!

Want ik ben dol op kringloopwinkels, en bekijk graag boeken met kringloopvondsten e.d. Die boeken helpen je met met een nieuwe blik naar oude spullen te kijken. Ze zijn erg inspirerend!

Het Kringloopgeluk boek ziet er prachtig uit, met op de cover leuke kringloopspulletjes. Toen ik het opensloeg deed het me erg aan het tijdschrift Flow denken. Zo is de inhoudsopgave gemaakt met een lettertype dat je ook veel ziet in de Flow.

Kringloopgeluk boek: opzet

Kringloopgeluk is een feest voor het oog. Als je het openslaat zie je een mooie afbeelding van een vliegende vogel, en in geschreven letters ‘dit boek is van….’ waar je je naam kunt invullen.

Op de volgende pagina staat een citaat uit Alice in Wonderland over geloven in onmogelijke dingen. Na het citaat volgt de inhoudsopgave. Vervolgens lees je in het voorwoord ‘Hoe het allemaal begon’ over de totstandkoming van Ingrid van Willemswaards blog en boek. Hierin verwijst ze naar het citaat uit Alice in Wonderland.

Daarna volgt een meer algemeen hoofdstuk over de kunst van kringlopen met 6 tips. Je zou bovenstaande kunnen beschouwen als het eerste deel van het boek. Daarna volgen vooral veel doe-het-zelf ideeën, meestal van kringloopmaterialen. Dit wordt afgewisseld met korte sfeerstukjes van Ingrid die prettig lezen.

Kringloopgeluk: vooral een doe-boek

Omdat ik twee linkerhanden heb, sprak het feit dat Kringloopgeluk overwegend een doe-boek is mij minder aan. Ik ben niet zo’n knutselaar. Maar als je wel handig bent, dan kun je hier beslist hele leuke ideeën opdoen. Wat mij betreft was de titel van het boek een beetje misleidend.

Ik had meer kringloopvóndsten verwacht, en minder geknutsel.

Maar de ondertitel is dus wel heel adequaat: ‘Een feelgood doe-boek‘. Dat dekt zeker de lading!

Meer op zoek naar kringloopspullen voor je interieur?

Voor wie net als ik vooral op zoek is naar inspiratie voor kringloopspullen, en hoe je die in je interieur kunt gebruiken, kan ik Als nieuw, Originele interieurs met gevonden voorwerpen aanraden. Ik heb dat geloof ik al wel 10 keer geleend van de bieb, en blader het elke keer met veel genoegen door. Ik denk dat ik had verwacht dat Kringloopgeluk meer op dit boek zou lijken.

als nieuw

Praktische informatie

Beide boeken zijn te koop bij Bol.com

 • Kringloopgeluk kun je voor 27,995 kopen bij bol.com en wordt daar tweedehands aangeboden voor 18,45.
 • Als nieuw, Originele interieurs met gevonden voorwerpen van Emily Chalmers en Ali Hanan kost 15,50. Niet duur voor zo’n leuk boek vind ik!

Update 2021

Ik vond die ochtend een mooi tafelkleed voor buiten op onze lelijke plastic tuintafel! Puur kringloopgeluk : ) Inmiddels heeft Ingrid Willemswaard alweer diverse nieuwe boeken uitgebracht. Van haar boek Lo-ving wool schreef ik ook een review. Verder is er nog het boek Vive la vie:

Dit boek van Ingrid Willemswaard ken ik niet, maar op basis van de ondertitel denk ik dat het vergelijkbaar is met Kringloopgeluk.

Ben jij al weer een keer bij een kringloopwinkel geweest sinds de lockdown?

Similar Posts

22 Comments

 1. Ik heb boek van Ingrid ook en het is toch zo een boek waar je altijd weer eens wilt inkijken.
  Ik heb zelf eigenlijk ook twee linkerhanden en vindt al die blogs over knutselen en zelf doen heel interessant en mooi en tof , maar ik doe er niets mee.
  Er is nog zo een boek. Thuis je eigen plek. Ken je dat? Ook een mooi boek lijkt me.

 2. Ik zag het boek in de boekwinkel toen het net uit was – en zette het meteen op mijn bibliotheekleeslijstje.
  Ik ben dol op kringloopwinkelen, én op ideëen om gevonden voorwerpen op te knappen. Ik kom er alleen nooit aan toe om al die leuke ideeen ook uit te voeren …………………………

 3. ik ben al ik weet niet hoe lang geleden nog in een kringloopwinkel geweest
  maar je vindt er idd mooie spullen
  .Ik wens je een zonnig weekend en hier is een @->- voor jou.

 4. Wat leuk om weer even bij de kringloop te zijn. Ik ben er niet geweest, maar ik ben ook geen kringloop-mens. Ik weet het niet: het lijkt me heerlijk, maar iets houdt me tegen. Dat komt ook omdat ik in de paar winkels waar ik wél kwam vooral drukte en overprikkeling heb ervaren. Kwam het ‘geluk’ niet echt ten goede.

 5. Het staat voor volgende week op mijn planning want ik vind het ook heerlijk om er rond te struinen en ik hou van vreemde artikelen die dan ook nog wat betekenen. Boeken koop ik er nooit, die haal ik uit de minibieb en heb er nog genoeg in voorraad. Het geluk voor mij is dus geen boek maar wel dat het weer mag dat we mogen struinen. Voor nu wens ik je gezellige dagen toe. sluit af met deze woorden.
  “Wees verliefd op het weekend en laat deze genegenheid wederzijds zijn.”

 6. Helaas is Bol.com gestopt met 2e hands boeken verkoop voor de particulier
  Alleen als je een zakelijk account hebt, en dus nummer van Kamer van Koophandel hebt.
  Daardoor valt het boek Kringloopgeluk nu een stuk duurder uit.

 7. Oh dit lijkt me zeker wel een tof boek. Ik ben zeker van de kringloop winkels, helaas door corona al tijden niet meer geweest ^^

 8. Jaren geleden dat ik bij een kringloopwinkel was. Dat was nog in Amsterdam en ik vond de spullen toen best duur. Voor een kringloopwinkel. Maar altijd wel leuk om rond te kijken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.