Boektips | Product Review

Kringloopgeluk

kringloopgelukToen ik hoorde over het boek Kringloopgeluk van Ingrid van Willemsweerd, de vrouw achter Ingthings,  ging mijn hart sneller kloppen!

Want ik ben dol op kringloopwinkels, en bekijk graag boeken met kringloopvondsten e.d. Die boeken helpen je met met een nieuwe blik naar oude spullen te kijken. Ze zijn erg inspirerend!

Het boek ziet er prachtig uit, met op de cover leuke kringloopspulletjes. Toen ik het opensloeg deed het me erg aan het tijdschrift Flow denken. Zo is de inhoudsgave gemaakt met een lettertype dat je ook veel ziet in de Flow.

Opzet van het boek Kringloopgeluk

Kringloopgeluk is een feest voor het oog. Als je het openslaat zie je een mooie afbeelding van een vliegende vogel, en in geschreven letters ‘dit boek is van….’ waar je je naam kunt invullen. Op de volgende pagina staat een citaat uit Alice in Wonderland over geloven in onmogelijke dingen. Na het citaat volgt de inhoudsopgave. Vervolgens lees je in het voorwoord ‘Hoe het allemaal begon’ over de totstandkoming van Ingrid van Willemsweerds blog en boek. Hierin verwijst ze naar het citaat uit Alice in Wonderland.

Daarna volgt een meer algemeen hoofdstuk over de kunst van kringlopen met 6 tips.

Je zou bovenstaande kunnen beschouwen als het eerste deel van het boek. Daarna volgen vooral veel doe-het-zelf ideeën, meestal van kringloopmaterialen. Dit wordt afgewisseld met korte sfeerstukjes van Ingrid die prettig lezen.

Kringloopgeluk: vooral een doe-boek

Omdat ik twee linkerhanden heb, sprak het feit dat Kringloopgeluk overwegend een doe-boek is mij minder aan. Ik ben niet zo’n knutselaar. Maar als je wel handig bent, dan kun je hier beslist hele leuke ideeën opdoen. Wat mij betreft was de titel van het boek een beetje misleidend. Ik had meer kringloopvóndsten verwacht, en minder geknutsel. Maar de ondertitel is dus wel heel adequaat: ‘Een feelgood doe-boek‘. Dat dekt zeker de lading!

Meer op zoek naar kringloopspullen voor je interieur?

Voor wie net als ik vooral op zoek is naar inspiratie voor kringloopspullen, en hoe je die in je interieur kunt gebruiken, kan ik Als nieuw, Originele interieurs met gevonden voorwerpen aanraden. Ik heb dat geloof ik al wel 10 keer geleend van de bieb, en blader het elke keer met veel genoegen door. Ik denk dat ik had verwacht dat Kringloopgeluk meer op dit boek zou lijken.

als nieuw

Praktische informatie

Beide boeken zijn te koop bij Bol.com

  • Kringloopgeluk kun je voor 19,95 kopen bij bol.com en wordt daar tweedehands aangeboden voor 18,45.
  • Als nieuw, Originele interieurs met gevonden voorwerpen van Emily Chalmers en Ali Hanan kost 15,50. Niet duur voor zo’n leuk boek vind ik!

Similar Posts

4 Comments

  1. Ik heb boek van Ingrid ook en het is toch zo een boek waar je altijd weer eens wilt inkijken.
    Ik heb zelf eigenlijk ook twee linkerhanden en vindt al die blogs over knutselen en zelf doen heel interessant en mooi en tof , maar ik doe er niets mee.
    Er is nog zo een boek. Thuis je eigen plek. Ken je dat? Ook een mooi boek lijkt me.

  2. Ik zag het boek in de boekwinkel toen het net uit was – en zette het meteen op mijn bibliotheekleeslijstje.
    Ik ben dol op kringloopwinkelen, én op ideëen om gevonden voorwerpen op te knappen. Ik kom er alleen nooit aan toe om al die leuke ideeen ook uit te voeren …………………………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.