Reacties

8 kringlooptips voor succesvol kringlopen — 51 reacties

 1. Ja, daar kan ik me absoluut in vinden.

  Mijn gevaar is dat ik 'outside the box heb gedacht' en dat ik alles in huis haal om het ding te upcyclen en dan geen tijd vind om het effectief te doen, en het alsnog ZOOI wordt dat in de weg staat!

  Ik mag van mezelf dus niet kringen tot ik mijn 6 maand Marie Kondo opruimen achter de rug heb!

  • Ik snap wat je bedoelt Ilse. Dat outside the box denken is leuk, maar vraagt meestal ook wat arbeid. En daar moet je net tijd voor hebben.

   Hoe gaat het met Marie Kondo bij jou?

  • Marie Kondo gaat goed!
   Kleding, boeken en papieren zijn gedaan.
   Ik heb gewacht met speelgoed tot de paasvakantie voorbij was. ;)

   Ik heb al héél veel lege bakken.

   Ik zie op tegen mijn hobbyspullen! Maar ook die zullen eraan moeten geloven ;)

 2. In mijn vorige woonplaats kwam ik er regelmatig. De kringloopwinkel hier ben ik minder weg van. Binnenkort gaan we op zoek naar een kledingkast voor een van de zoons. Dan ga ik weer eens kijken.

 3. Hele leuke tips (ik heb hem gedeeld). Nog een tip: met de kringloop app heb je alle kringloopwinkels van Nederland op zak en kun je overal nog makkelijker tweedehands winkelen.

 4. Gaan hier al meer dan 20 jaar naar kringlopen en zijn er nu ruim 10 hier. Gaan gemiddeld 3x in de week en niet naar allen !!!

  De gemeentelijke kringlopen zijn over het algemeen voordeliger en hier gezelliger, wat ook leuk is een weggeefwinkel/schuur.

  • Als je drie keer per week gaat ben je goed op de hoogte van het assortiment denk ik. Een weggeefschuur of winkel hebben we hier nog niet. Wel een weggeefkast bij de bieb.

 5. Regelmatig ga ik naar de plaatselijke.

  Met mijn moeder ging ik ook bijna elke week, we hadden keuze uit 3 die heel verschillend waren, dus altijd wel prijs. Helaas is mijn moeder er niet meer sinds 2 maanden.
  Met mijn dochter ga ik wel 1x per maand.

  Ik ben vooral goed in kleding spotten, bijna altijd zie ik zo welke maat het ongeveer is.
  Voor t-shirts een handige tip: Neem een goed zittend shirt en neem de maat door de wijdte met je onderarmen te nemen. Zo weet je in de kringloop snel of je het wel of niet moet gaan passen.

  Ik heb ook al regelmatig merkkleding gekocht die ik met winst doorverkocht op MP. Uitschieter top voor 4,50 voor 50,00 verkocht!

  • Dat vind ik altijd zo onbeschoft... Iets heel goedkoop aanschaffen en met grove winst doorverkopen!

  • Nicole vind je dit een normale reactie?

   Wat is er mis met iets vinden en doorverkopen?

  • Ik snap dat je een beetje onaangenaam getroffen bent door de reactie Lot. Het is de toon die de muziek maakt.

   Ik ga er altijd maar vanuit dat iemand het niet zo kwaad heeft bedoeld. Als tekst komt het soms harder over dan gewenst.

   Ik ben in ieder geval blij met je comments en dat je je ervaringen deelt.

 6. Leuk wel grappig als je nadenkt dat zelfs de kringloop moeten wij ook een strategie hebben, maar dat is wel zeker nodig om mooie spullen te scoren. Ik ga graag naar de kringloop. Helaas maak ik er niet vaak de tijd voor.

  • Het nadeel van marktplaats vind ik vaak de onbetrouwbaarheid die je soms tegenkomt. Hoewel er natuurlijk ook heel veel betrouwbare mensen zijn.

 7. Misschien moet ik toch eens naar binnen gaan bij de kringlopen hier. Maar eigenlijk heb ik nooit iets nodig en het risico is dan toch te groot dat je met dingen thuiskomt die je niet nodig hebt.

  • Dat is waar Marijke. Om dat te voorkomen zou je van te voren kunnen bepalen wat je graag wilt vinden. Net zoals het boodschappenlijstje bij de supermarkt.

  • Helaas herken ik het verschijnsel van de hogere prijzen. Dat is inderdaad jammer. Fijn dat je via marktplaats toch goede kasten hebt kunnen vinden!

 8. Mijn vriendin is ook zo iemand, heeft steeds weer iets leuks in huis staan waarbij ze kan zeggen: 'leuk hè, van de Kringloop'. Maar die komt er inderdaad ook regelmatig. Ik heb altijd grootste plannen en uiteindelijk ben ik er zo weer een half jaar niet geweest.. dat werkt dus niet echt ;)

 9. O jee, met deze tips wordt het straks echt niet meer te doen. Over een half jaar gaat het bedrijf waar ik werk verhuizen...drie maal raden wie onze buren dan worden...Ja hoor, Kringloopwinkel Leusden/Amersfoort. Lucky me!

 10. Hoi, leuke post! Haha...toevallig vandaag ge-kringloopt.
  Nuttige shizzle, ik ben zowieso best kritisch in wat ik koop en dan kan ik soms nóg erover twijfelen.
  Ik ging naar de Kringloopwinkel in Baarn. Daar heb je echt wel mooie dingen bij. Maar waar ik echt op zoek naar ben zie ik tot nog toe niet..zo'n mooi sixties dressoir slash t.v. kast(lang en laag).
  En dat think outside de box is een goeie!
  Thanx voor het delen van je ideeën. ^_~
  Liefs, Mijntje.

 11. Ik ben gek op kringloopwinkels, maar de 1 is de andere niet. Sommige zijn ontzettend duur geworden (jammer) en wanneer je naar een kringloopwinkel in een nieuwbouw wijk gaat tref je toch totaal andere spullen dan wanneer je naar een kringloop gaat in een oudere buurt. Ik heb zelfs een hele route bij mij in de buurt waar ik dan op 1 dag 4 of 5 winkels bezoek. Heerlijk!

 12. Ik ben er misschien 3 keer geweest en vond het 3 keer niks;)
  Ik zie niet de leuke mooie en grappige spulletjes, we zijn ook eens voor kasten wezen kijken, maar die waren zo duur, dat ik die dan toch nieuw koop.Ik kom dus nu ook nooit meer in een kringloop!

 13. Ik lees geregeld dat mensen iets leuks gescoord hebben in een kringloopwinkel. Zelf ben ik er pas 2x geweest omdat we naar iets op zoek waren en het daar hoopte te vinden.

  Ik wil er zeker nog eens rond gaan snuffelen. Maar vraag me dan af wat ga ik er precies kopen?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder