8 tips voor succesvol kringlopen

kringlopenKen je van die mensen die om de haverklap thuiskomen met prachtige en originele kringloopvondsten?

Terwijl je zelf zelden wat leuks tegenkomt?

Lees dan deze post met 8 tips voor succesvol kringlopen

1. Regelmaat is de sleutel tot succes

Er was een tijd dat ik elke week naar de kringloopwinkel ging. En dat was ook de tijd dat ik een prachtig bibliotheektrapje vond, een mooie tafeltje en een prachtige kop en schotel. Het feit dat ik er elke week kwam, vergrootte mijn kans op een leuke vondst. Niet alleen kreeg ik een goed gevoel voor het assortiment, ik was één van de eersten die het nieuwe aanbod zag. Op een gegeven moment kon ik bij binnenkomst zo zien: ‘Aha! Er is een oud vrouwtje overleden,’ want dan stond er ineens een prachtig servies of een fifties wandmeubel.

2. ‘Think outside of the box’

‘Think outside of the box!’ Excuseer mijn Engels, maar zeggen: ‘Denk buiten de doos,’ klinkt zo raar. Als je gaat kringlopen is het belangrijk om buiten vaste kaders te kijken. Sommige spullen lijken op het eerste gezicht misschien waardeloos of stom. Maar als je er met een open blik naar kunt kijken, worden de mogelijkheden zichtbaar.

Zelf vind ik dat best lastig. Wat bij mij helpt is boeken bekijken met kringloopvondsten. En Pinterest natuurlijk. Andere mensen hebben van nature wel die blik waarmee ze mogelijkheden zien. En dat helpt mij vervolgens om ze ook te herkennen.

3. Neem de tijd

Wees bereid om te zoeken. Verwacht niet dat de schatten kant en klaar voor je uitgestald liggen. Feitelijk is dat ook het leuke van kringlopen: het speuren naar schatten. Het is extra leuk als je er eentje weet te vinden! ‘Neem de tijd’ geldt ook op een andere manier: koop niet te impulsief! Als je iets leuks ziet, gun jezelf dan de tijd om nog even verder te kijken. En bepaal aan het eind van je kringloopbezoekje of je het nog steeds wilt kopen.

4. Zorg dat je een meetlint bij je hebt

Stel je komt een prachtig vintage bankje tegen, maar je vraagt je af of het wel in je woonkamer past. Dan is het handig als je een meetlint bij je hebt. Neem de maten op, en vraag eventueel aan het personeel of ze het bankje even willen achterhouden terwijl jij thuis gaat checken of het past.

5. Neem je smart phone mee!

Zeker als je een partner hebt die zich bemoeit met je inrichting is het handig als je foto’s kunt maken. Ik doe dat altijd met mijn iPhone4. Als je de mogelijkheid hebt app je de foto even naar je partner, zodat hij kan toestemmen in de aankoop.

6. Pas op voor troep

Soms is troep ook gewoon troep. Wees waakzaam voor zooi. Je wilt niet thuiskomen met een heleboel zooi, waarvoor je maar één bestemming kunt bedenken: de kringloop. Het is mooi dat je aan kringlopen doet, maar dan wordt het wel erg letterlijk….

7. Controleer spullen

Meestal zijn spullen in kringloopwinkels al gecontroleerd, maar het kan nooit kwaad om even te kijken of iets compleet en/of onbeschadigd is. Neem eventueel batterijen mee, om te kijken of apparatuur werkt.

8. Weet waar je gaat kringlopen

De ene kringloopwinkel is de andere niet! Kringloopwinkels die in rijke, welvarende delen van het land staan zoals het Gooi bieden nog wel eens betere en leukere koopjes dan een kringloop in een uithoek in de Achterhoek.

Succesvol kringlopen samengevat

Kringlopen is leuk! Ik vind het tenminste net schatzoeken. En zoals ze in Engels zo mooi zeggen:

‘One man’s trash, is another man’s treasure!’

Lees ook:

Hoe vaak kom jij bij de kringloop?

Similar Posts

51 Comments

 1. Ja, daar kan ik me absoluut in vinden.

  Mijn gevaar is dat ik ‘outside the box heb gedacht’ en dat ik alles in huis haal om het ding te upcyclen en dan geen tijd vind om het effectief te doen, en het alsnog ZOOI wordt dat in de weg staat!

  Ik mag van mezelf dus niet kringen tot ik mijn 6 maand Marie Kondo opruimen achter de rug heb!

  1. Ik snap wat je bedoelt Ilse. Dat outside the box denken is leuk, maar vraagt meestal ook wat arbeid. En daar moet je net tijd voor hebben.

   Hoe gaat het met Marie Kondo bij jou?

  2. Marie Kondo gaat goed!
   Kleding, boeken en papieren zijn gedaan.
   Ik heb gewacht met speelgoed tot de paasvakantie voorbij was. ;)

   Ik heb al héél veel lege bakken.

   Ik zie op tegen mijn hobbyspullen! Maar ook die zullen eraan moeten geloven ;)

 2. In mijn vorige woonplaats kwam ik er regelmatig. De kringloopwinkel hier ben ik minder weg van. Binnenkort gaan we op zoek naar een kledingkast voor een van de zoons. Dan ga ik weer eens kijken.

 3. Hele leuke tips (ik heb hem gedeeld). Nog een tip: met de kringloop app heb je alle kringloopwinkels van Nederland op zak en kun je overal nog makkelijker tweedehands winkelen.

 4. Gaan hier al meer dan 20 jaar naar kringlopen en zijn er nu ruim 10 hier. Gaan gemiddeld 3x in de week en niet naar allen !!!

  De gemeentelijke kringlopen zijn over het algemeen voordeliger en hier gezelliger, wat ook leuk is een weggeefwinkel/schuur.

  1. Als je drie keer per week gaat ben je goed op de hoogte van het assortiment denk ik. Een weggeefschuur of winkel hebben we hier nog niet. Wel een weggeefkast bij de bieb.

 5. Regelmatig ga ik naar de plaatselijke.

  Met mijn moeder ging ik ook bijna elke week, we hadden keuze uit 3 die heel verschillend waren, dus altijd wel prijs. Helaas is mijn moeder er niet meer sinds 2 maanden.
  Met mijn dochter ga ik wel 1x per maand.

  Ik ben vooral goed in kleding spotten, bijna altijd zie ik zo welke maat het ongeveer is.
  Voor t-shirts een handige tip: Neem een goed zittend shirt en neem de maat door de wijdte met je onderarmen te nemen. Zo weet je in de kringloop snel of je het wel of niet moet gaan passen.

  Ik heb ook al regelmatig merkkleding gekocht die ik met winst doorverkocht op MP. Uitschieter top voor 4,50 voor 50,00 verkocht!

     1. Ik snap dat je een beetje onaangenaam getroffen bent door de reactie Lot. Het is de toon die de muziek maakt.

      Ik ga er altijd maar vanuit dat iemand het niet zo kwaad heeft bedoeld. Als tekst komt het soms harder over dan gewenst.

      Ik ben in ieder geval blij met je comments en dat je je ervaringen deelt.

 6. Leuk wel grappig als je nadenkt dat zelfs de kringloop moeten wij ook een strategie hebben, maar dat is wel zeker nodig om mooie spullen te scoren. Ik ga graag naar de kringloop. Helaas maak ik er niet vaak de tijd voor.

 7. Misschien moet ik toch eens naar binnen gaan bij de kringlopen hier. Maar eigenlijk heb ik nooit iets nodig en het risico is dan toch te groot dat je met dingen thuiskomt die je niet nodig hebt.

 8. Die tip van dat meetlint is een hele goeie, inderdaad! Ik heb het ook al meermaals meegemaakt: sta je bij de kringloop, zie je een ontzettend leuk kastje, weet je niet of het past.

 9. Wat een handige tips! Wat mij wel opvalt is dat het steeds duurder aan het worden is. Voor Julia zocht ik antieke kasten maar de prijs sloeg echt nergens op. Gelukkig bood Marktplaats toen uitkomst.

 10. Mijn vriendin is ook zo iemand, heeft steeds weer iets leuks in huis staan waarbij ze kan zeggen: ‘leuk hè, van de Kringloop’. Maar die komt er inderdaad ook regelmatig. Ik heb altijd grootste plannen en uiteindelijk ben ik er zo weer een half jaar niet geweest.. dat werkt dus niet echt ;)

 11. Ook een kringloop fan :) zo goed als al mijn kleren komen er van daan. Zeker als je kan naaien heb je veel opties.

  Leuke tips, bedankt :)

 12. Ik ben ook een echte kringloopfan, kom er regelmatig. Maar inderdaad zijn de prijzen soms niet meer “kringloopwaardig”. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.

 13. O jee, met deze tips wordt het straks echt niet meer te doen. Over een half jaar gaat het bedrijf waar ik werk verhuizen…drie maal raden wie onze buren dan worden…Ja hoor, Kringloopwinkel Leusden/Amersfoort. Lucky me!

 14. Hoi, leuke post! Haha…toevallig vandaag ge-kringloopt.
  Nuttige shizzle, ik ben zowieso best kritisch in wat ik koop en dan kan ik soms nóg erover twijfelen.
  Ik ging naar de Kringloopwinkel in Baarn. Daar heb je echt wel mooie dingen bij. Maar waar ik echt op zoek naar ben zie ik tot nog toe niet..zo’n mooi sixties dressoir slash t.v. kast(lang en laag).
  En dat think outside de box is een goeie!
  Thanx voor het delen van je ideeën. ^_~
  Liefs, Mijntje.

 15. Ik ben gek op kringloopwinkels, maar de 1 is de andere niet. Sommige zijn ontzettend duur geworden (jammer) en wanneer je naar een kringloopwinkel in een nieuwbouw wijk gaat tref je toch totaal andere spullen dan wanneer je naar een kringloop gaat in een oudere buurt. Ik heb zelfs een hele route bij mij in de buurt waar ik dan op 1 dag 4 of 5 winkels bezoek. Heerlijk!

 16. Ik ben er misschien 3 keer geweest en vond het 3 keer niks;)
  Ik zie niet de leuke mooie en grappige spulletjes, we zijn ook eens voor kasten wezen kijken, maar die waren zo duur, dat ik die dan toch nieuw koop.Ik kom dus nu ook nooit meer in een kringloop!

 17. Ik lees geregeld dat mensen iets leuks gescoord hebben in een kringloopwinkel. Zelf ben ik er pas 2x geweest omdat we naar iets op zoek waren en het daar hoopte te vinden.

  Ik wil er zeker nog eens rond gaan snuffelen. Maar vraag me dan af wat ga ik er precies kopen?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.