Rara, wat doe ik?

hoelahoepen

Na het hardlopen werk ik aansluitend een reeks huishoudelijke klusjes af. Daarbij laat ik lekker mijn hartslagmeter lopen, want ik vind dat dit als crosstraining telt : )

En het telt zo lekker op bij het totaal aantal calorieën.

Na het hardlopen:

 • Hout halen en alvast in de kachel doen, zodat ik daar om half vijf alleen nog maar een lucifer bij hoef te houden. (Dit heb ik deze week nog niet gedaan, vanwege het mooie weer)
 • Kippen eten geven
 • Ontbijtzooi opruimen
 • Tafel en aanrecht schoonvegen en vaas met vrolijke bloemen op de keukentafel zetten
 • Keukenvloer schoonvegen
 • Vieze was in de wasmachine doen, en aanzetten

Als ik bovenstaande heb gedaan ga ik aan mijn bureau zitten. En pas dan zet ik mijn hartslagmeter op stop en noteer mijn gemiddelde hartslag, calorieënverbruik etc.

En als dat gedaan is ga ik aan het werk, oftewel aan het bloggen. Dat is meestal rond 8.30.

Maar nu heb ik nog iets aan dit lijstje toegevoegd. Zie de foto.

Rara, wat doe ik?

Similar Posts

35 Comments

 1. Fotograferen?

  Wat lijkt het me heerlijk om op het platteland te wonen! Gewoon je eigen kippen hebben! En hopelijk is dat haardvuur nog heel lang niet nodig, maar krijgen we heerlijk lenteweer.

  1. Kippen zijn inderdaad gezellig. Hoewel onze buren, toen we nog in de stad woonden, ook kippen hadden. Je hoeft er dus niet per sé voor op het platteland te wonen.

  1. Ja, het is inderdaad zo’n speciale hoela hoep met gewichten er in. En de bedoeling is inderdaad om mijn romp te versterken en en passant een goddelijk mooie buik te krijgen : )

   Zonder al te veel moeite.

  1. Ja, je had het goed Suzanne! Ik ben aan het hoelahoepen. En ik doe het inderdaad als crosstraining en om mijn spieren te versterken. Het is tenminste makkelijk om eventjes te doen.

  1. Met buikdansen houd je langer je taille is mijn ervaring. Ik heb het mezelf op jonge leeftijd geleerd en dat houd je soepel en beter in model. Ik begin wel een buikje te krijgen, maar heb nog steeds een smalle taille. Ben nu 49.

  2. Ik kan trouwens niet hoepelen, daar had ik het geduld niet voor en ik vond die hoepel teveel pijn doen aan mijn buik.

  3. De hoepel die ik heb doet soms inderdaad ook wel wat pijn doordat hij vrij zwaar is. Je kunt daar speciale banden voor kopen, maar ik weet nog niet of ik dat ga doen.

  4. Nou ik zal je zeggen Ageeth, dat dat ellendige boek over de overgang wel een extra duwtje in de rug was om te gaan hoelahoepen inderdaad : )

   Ik vind mijn figuur leuk zoals het is, en met hoelahoepen wil ik het graag zo houden.

 2. Hoelahoepen… of hoe heet dat. Met zo’n hoepel om je middel en dan maar heen en weer bewegen. Met nadruk op bewegen, want daar gaat het natuurlijk om.
  Goed hoor, van je…
  Fijne avond,
  liefs,
  Mirjam

  1. Het rare is dat ik voor mijn gevoel nauwelijks beweeg. En toch merk ik dat als ik niet goed oplet de hoepel naar beneden valt. Dus blijkbaar doe ik toch wel wat.

 3. Hoi, nou hoelahoepen natuuk! ^_^ Supertof dat jij dat ook doet zeg!
  Ik vind het zelf ook heerlijk om te doen. Ik heb van de week zelfs een nieuwe besteld zonder gewicht. 1tje waarmee ik kan gaan dansen en truukjes kan gaan leren. Ik wilde dit al zo lang. *bloos.. Want dat hoopen met de weighthoop weet ik nu na een jaar wel. Morgen komt ie binnen! #zinin Wat voor eentje heb jij er eigenlijk?
  Groetjes en liefs en heel veel plezier met hoepelen!
  Mijntje.

  1. Ik heb er ook eentje met gewichten er in Mijntje, omdat ik er echt mijn bovenlichaam sterker mee wil maken. Ik hoor al zo lang dat je als hardloper ook je spieren moet trainen dat ik het met hoela hoepen ga aanpakken.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.