Koninklijk relletje + linkparty reminder

Koninklijke rel
‘Heb je ‘t al gehoord van de koning die op vakantie ging in corona tijd?’

Net zoals ik op gezette tijden kan genieten van tijdschrift Privé, zo heb ik ook stilletjes zitten genieten van het opstootje rondom de Griekenland vakantie van de koning.

Tsja, niets menselijks is mij vreemd.

Ik heb last van verplaatsing!

In zorgelijke tijden, is het ontspannend om je druk te maken over iets dat totaal niet bedreigend is. Bijvoorbeeld over de vraag: ‘Hoe zal ik mijn haar eens laten knippen?’ of in dit geval over ‘De koning die op vakantie ging.’

Sigmund Freud noemde dit fenomeen ‘Verplaatsing’. Het is een soort onbewust verdedigingsmechanisme: je geest richt zich op een ander onderwerp als het oorspronkelijke onderwerp te gevaarlijk of bedreigend is.

Koninklijk relletje

Het begon allemaal met vliegtuigspotter Menno Swart die het regeringsvliegtuig zag vertrekken en dit nieuws snel deelde op Twitter. Ik stel me zo voor dat de beste man zijn geluk niet op kon!

Het ongemak van Hugo de Jonge

Toen volgde het zichtbare ongemak van minister Hugo de Jonge bij de, op mierzoete en onschuldige toon, gestelde vraag: ‘Gaat de koning nog op vakantie?’

Hij tippelde regelrecht in de val die de journalisten eerst hadden uitgezet, door nog eens te vragen wat ook alweer het advies was wat betreft ‘op vakantie gaan’.

Vervolgens de verontwaardigde reacties van diverse kamerleden en het Nederlandse volk.

En toen was het nog niet af!

Want op maandagochtend stond er een gruizige foto in de krant van de thuiskomst van een zichtbaar chagrijnige koning zónder mondkapje in de auto.

Genietend heb ik het bijhorende artikel letter voor letter zitten lezen, zoals een kind dat extra langzaam een snoepje eet.

De moderne ridder draagt een hoodie

Op zondag wierp premier Rutte zich als een soort galante ridder op als zondebok, om de koning uit de wind te houden. Hij deed dat in modern ridder tenue: een hoodie.

De laatste episode van de koninklijke soap was dat gisteren bleek dat de Amalia en Alexia al die tijd nog in Griekenland waren. Die kwamen gisteren pas weer thuis.

Update net nieuw binnen: Videoboodschap van de koning

Terwijl ik het filmpje kijk hoor ik steeds de beginregels van het programma ‘Het spijt me’ in mijn hoofd…

‘Het spijt me, vergeef me
Anders kan ik ‘t niet zeggen
En valt van alles uit te leggen..’

En dan nu over naar de wekelijkse reminder aan de linkparty op Huisvlijt waar je jouw blog kunt delen, en nieuwe blogs ontdekken.

Linkparty reminder

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter


Wat vind jij van de vakantie van de koning? Is het ‘een beetje dom’ of vind je het prima?

N.B. deze post bevat afbeeldingen van Twitter en Pinterest. Als je een Adblocker gebruikt, kan het zo zijn dat je deze niet ziet. Vanwege copyright kan ik die afbeeldingen niet op mijn blog plaatsen. Behalve dan in deze vorm.

Similar Posts

15 Comments

 1. Wat eigenlijk nog het ergste is dat hij vanuit Nederland, wat een code rood heeft naar een land gaat met code geel. Ook al zitten ze apart van de rest van Griekenland, dit had nooit mogen gebeuren.

 2. Een vermakelijk filmpje waar de koning, vergezeld van zijn importbruidje spijt betuigt van zijn onhandige beslissing om tijdens de coronacrisis toch op vakantie te gaan. Het taalgebruik, maar vooral hun lichaamstaal spreekt boekdelen. Onder leiding van docenten aan de toneelacademie hebben ze deze graftakkenmimiek dan ook tot in den treure moeten oefenen.

 3. Dank voor deze vrolijke noot op deze verder druilerige dag! Ik moest hartelijk lachen om dat filmpje dat niet echt leek maar toch schijnt te zijn. En dank voor de uitleg ook want ik had het slechts half gevolgd.

 4. Griekenland is geen oranje of rood land, dus formeel konden ze gaan. Verstandig en wijs vind ik het niet. Maar dat hebben ze nu zelf ook wel door denk ik :D
  Ik snap alleen niet goed waarom je schrijft dat De Jonge in een val tippelde, want hij zegt keurig dat geadviseerd wordt niet naar een rood of oranje buitenland te gaan, wat de koning en zijn vrouw ook niet hebben gedaan. Ik vind het niet een erg spannend filmpje of zo.

  1. Dat schreef ik omdat de journalisten wel wisten dat de koning en zijn gezin wel op vakantie waren, en toch op suikerzoete toon vroegen waar de koning was, op die manier minister de Jonge voor het blok zettend.

 5. wat een ophef zeg..
  hij heeft exuus aangeboden wat ik niet eens zou doen als ik koning was, dat siert hem énorm,
  en bovendien laat het hele gebeuren héél goed en duidelijk zien, dat het óók maar mensen zijn,
  alsjeblieft zeg, g a wat anders doen zeg ik tegen de herrieschoppers hierover..
  klaar

  hij heeft het keurig gedaan zo.. zand erover en en door

 6. Ze hadden natuurlijk beter niet kunnen gaan, maar ach, zo verschrikkelijk is het nu ook weer niet. En ze zijn braaf weer teruggekomen. Het virus hebben ze vast niet mee teruggebracht want Griekenland heeft code geel. Het excuus filmpje doet wat gekunsteld aan. En ben ik de enige die de gezichtsuitdrukkingen van Maxima zo ingestudeerd vind ? Ik hoop voor hen dat ze weer snel naar hun vakantiehuis kunnen gaan. Maar dan wel gewoon met de KLM want gratis reizen met het regeringvliegtuig dat vind ik nou weer zwaar overdreven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.