Hoodie: is het wat voor jou?

De hoodieMijn twee oudste zoons zijn er dol op: hun hoodie.

Een hoodie is een soort sweater/vest met een kapuchon. Het wordt ook wel een capuchontrui genoemd.

Het is een heel gangbaar kledingstuk. Bij de Hema verkopen ze ze bijvoorbeeld ook! Op dit moment zelfs 2 voor 30 euro.

Hoodie: wat is er fijn aan?

Een hoodie zit in de regel comfortabel. Ze zijn gemaakt van elastische stof, en zeker in de vorm van een vest zijn ze erg handig. Ze kunnen dan zelfs een jas vervangen als het buiten nog niet te koud is. En als het plotseling gaat regenen, trek je gewoon de capuchon omhoog. Hoodies ogen sportief.

Een andere reden dat de hoodie populair is, is dat je je erin kunt verschuilen door de capuchon op te zetten… Helaas werkt dit twee kanten op. Want hierdoor kan een hoodie ook wantrouwen op wekken. Mensen vragen zich af: ‘Heb je soms iets te verbergen?’ Op de middelbare scholen van mijn kinderen is het dan ook verboden om de capuchon te dragen in de school. Het hoofd moet onbedekt zijn.

Wie dragen hoodies?

Ze zijn populair onder hooligans… Dat vind ik dan weer geen aanbeveling. Verder onder rappers, sporters en jongens. En afgelopen week droeg minister-president Rutte er ook eentje! Mark Zuckerman van Facebook draagt ook vaak een hoodie. Dus je kunt eigenlijk wel concluderen dat de hoodie heel veelzijdig is, en door allerlei verschillende mensen wordt gedragen.

Ook vrouwen dragen hoodies. Zo’n hoodie schiet je bijvoorbeeld makkelijk even aan om de kinderen van school op te halen. Of om boodschappen te doen. Ik heb er zelf geen. Dat is omdat ik meer van wat kleinere vestjes houdt. De hoodie vind ik wat te groot om gewoon lekker thuis te dragen. En als jas is een hoodie mij te sportief.

Toch vind ik elke keer de dames hoodies bij de Hema wel weer leuk! Kijk:

hema hoodie

Wat vind jij van hoodies? En hoe vind je ‘m staan bij Rutte?

Similar Posts

23 Comments

 1. Ik zit er juist aan te denken om een hoodie te kopen. Morgen zijn ze bij Lidl in de aanbieding. Vroeger heb ik weleens een hoodie gehad en vond dat met een jas eroverheen wel wat onhandig.
  Ik wil een paar hoodies kopen omdat ze zo lekker warm zijn. Ik zie bijna nooit meer echt warme truien in de winkels en ik draag ze zo graag in de winter,

   1. Nee, ook niet bij de Hema. Ik zoek echt naar van die dikke, gebreide truien. Ik ben van plan om er eentje te breien voor komende winter. En ik ga die hoodies eens proberen. Goh, wat een luxe om het snel warm te hebben :-)
    Hoewel manlief gisteren mij juist heel luxe vond. We zijn een stuk gaan fietsen en manlief ging flink zweten door de warmte. Hij had trouwens een dunner shirtje aan dan ik, Ik had nergens last van, ik vond het gewoon lekker fietsweer.

 2. Ik vond ze vroeger maar vervelend, die stomme capuchon zat altijd te vervelen als m’n jas erover moest. Nee, geen fan hier. :P Nu voel ik me er een beetje te oud voor op de een of andere manier. Het geeft me toch een ‘tiener’ gevoel.

 3. Ik heb zelf één, een roze vest. Deze gebruik ik vaak na het sporten. Verder koop ik ze vaak voor mijn zoon. Het staat hem erg mooi en stoer en ze zijn vaak lekker zacht aan de binnenkant. Mijn zoon draagt ze ook graag.

  1. Om te voorkomen dat je te snel afkoelt na het sporten is zo’n hoodie inderdaad prima. Maar zelf zou ik dan wel een hoodie willen van van dat speciale climacool materiaal. Helaas zijn de meeste hoodies gewoon van katoen.

 4. Ik had toch geen idee dat een vest-met-capuchon ook nog een naam heeft.

  Ik heb er 1 omdat ik die bij de kringloop voor 2 euro kocht en ik de donker roze kleur zo mooi vond.

 5. In mijn tienerjaren veel gedragen, maar zo onhandig met een winterjas aan. Je hebt zo’n bobbel op de rug of je moet er om denken dat je de capuchon over je jas heen trekt. Maar voor binnen vond ik het ideaal, ‘s avonds na het douchen pyama aan, zo’n trui aan en met de capuchon op lekker op de bank tv kijken. Maar ik zal hem nu niet meer aan doen, vooral niet omdat ik het bij het naar buiten gaan dus zo vervelend vind zitten en ik nog al eens geregeld op een dag naar buiten moet.

 6. Geen idee hoe de hoodie staat bij Rutte, wil ik ook niet weten, sorry.. meer zeg ik ff niet…..

  De hoodie, heb ze zelf ook wel gehad, en wie weet heb ik er binnenkort weer eentje, maar de stof is gewoon fijn, dus als de capuchon er niet aan zit, is het ook goed.

  X

  1. nope, die had ik echt wel gezien hoor, die link… maar ik klik er niet op… anti rutte hier, sorry! hahahaha

   die man heeft echt letterlijk en figuurlijk mijn toekomst verknald en mag ik het nu zelf uitzoeken.

 7. Ik leef in hoodies. De vest varianten vind ik handig als tussenjas, de trui varianten zijn ideaal om in een koude winter naar school te fietsen, als een winterjas niet meer voldoet.

  1. Leuk om een hoodie fan tegen te komen Minimaal! Ze zijn inderdaad ideaal als tussenjas/overgangs jas.

   En wat je zegt over de winter is waar: dan vormen ze een welkome extra warme laag.

 8. Leuk onderwerp, ik ben dol op hoodies!
  Zowel capuchonsweaters als -vesten draag ik graag. Ze zitten gewoon lekker en zeker als het weer kouder wordt voel ik me er comfortabel in.
  Mijn kinderen hebben ze ook en die zetten ook graag de capuchon op. Dat doe ik eigenlijk nooit… :/)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.