Pepernoten in augustus

pepernoten in augustusIk weet dat er mensen zijn die heel boos worden over pepernoten in augustus. Maar ik ben dus één van die kwalijke mensen die ze nog kopen ook.

Lekker! Weer 6 pepernoten bij mijn koffie ‘s ochtends. Twee bij elk kopje koffie.

Maar ik koop dan weer geen narcissen of tulpen in januari ; ) Dat vind ik dan weer niet kunnen. Lentebloemen sta ik mezelf pas toen vanaf 21 maart.

Hoe denk jij over pepernoten in augustus? Koop je ze?

 

Similar Posts

33 Comments

 1. Waarom eigenlijk niet? Ik ken iemand,die af en toe oliebollen bakt. Zelf ben ik blij,dat de taai-poppen er nog niet zijn. Ik ben er verslaafd aan.

  1. Veel mensen vinden augustus gewoonweg te vroeg. En ergens hebben ze ook wel een punt. Sinterklaas is pas op 5 december.

   Taaitaai poppen kan ik goed laten liggen gelukkig.

 2. Ik vind het erg vroeg en laat ze meestal liggen tot de herfstvakantie.
  Ik vind het knap dat jij de discipline kan opbrengen om er netjes 6 te nemen. Ik heb het probleem dat als de zak open is ik er van blijf eten.
  Het is dus meer zelfbescherming dan dat ik ze in augustus nog niet wil eten.

 3. Ik heb nog geen pepernoten zien liggen. Al zal dat aan mij liggen want het koekschap sla ik altijd over.
  Wat ik gisteren wel zag was eigenlijk gekker. Ik was bij de Action en daar stonden al spullen voor de kerst ;-P

  1. Ze lagen niet bij de koekjes VeggieMo! Ze lagen zo maar ergens in een gangpad op me te wachten.

   Nu al kerstspullen bij de Action?! Dat vind ik heel bijzonder. Ik ga binnenkort eens kijken of ze ze hier dan ook al hebben.

 4. Pepernoten koop ik sowieso nooit, kruidnoten daarentegen… maar nee, pas met Sinterklaas. Ik vond vroeger dat gevoel rond die tijd zo fijn, als ik dat nu al ga eten verpest ik heel de sfeer voor mezelf, dat vind ik zo zonde. Ik vind het zo jammer dat alles al zo vroeg in de winkel ligt, het is wel met alle feestdagen, maar de december maand vind ik, moet speciaal blijven, dat is hij de laatste jaren totaal niet meer voor mij, blijkbaar zijn er inderdaad veel mensen die het toch kopen anders zouden ze het niet in de winkel leggen, zonde.

 5. Ik koop ze nog niet, vooral omdat ik als ik eenmaal begin met eten niet meer kan stoppen. En omdat de kinderen dan denken dat het al bijna Sinterklaas is terwijl het nog heeeeeeel lang duurt. En ach, de eerste kerstspullen liggen ook alweer bij de action…… Geniet maar lekker van de pepernoten. Knap dat je er maar 6 per keer kan nemen!

  1. Ja weet je, zo lekker vind ik ze nou ook weer niet. Met koekjes en dergelijke heb ik geen moeite om me te beheersen. Vandaar dat ik het prima toe kan met 6.

   Maar leg er geen chocoladesinterklaas bij…

 6. Tegen die kruidnoten heb ik niet zoveel, ook al eten wij ze verder sowieso niet.
  Maar wat ik wel héél naar vind is kerstversieringen in september! Het is juist zo leuk om in november/december als het al zo donker is te genieten van die sfeer, en als het dan al zo vroeg begint wordt daar een stuk van verpest.
  Ik word er dan ook heel recalcitrant van en ga dan gewoon niet meer naar die winkel toe. Tot begin december!

 7. Hier koop ik pas kruidnoten een week voor Sinterklaas aankomt en op de dag van de intocht gaan we tv kijken met een broodje en een bakje kruidnootjes.
  De chocoladeletters koop ik altijd wel zodra ze in de winkel liggen en verstop ik, maar dat komt omdat ik anders de letters niet compleet krijg en/of de juiste smaak.
  Kerstversiering vind ik ook wel vroeg maar als je iets nieuws wilt zal je het ook wel haast moeten kopen want begin december is er niet zoveel meer. Net als met kleding als je denkt het wordt koud en de kinderen moeten een nieuwe winterjas hoef je het niet meer te kopen want er is niks meer te krijgen. Dus mensen kopen het toch omdat je anders achter het net vist en dat is wat betreft de kleding mij al een aantal keer overkomen. Vooral voor mijzelf omdat ik geen zin heb om voor mijzelf te winkelen. En het is mij een keer overkomen bij de zoon want ik wist het niet, sindsdien heb ik begin september de eventuele winterjassen al in huis en winterschoenen.

  1. Wat betreft kleding snap ik precies wat je bedoelt! Ik moest een nieuwe zomerjas hebben voor mijn zoontje, en die waren toen overal al uitverkocht. Echt absurd.

   Gezellige traditie heb je voor Sinterklaas Janneke!

 8. Oh jakkes, ik heb er echt een hekel aan als ik kruidnoten zie liggen in augustus of september. Niet dat ik ze jou niet gun, maar zelf vind ik het vreselijk storend om die dingen al te zien. Ik vind ze wel lekker hoor. Maar ze horen voor mij echt bij de gure herfst en de sinterklaastijd en ik wil liever nog even van de zomer genieten zonder al aan de herfst te moeten denken.

 9. Ik vind kruidnootjes heerlijk en de jongens ook (in een zakje mee naar school). Bij warme zomerdagen vind het niet passen trouwens. Er moet al wel wat herfst in de lucht zitten ;-)

 10. Ik laat ze nog even liggen omdat mijn kinderen anders denken dat Sinterklaas alweer bijna in het land is, maar kan niet wachten om ze weer te halen haha

 11. Haha, ik heb er ook geen problemen mee, heerlijk! Mijn eerste reactie toen ik hoorde dat ze al weer in de schappen liggen was wel “HE?? NU al??” Maar meteen daarna besloot ik snel een zak te gaan halen :)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.