Reacties

Vaginale schimmelinfectie: Canesten GYNO — 11 reacties

 1. Ik heb hem ook eens gebruikt, wel in crème vorm, tablet werkt niet voor mij, en na 3 maanden (iedere keer na de menstruatie was het weer raak), volhouden was het eindelijk over. Dus tja, het hielp wel bij mij, maar het was dan ook wel heel erg en zelfs als je naar de huisarts gaat kun je soms meerdere kuren nodig hebben. het ligt ook aan je lichaam en hoe erg het is denk ik.

  • Ja, dat herken ik ook. Na de menstruatie altijd irritatie en heel gemakkelijk een infectie. Ander maandverband gebruiken scheelde bij mij hel veel. Ik gebruik het goedkopere en dikkere verband. Dat broeit minder dan die ultradunne verbandjes.

 2. Ja ook hier is dat middeltje in huis maar dan in creme vorm. De laatste jaren helaas af en toe flink last van. Is ook één van de vele overgangsverschijnsels... Het werkt zeker wel!

 3. Ik heb het nog nooit gebruikt (of last van gehad), maar ik vind het op zich wel goed dat zo'n product bij de drogist verkrijgbaar is. De grens om met dit soort persoonlijke dingen naar de dokter te gaan, is voor veel vrouwen vrij hoog en blijven ze er maar mee rondlopen. Op deze manier kunnen ze er toch wat aan doen. Maar aan de andere kant vind ik dat dokters er niets voor niets zijn, en dat als je ergens last van hebt, je altijd even moet laten controleren. Daarnaast grijpt iedereen (ook jongere meiden) bij jeuk meteen naar zo'n zalfje, terwijl het misschien wel een soa is. Met andere woorden kijk ik er een beetje dubbel tegenaan.

  • Dat is precies wat het bezwaar was destijds tegen dit middel. En nu nog is. Wat als iemand zichzelf verkeerd diagnosticeert?

   Anderzijds is het enorm fijn dat het gewoon te koop is natuurlijk.

 4. Hallo,
  Ik heb van iemand die bij het kruidvat heeft gewerkt gehoord dat die medicijnen wel de werkzame stof hebben maar nooit zoveel als via de dokter.
  Ze verkopen bv ook diclofenac, en melatonine. Oke maar lang zo sterk niet.
  Je hebt er dus vaak niet zoveel aan.
  Groetjes

 5. Voordat ik er vijf jaar geleden achter kwam dat ik geen gluten verdraag had ik heel vaak last van schimmelinfecties. Mijn huisarts waarschuwde me al dat als je die cremes gebruikt het op zeker moment niet meer werkt. Helaas voor mij kreeg hij helemaal gelijk. Ook pillen of andere medicatie helpen niet meer bij mij.
  Gelukkig werd ik nadat ik stopte met gluten eten een stuk gezonder en minder vatbaar voor deze vervelende infecties. Ik heb het wel vijftig keer of nog meer gehad.
  Soms voel ik dat ik richting een schimmelinfectie ga en dan ga ik meteen smeren met kokosolie. Virgin of gewoon dat maakt niet uit. Het helpt tegen de jeuk en de pijn en het verkoelt. Helaas heb ik ook met kokosolie soms een paar weken klachten, maar uiteindelijk geneest het toch. Ik smeer 's morgens en 's avonds.
  Mijn zoons waren gevoelig voor schimmelinfecties aan de voeten. Bij hen hielpen die zalven ook niet goed. Ik ging toen grafietzalf kopen van vsm. Superspul, maar het mag niet meer verkocht worden. VSM had geen geld voor allerlei dure onderzoeken. Nu smeert oudste zoon in de zomer elke dag zijn voeten in met calendulazalf van VSM. Werkt ook goed om infectie te voorkomen en helpt tegen schrale huid op de voeten.
  Nee, ik heb geen aandelen :-)

  • Echt rot joh, veggiemo!!

   Zelf heb ik het ook een hele poos gehad en nu gebruik ik sinds kort Lactacyd voor speciale gelegenheden. Ik gebruik dat niet dagelijks, maar bijvoorbeeld als ik ongesteld ben of als ik het gevoel heb dat er wel weer eens een infectie aan kan komen. Sindsdien nooit meer last van gehad.

  • Ik heb die speciale douche een tijdje gebruikt en daar werd het alleen erger van. De doekjes heb ik ook gebruikt, maar nu al jaren niet meer. Alleen wassen met water en dus kokosolie als het nodig is. Ik heb het ook geprobeerd met olijfolie. Niet doen, dat is verwarmende olie en daar wordt het erger van.

   Fijn Daantje, dat jij er nooit meer last van hebt gehad. Het heeft volgens mij heel veel met weerstand te maken. Vroeger had ik bv ook vaak keelontsteking, bijholte ontsteking en eindeloze verkoudheden. Dat stopte toen ik er achter kwam dat zuivel mij ziek maakte.
   Ja, het dieet dat ik heb is niet echt leuk of makkelijk. Maar ik weet wel waar ik het voor doe :-)

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>