Koelkast onderdeel vervangen

koelkast onderdeel
Als de deurbakken uit de koelkastdeur vallen...

Conform het thema van onze keuken: 'Ik stort in elkaar waar je bij staat,' viel afgelopen week spontaan een deurbak uit de deur van de koelkast. Het was niet de eerste keer. Eerder was er ook al een deurbak uitgevallen, maar die konden we wel missen.

Maar nu we nog maar 1 deurbak in de koelkastdeur hadden begon mijn man op te spelen.

Nieuw onderdeel? Het liefst bij de kringloop

Normaliter ga ik dan graag naar de kringloop voor een nieuw onderdeel. Zo kun je prima tweedehands bestekbakjes voor de vaatwasser kopen bij de kringloop. Maar een deurbak voor een koelkast is lastiger. Want hij moet natuurlijk wel goed passen. Dus zat er niets anders op dan een compleet nieuwe deurbak te bestellen. Dat hebben we gedaan via PartsNL.

Koelkast deurbak: de nieuwe

Het kostte inclusief verzendkosten maar liefst 43,44! Best een groot bedrag voor zo'n simpel bakje.

koelkast deurbak

Maar goed. We hebben 43,44 uitgespaard door er maar 1 te vervangen ; )

Lees ook mijn post over rubbers koelkast schoonmaken.

Als de deurrubbers van je koelkast kapot gaan kun je die gelukkig ook los bij kopen.

Similar Posts

15 Comments

 1. Ja ik herken het ook indertijd een groentebak vervangen de deurbak moet nog....best wel grote bedragen. Maar een nieuwe diepvries/koelkast is duurder.

 2. Dat is inderdaad vrij prijzig. Ik maak me meer zorgen dat mijn hele koelkast het binnenkort gaat begeven, want hij lijkt met de dag meer te gaan brommen. Ik vind eigenlijk dat hij het met zijn zeven jaren nog even vol moet houden hoor.

 3. owh dat is een hoop geld. Ik heb wel eens een deurtje vervangen van mijn vriezer, maar die was een stuk goedkoper. Die van mij kwam bij de fabrikant zelf vandaan.

  Love As Always
  Di mario

 4. Wij hebben wel eens koelkastonderdelen bij de witgoed handelaar besteld (kind liet klepje van bakje bovenin openstaan en deed toen de deur dicht). Toen hebben we ook meteen de deur opnieuw laten afhangen, want die sloot niet goed meer. voor 60 euro weer als nieuw.
  Als er inmiddels weer onderdelen stuk zouden gaan. zouden we vast beter kunnen kijken naar een nieuwe en zuiniger koelkast. Die van ons is inmiddels 11 jaar oud.

  Goed idee van de kringloop en de onderdelen trouwens! Wij hebben op zolder nog een onderdeel van de vaatwasser over, een glazenrek dat we nog nooit hebben gebruikt en bewaren voor de compleet. Toch maar eens in de groep gooien of die naar een volgende liefhebber mag!

  1. Ik denk zeker dat daar wel liefhebbers voor zijn! draaiplateau's in magnetrons, en vaatwasser bakjes zie ik regelmatig bij de kringloop en zijn goed te gebruiken vaak.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.