Koekje, nee, Harvest notenreep erbij?

Atkins harvestrepen

Ken je dat liedje van Paul van Vliet?

‘Ik ben zo vaak opnieuw begonnen.
Dan denk ik van ‘Nu ben ik los van toen.’
Nu heb ik het verleden overwonnen,
van nu af ga ik alles anders doen!’

Ik vind het een aansprekende tekst.

En erg herkenbaar.

Vooral dat gevoel dat het vanaf nu allemaal gaat lukken! Maar in de praktijk valt dat nog wel eens tegen. In het enthousiasme van dat nieuwe begin gaat het nog wel. Maar als de dagen verstrijken, wordt het lastiger om vol te houden. Dan kun je wel een steuntje in je rug gebruiken.

En dat is precies wat de mensen achter de koolhydraatarme leefstijl van Atkins willen bieden: een steuntje in je rug. Zie ook mijn post over Low carb recepten!

Over Atkins

Met Atkins val je af door de hoeveelheid koolhydraten in je eetpatroon te beperken. Dat betekent dus niet dat je helemaal geen koolhydraten eet.

Je kiest voor langzame en complexe koolhydraten.

Omdat ze bij Atkins al 40 jaar mensen helpen om de voordelen van een koolhydraatarme levensstijl te ontdekken hebben ze hun sporen verdiend. Ze noemen zichzelf niet voor niets Atkins | Dé Low Carb Expert. Je kunt bij hen terecht voor tips voor een gezondere levensstijl, maar ook voor koolhydraatarme recepten en koolhydraatarme producten.

Atkins biedt bijvoorbeeld de volgende producten aan:

 • koolhydraatarme notenrepen (Harvest). Een lekker tussendoortje voor een koolhydraatarme lifestyle.
 • snack repen (low in sugar, low in carbs and high in protein) als low-carb tussendoortje. Ze zorgen voor een gevuld gevoel.
 • ready-to-drinks (low in sugar, low in carbs) perfecte maaltijdvervanger of als on-the-go tussendoortje.
 • shake mixes (low in sugar, low in carbs, high in protein) als maaltijdvervangers.
 • foods: low carb tortilla wraps, penne, crispbread crackers, vezel crackers en muesli.

Koekje, nee Harvest notenreep erbij?

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik eet graag een koekje bij de koffie. Bokkenpootjes of pepernoten om precies te zijn. Maar helaas zitten de meeste repen en koekjes vol koolhydraten. En als je koolhydraatarm wilt eten, is zo’n koekje dus eigenlijk niet verstandig. Met de Atkins Harvest repen kun je toch gewoon een lekker koekje eten, zonder afbreuk te doen aan je nieuwe leefstijl.

De Harvest repen van Atkins geven een vullend gevoel, en zijn lekker.

En ik mocht de Harvest repen uitproberen!

Harvest notenreep: hoe smaken ze?

Toen ik de verpakking opende was het eerste wat me opviel de noten in deze reep. Die zie je meteen goed zitten. Voorzichtig nam ik een hapje, en werd prettig verrast. De reep smaakte werkelijk goed.

Atkins dieet

Harvest noten repen van Atkins versus Mars en ontbijtkoek

Wat zit er nou in zo’n Harvest notenreep van Atkins? En hoe verhoudt zich dat tot ‘gewone’ koekjes en dergelijke? Laten we eens kijken! Ik neem ter vergelijking even een Marsreep want daar ben ik dol op : )

Marsreep versus Atkins Harvest notenreep

Volgens Het Voedingscentrum zit in 1 Marsreep van 45 gram 31,6 gram koolhydraten waarvan 27,8 suikers.

Nu naar de Harvest notenreep van Atkins! De reep weegt 40 gram. Er zitten echt veel minder koolhydraten in: maar 7,9 waarvan 4,3 suikers.

Ontbijtkoek versus Atkins Harvest notenreep

Ik geef mijn jongste zoon nog wel eens zo’n handige plak ontbijtkoek mee naar school als tussendoortje. Laten we die ook eens langs de meetlat leggen! In een ontbijtkoek van 55 gram van huismerk Markant zit 36,4 koolhydraten waarvan 21,9 gram suikers. Ook hierbij zie je dat de Harvest notenreep veel minder koolhydraten bevat.

Nak’d reep versus Atkins Harvest notenreep

Het is alweer een hele tijd geleden, maar ik testte ooit de Nakd puur natuur repen. Deze beroemen zich op het feit dat ze geen suikers, kleur of smaakstoffen hebben toegevoegd. Ze zijn glutenvrij, zuivelvrij en een bron van vezels.

nakd reep

Laten we ze eens vergelijken met de Atkins Harvest notenreep wat betreft koolhydraten! Er zitten ruim 49,4 gram koolhydraten in een Nakd reep, waarvan 45,3 suikers. Dat is best veel vind ik.

Harvest repen van Atkins samenvatting

In deze post vergeleek ik de Harvest repen van Atkins met drie andere koeken/repen. En dan zitten er in de Harvest repen echt véél minder koolhydraten.

De Harvest repen van Atkins zijn een gezond en lekker tussendoortje. Je kunt ze gebruiken in combinatie met een koolhydraat arm dieet. Maar ook als je niet op dieet bent zijn deze repen een gezonde keuze. Want in plaats van dat je hartstikke veel suiker en koolhydraten binnenkrijgt, trakteer je je lichaam met deze repen op iets gezonds.

Ik weet niet hoe jij je voelt als je net een grote Marsreep hebt opgevreten, maar ik voel me dan nooit zo fijn eerlijk gezegd…

Dat probleem heb je met de Atkins repen niet!

Sterker nog, die kun je met een gerust hart eten en dan ook nog denken: ‘Dat heb ik weer goed gedaan. Applaus voor mezelf!’

Lees ook mijn post over Koolhydraatarme recepten ontbijt.

Ik schreef deze post in samenwerking met Atkins

Similar Posts

24 Comments

 1. Heb je je ook verdiept in het oorspronkelijke Atkins dieet?
  Dan lees je dat dat totaal niet overeenkomt met deze commerciele tak.

  Begrijp dat dit een gesponserd blog is. Jammer dat je dit aanraadt, zo worden mensen die wel echt low-carb eten op het verkeerde been gezet.

  Heeft niets met het echte Atkins te maken

 2. Ik heb zelf geen verstand van Atkins, ik weet wel dat het gebruikt wordt voor mensen die bijvoorbeeld af willen vallen. Ik kan dus niet echt inhoudelijk ingaan op deze post :( Helaas.

  Ikzelf zweer bij de NAKD-repen omdat ze heerlijk -juist- glutenvrij zijn! Vooral die met melkchocolade vind ik heerlijk :D

 3. Enkele jaren geleden nam ik al eens een kijkje naar Atkin en vond het toen al fascinerend, misschien nu eens mee beginnen. Vaak vind ik de tussendoortjes het moeilijkste want ja, die suikers zijn soms torenhoog.

  Maar bij een volgend bezoek aan de supermarkt neem ik eens een Harvest reep.

 4. Ik ken nagenoeg niemand die zo’n specifiek dieet volgde en ook blijvend is afgevallen. Volgens mij valt en staat het met een verantwoord eetpatroon gedurende je hele leven. Daar kan af en toe best zo’n lekkere reep bij. Ik voel me echt niet schuldig als ik eens een Mars-reep eet. En ook niet slecht. Maar ik geniet er wel bewust van en ga daarna weer over op gezond en bewust. Zo ben ik al jaren op hetzelfde gewicht en ben ik ook na de bevalling binnen vier maanden weer nagenoeg in shape.

 5. Heel herkenbaar. Heb ‘n dochter die maar 72 gr. KH per dag mag i.v.m. stofwisselingsziekte. Maar mag wel mayo en slagroom e.d. Veel vetten dus.

 6. Ik heb het eens nagekeken op internet. Er mag dan wel minder koolhydraten/suiker inzitten maar per reepje wel zo’n 13,5 gram vet en ong. 200 kcal. ( bijna 500 per 100 gram) Zo gaat dat vaak, wordt de suiker eruit gehaald dan gaat er extra vet in en wordt het vet ergens uitgehaald dat gaat er extra suiker in. De smaak en het volume moet ergens vandaan komen. Dus of deze reepjes gaan helpen bij het afvallen, ik betwijfel het. Een gewoon volkoren biscuitje levert maar ong. 45 kcal. Ik hou het daar maar bij.

 7. Er zit veel vet in die repen, oo niet zo gezond. Ik heb een tijdje zo’n dieet met weinig koolhydraten geprobeerd. Viel wel af maar kreeg vervolgens erg last van mijn gal. Die was al niet in orde bleek later en door dat vette dieet verergerde dat. Nu na twee ziekenhuisopnames is de galblaas eruit. Zo’n dieet is echt niet voor iedereen geschikt, denk goed na eer je aan zoiets begint !
  Maar af en toe zo’n reep kan geen kwaad denk ik.

 8. Heb de afgelopen weken koolhydraat arm/beperkt geleefd. Maar als ik zin in iets had maakte ik kaas crackers. Doordat hij lekker zoutig is had ik ook geen trek meer in slechte zoute dingen. zelf dit nooit gehad.

 9. wat goed dat je het vergelijkt met andere producten. doe ik ook altijd. Soms lijkt iets gezond maar valt het tegen. fijn dat deze wel goed zijn

 10. Ik eet gewoon een eigengebakken snee brood met roomboter en kaas, veel en veel lekkerder, voor mij geen toevoegingen!
  Wil je afvallen, eet de helft dieet, eet onbewerkt en kom in beweging, maak het zelf klaar!

 11. Ik kies sowieso al niet voor suiker producten. Maar of ik een reep van Aktins zou proberen, weer ik nog niet. Ik kies liever voor losse noten dan een notenreep.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.