Kobo eReader hoesje: de voordelen van een hoesje

Kobo eReader hoesjeNadat ik een nieuwe Kobo eReader had gekocht, besloot ik dat ik hem goed wilde beschermen. Ik wil voorkomen dat het ding stuk gaat door gebrek aan liefde en zorgvuldigheid. Met andere woorden: ik wilde een Kobo eReader hoesje. Net zoals voor mijn smartphone. Omdat ik voordelig wilde kopen besloot ik eerst eens te kijken op Aliexpress.com en de Engelse eBay. Daar kocht ik voor 16,18 het hoesje voor de Kobo eReader dat je in bovenstaande foto ziet. Het is een ‘bookcase’ model. Ter vergelijking: bij bol.com kost dit model Kobo eReader hoesje 18,95. Het is niet veel goedkoper, maar toch.

Redenen om een Kobo eReader hoesje te kopen

 • Om je eReader te beschermen.
 • Om je Kobo eReader makkelijk te herkennen.
 • Een Kobo eReader hoes kan heel mooi zijn en voegt daarom iets leuks toe aan je eReader.
 • Een Kobo eReader hoesje maakt onzichtbaar welk boek er op je eReader staat.
 • Als je een bookcase model neemt, dan kun je je eReader vasthouden als een gewoon boek. Veel mensen vinden dat prettiger.
 • Afhankelijk van het type Kobo eReader hoesje dat je kiest kun je er soms ook pasjes in doen en dergelijke.
 • Sommige eReader hoesjes hebben een zogenoemde ‘auto-wake’ functie. Dus zo gauw je de hoes openslaat, gaat je eReader aan.

Voor-, achter- en binnenkant van mijn Kobo eReader hoesje:

Kobo eReader hoesje
Achterkant. Linksboven opening voor aan-uit knop.
Kobo eReader hoes
Hoes binnenkant

Kobo eReader hoesje kopen

Je kunt een Kobo eReader hoes vaak vinden in gewone boekwinkels en natuurlijk online. De prijzen zijn heel verschillend. Zo kost mijn Kobo eReader hoesje bij bol.com 18,95 en bij casualcases.nl maar liefst 21,95. Het loont dus om prijzen te vergelijken voordat je een eReader hoes koopt. De hoogste prijs voor een eReader hoes ligt rond de 40,-. De laagste prijs die ik tegenkwam voor een eReader hoes was 12,95. Je hebt eReader hoezen in allerlei soorten en maten. Je kunt kiezen voor een hele simpele in één kleur, maar je hebt ze ook met mooie kleurtjes en afbeeldingen. Zoals de mijne ; )

Daarnaast hebben sommige eReaders handige eigenschappen als een magnetische sluiting, ruimte voor pasjes en een wake/sleep functie. Als je een eReader hoes gaat kopen is het volgende belangrijk: het type van je eReader en het formaat. Die twee moet je weten om niet per ongeluk een eReader hoes te kopen die te klein of te groot is voor je eReader. Let daarbij goed op de kleine lettertjes. Ik heb een Kobo eReader Aura 2 Maar er is een ook een Kobo Aura H20. Een vergissing is dan gauw gemaakt. Overigens zijn er ook zogenoemde ‘universele’ eReader hoezen’. Die passen in principe om elk type eReader, maar hebben als nadeel dat sommige knoppen dan toch bedekt zijn.

Zelf een Kobo eReader hoesje maken

Je kunt ook in plaats van een eReader hoes kopen zelf een hoes maken! In onderstaand filmpje tovert een vriendelijke meneer een t-shirt om in een Kobo eReader hoesje!

Mijn conclusie over een Kobo eReader hoesje

Een eReader hoes is een behoud voor je eReader. Een hoes beschermt je eReader namelijk. Zelf kocht ik een hoes voor 16,18. Ik had goedkoper uit willen zijn, maar ik vond deze hoes zo mooi.

Overzicht mogelijke eReader hoezen

Hieronder een greep uit alle mogelijkheden als het gaat om eReader hoezen. Ik heb geprobeerd een zo gevarieerd mogelijk beeld te geven.

Welk type eReader hoes heb jij?

Similar Posts

30 Comments

 1. Ik heb een sleepcover, erg handig vind ik. Mijn e-reader kocht ik tweedehands en het hoesje kreeg ik erbij. Goeie deal wel als ik die prijzen zo zie, daar had ik zelf nog niet eens naar gekeken.

 2. Zelf geen ipad, laptop of iets maar om mijn mobiel wil ik altijd wel en hoesje hebben liefst met alleen de achterkant zo flip cover vind ik niks bij een mobiel

  1. Een hoesje alleen voor de achterkant hebben mijn kinderen ook, maar zelf durf ik dat niet aan. Ik moet echt een bookcase model. Anders heb ik het gevoel dat mijn mobieltje niet goed beschermd is.

 3. Wat een mooie cover! Ik ben zelf op zoek naar een nieuwe hoes voor mijn Kobo Aura H2O, maar helaas vind ik van de eerste editie nog amper een leuke hoes. Nu heb ik een saaie zwarte die al ietwat aan het verslijten is.

 4. Een e-reader staat zo hoog op mijn wensen lijstje! Misschien koop ik er één van mijn verjaardagsgeld. Maar ja, welke moet ik dan kiezen… Natuurlijk wel met hoes erbij ;)

 5. Ik heb destijds een reader voor mijn vrouw gekocht en uiteraard een hoesje, want dat is echt nodig. Toch heeft ze het voor elkaar gekregen dat hij kapot is gegaan. Dus een hoesje helpt niet altijd. Ik heb mijn iphone bijvoorbeeld al jaren. Op een paar kleine krasjes na nog als nieuw. Zonder hoesje. Het is een kwestie van zuinig met je spullen omgaan. Dat is de goedkoopste oplossing :-)

 6. Interessant, die van mij heeft al krassen en zo door onzorgvuldig te zijn. Ik zou daarom al een bookcase model nemen, zo bescherm je het schermpje :)

 7. Yep, ik heb – toen ik de e-reader bij elkaar had gespaard van geld voor mijn verjaardag – meteen de beste hoes (volgens mijn man) gekocht: de duurste dus. De sleepcover voor de Kobo Aura H2O Edition 2. Wel in het zwart. Blauw is leuk maar als ik dan eens een tas heb met een rode voering dan zal je zien dat er vlekken op komen en dat vind ik – voor zo’n dure hoes – zonde. Ik heb hiervoor gekozen door alle automatische functies en het extra stukje aan de rechterkant (wat ik bij jouw hoes niet zie denk ik?) zodat ik het inderdaad als een boek vasthoud. De e-reader was zo duur dat ik dan ook maar meteen de fijnste (voor mij) hoes erbij heb gekocht. Het fijne overigens aan deze e-reader (en waarom ik ook voor dit model heb gekozen) is omdat hij het licht automatisch aanpast (overdag blauwig licht en naarmate het bedtijd wordt steeds ‘geler’ licht).

  1. Ik geloof dat die van mij inderdaad ook het licht aanpast. Ik weet alleen nog niet goed hoe…. Ik heb zo’n hekel aangebruiksaanwijzingen lezen, dat ik dit nog niet heb uitgezocht.

 8. Ik heb ook een Kobo, maar nog steeds geen goede beschermende hoes. Vooral als ik op het strand lig en het zand gevaarlijk dicht bij de randjes kom denk ik steeds: koop nou eens een goede hoes!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.