Kobo Aura Edition 2 problemen…

Kobo Aura Edition 2

Op 11 december 2018 kocht ik bij bol.com een refurbished Kobo Aura Edition 2 eReader voor 89,99. Maar helaas werkt hij niet goed. De kobo aura edition 2 heeft, heel toepasselijk, 2 problemen:

 1. De Kobo Aura Edition 2 is al een keer blijven ‘hangen’. Met andere woorden, wat ik ook deed, hij reageerde nergens meer op. (Dit probleem had ik ook vaak bij mijn vorige Kobo eReader helaas.)
 2. Het tweede, nog grotere probleem, is dat hij vaak meerdere pagina’s tegelijk omslaat in plaats van één tegelijk. Super irritant is dat.
 3. Oh, en nu weet ik nog een derde probleem: het scherm reageert vrij slecht. Dus een pagina omslaan is sowieso vaak lastig.

De Kobo Aura Edition 2 problemen: wat te doen?

Eén van de voordelen van via bol.com kopen is dat je een plek hebt om naartoe te gaan voor hulp. In mijn bol.com account kon ik op ‘Mijn bestellingen’ klikken en vervolgens op de De Kobo Aura Edition 2. Daaronder stond een knop getiteld: ‘Reparatie starten’. Ik heb uiteindelijk besloten om dit te doen, ook al baal ik enorm dat ik dan mijn eReader een tijdje zal moeten missen. Maar op deze manier is het ook niet te doen. En complimenten voor bol.com: ze maken het proces van opsturen voor reparatie laagdrempelig en makkelijk. Je kunt eenvoudig een pakbon en adreslabel uitprinten.

De Kobo Aura Edition 2

Ik hoop dat ze mijn De Kobo Aura Edition 2 goed repareren, en zo niet, dat ze hem vervangen. Het ding is immers nog niet eens twee maanden oud. En ook al is hij refurbished, dat zou niet moeten uitmaken heb ik altijd begrepen. Anders had ik hem namelijk ook nooit refurbished gekocht. Hoewel de Kobo Aura Edition 2 dus wat tegenvalt, vind ik het systeem van de Kobo eReader verder wel prima. En ik ben dat nu ook gewend. Om die reden ben ik wat huiverig om een ander merk uit te proberen.

Binnenkort hopelijk een happy end voor mijn eReader! Ik houd jullie op de hoogte.

Lees nu hoe het afliep met de Kobo Aura Edition 2.

Leestips

Hoe zijn jouw ervaringen met refurbished apparaten?

Similar Posts

45 Comments

 1. Ik heb nog geen refurbished apparaten gekocht. Wel heeft een zoon van me verschillende keren achter elkaar een koptelefoon besteld bij Bol en ze waren steeds al stuk bij het uitproberen.
  Wij kopen geen elektronica meer bij Bol. Boeken is prima.

 2. Ik koop nooit refurbished. Maar ook mijn Kobo wil wel eens helemaal op zwart gaan en dan nergens meer op reageren.
  Maar om reclame te maken voor bol: hun service vind ik echt fantastisch!

   1. Ik had dit blijven hangen ook met mijn Sony e-reader, door hem aan de oplader te hangen en vervolgens te resetten deed hij het dan weer een tijdje goed.

 3. Dag Nicole,

  ik had ook ongeveer dezelfde klachten met mijn Kobo.
  Maar ik had ‘m hier in de stad (Haarlem) gekocht bij de Kennemer Boekwinkel.
  En guess what: ik kreeg zomaar een nieuwe mee!
  Ik vind het een geweldige service.
  En daarom koop ik graag in een winkel.
  Met een persoon, die je te woord staat en waar je dingen aan kunt uitleggen..

  Hoop dat jij jouw Kobo gauw terughebt!

  groetjes van Marlou

  .

 4. Geen ervaring met refurbished apparaten.
  Wel had ik ook een Kobo ereader die dezelfde problemen had die jij beschrijft. De garantie was al verlopen en mijn wizzkids konden er ook niks mee. Ik heb hem kwaad in de hoek gesmeten en lees nu weer gewoon “echte” boeken ;-)

 5. Das wel heel positief schrijven over een duur apparaat met 3 problemen. Ik koop niet meer bij bol omdat de prijzen fluctueren en ze maar heel zelden betaalbaar zijn.

 6. Ik heb nog nooit een refurbished product gekocht. Jammer dat je al slechte ervaringen hebt gehad met Kobo. Mijn e-reader gaat ondertussen meer dan 3jaar mee en wordt dagelijks minstens een uur gebruikt. Ik heb er nog geen enkel probleem mee gehad.

 7. ik heb ook geen problemen met mijn kobo. hoe lang ik hem heb weet ik zo gauw niet, ieg anderhalf jaar want ik heb mijn kobo plus abbonnement al zolang.

 8. Het zou zomaar eens kunnen dat ik precies deze ereader heb en die ligt dus ook in de kast. Volgens mij had ik in het begin niet veel problemen, maar hij reageert traag en slaat dan ineens meerdere pagina’s om. Ik vond ‘m in ieder geval bijna onhandelbaar geworden dus ik lees nu ebooks op mijn iPhone…

 9. Heel eerlijk heb ik nog nooit een refurbished apparaat gekocht. Mijn voorkeur gaat nog steeds uit naar fysieke boeken die ik vast kan pakken. Ik vind het zo gezellig met een boek op de bank en een kopje thee.

 10. Ik heb geen ervaringen met refurbished spullen. Sinds kerst heeft mijn moeder ook een eReader. Ze is er erg blij mee. De Kobo Clara geloof ik?

 11. Om deze redenen zou ik dan ook nooit een refurbished product kopen ;). Ik ben bang dat er toch iets mis mee is en dat ik weer terug moet naar de winkel. Ik koop liever iets nieuws zodat ik goede garantie heb en er vanuit kan gaan dat hij niet zomaar kapot gaat.

 12. Wel fijn dat ze de optie aanbieden om het het laten repararen! Refurbished heeft mij persoonlijk altijd een beetje afgeschrikt, maar hopelijk krijg jij snel je gemaakte reader terug!

 13. Ik koop zelf geen refurbished. Vind het toch een beetje risky. Wel fijn dat ze deze service hebben. Het is lekker gemakkelijk. Ik hoop dat je alsnog ervan kan genieten als het terug is!

 14. Ik heb eerlijk gezegd nog nooit refurbised gekocht. Wel al eens een “tweede kansje” zoals ze dat bij coolblue noemen. Nog geen problemen mee gehad.

 15. Wat jammer dat je een slechte ervaring hebt met je e-reader, lijkt me heel vervelend. Het blijft toch een risico met dat soort apparaten, dat is een van de redenen dat ik er geen heb. Plus, ik vind boeken mooier en fijner. Wel goed dat bol.com het zo snel oppakt!

 16. Ik hoop op een goede afloop. Zeer vervelend als iets niet blijkt te werken. Heb ik heel vaak meegemaakt met mijn telefoon telefoon voorbeeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.