Kobo Aura Edition 2 problemen…

Kobo Aura Edition 2

Op 11 december 2018 kocht ik bij bol.com een refurbished Kobo Aura Edition 2 eReader voor 89,99. Maar helaas werkt hij niet goed. De kobo aura edition 2 heeft, heel toepasselijk, 2 problemen:

 1. De Kobo Aura Edition 2 is al een keer blijven ‘hangen’. Met andere woorden, wat ik ook deed, hij reageerde nergens meer op. (Dit probleem had ik ook vaak bij mijn vorige Kobo eReader helaas.)
 2. Het tweede, nog grotere probleem, is dat hij vaak meerdere pagina’s tegelijk omslaat in plaats van één tegelijk. Super irritant is dat.
 3. Oh, en nu weet ik nog een derde probleem: het scherm reageert vrij slecht. Dus een pagina omslaan is sowieso vaak lastig.

De Kobo Aura Edition 2 problemen: wat te doen?

Eén van de voordelen van via bol.com kopen is dat je een plek hebt om naartoe te gaan voor hulp. In mijn bol.com account kon ik op ‘Mijn bestellingen’ klikken en vervolgens op de De Kobo Aura Edition 2. Daaronder stond een knop getiteld: ‘Reparatie starten’. Ik heb uiteindelijk besloten om dit te doen, ook al baal ik enorm dat ik dan mijn eReader een tijdje zal moeten missen. Maar op deze manier is het ook niet te doen. En complimenten voor bol.com: ze maken het proces van opsturen voor reparatie laagdrempelig en makkelijk. Je kunt eenvoudig een pakbon en adreslabel uitprinten.

De Kobo Aura Edition 2

Ik hoop dat ze mijn De Kobo Aura Edition 2 goed repareren, en zo niet, dat ze hem vervangen. Het ding is immers nog niet eens twee maanden oud. En ook al is hij refurbished, dat zou niet moeten uitmaken heb ik altijd begrepen. Anders had ik hem namelijk ook nooit refurbished gekocht. Hoewel de Kobo Aura Edition 2 dus wat tegenvalt, vind ik het systeem van de Kobo eReader verder wel prima. En ik ben dat nu ook gewend. Om die reden ben ik wat huiverig om een ander merk uit te proberen.

Binnenkort hopelijk een happy end voor mijn eReader! Ik houd jullie op de hoogte.

Lees nu hoe het afliep met de Kobo Aura Edition 2.

Leestips

Hoe zijn jouw ervaringen met refurbished apparaten?

45 Comments

 1. VeggieMo
  • Anita
 2. Henriëtte
 3. Emy
 4. Frederique
 5. Juliette - Strongbody.nl
 6. Aya

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ad Blocker Detected

Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker.

Refresh