Kind op kinderfeestje: ‘Dit is een stom feestje’ – Wat zeg je dan?

Stom feestje

Naar aanleiding van mijn blogpost over 10 meest gemaakte fouten bij kinderfeestjes, waarbij ik helaas uit eigen ervaring kon putten, vroeg Renske in de comments:

‘En welk antwoord moet ik dan klaar hebben wanneer een kind zegt: ‘Dit is een stom feestje,’ of de andere twee voorbeelden die je gaf?’

Dit is een stom feestje en andere ongemakkelijke opmerkingen

Als je een kinderfeestje geeft voor je kind dan wil je graag dat het Leuk is. Dus als er dan gastjes zijn die dingen zeggen als: ‘Dit is een stom feestje,’ dan is dat niet zo fijn! Hieronder 3 opmerkingen waarmee ik te maken kreeg:

‘Waar gaan we naar toe?’ of ‘Ik vind dit een stom feestje!’ en last but not least ‘Ik wil naar huis!’

Op de vraag ‘Waar gaan we naar toe?’ was mijn antwoord: ‘We blijven gezellig hier, en gaan leuke dingen doen.’ Het zou me niets verbazen als mijn antwoord leidde tot de opmerkingen: ‘Ik vind dit een stom feestje’ en ‘Ik wil naar huis.’ Wat ik precies antwoordde kan ik me niet herinneren. Dat heb ik ongetwijfeld verdrongen!

Maar ik weet wel dat ik mijn best deed om het toch leuk te maken voor het lastige gastje. Hoewel dat niet echt hielp….

 6  mogelijke antwoorden

Hieronder 6 mogelijke antwoorden op de drie genoemde klachten:

 1. Jij bent zelf stom!
 2. Wat bedoel je met stom? Definieer stom!
 3. Wat zou het minder stom kunnen maken?
 4. Nou gá dan naar huis?!
 5. Heeft jouw moeder jou niet opgevoed?! Zoiets zeg je niet!
 6. Eh….

Tsja…

Misschien hebben jullie betere ideeën voor Renske?

Leestips

Vertel ze in de comments!

Similar Posts

13 Comments

 1. Pfff… zo’n kind weet waarschijnlijk niet beter, maar ik vind het zo asociaal, dat soort opmerkingen. En zie dan (in een voor de meeste mama’s toch al stressvolle situatie) je geduld maar te bewaren. Respect als je dat lukt!

 2. Gelukkig hebben we hier geen kinderfeestjes meer. Ik zou het niet weten. Even later kan het toch weer leuk zijn. Kinderen zijn daar nogal flexibel in als je hen laat begaan. Moppen maakt het alleen maar erger.

 3. Simpel: vraag of het anders is dan het kind verwacht had. Als je een springkussen met 10 clowns en een ijsmachine verwacht, valt een ander feestje misschien tegen.
  Dan kun je benoemen dat zo’n feest leuk is, maar dit feestje ook, want (vul zelf maar in).
  Vaak is dat al genoeg. Even serieus nemen, ombuigen en doorgaan met het feest.

 4. Ik zou zoiets zeggen van; wat jammer voor je dat je het niet naar je zin hebt. En aangeven dat mijn zoon het wel heel erg leuk vindt dat hij erbij is, maar als hij het echt niet leuk vind, dat ik dan ook zijn ouders kan bellen.

  Als een kind de sfeer gaat lopen verstieren dan ben ik eerlijk gezegd wel zo iemand die gewoon belt naar de ouders of ze hem/haar eerder willen ophalen.

 5. Ik ben nu tien jaar huisvader en heb al behoorlijk wat kinderfeestjes meegemaakt. De een wat succesvoller dan de ander maar ja, je kunt niet iedere slag vinden.

  Er kunnen vele redenen zijn dat een kind zo’n opmerking maakt. Het kan thuis even niet lekker zijn geweest waarna papa en/of mama kind hebben afgeleverd om toch maar gezellig naar een feestje te gaan. Voor sommige kinderen zijn feestjes ongemakkelijke sociale bijeenkomsten waar je geen enkele controle hebt over wat er om je heen gebeurd. Wat de reden dan ook kan zijn, het is geen kwaadwillendheid van het kind zelf om zo’n opmerking te maken.

  Als het dan toch gebeurde dat een kindje moeilijk mee kon komen in het spel, probeerde mijn vrouw of ik zo’n kindje dan even uit de rumoer te halen en hem/haar te laten vertellen wat er aan de hand is. Vaak ging het daarna wel beter. De ander had dan de eer om de rest te vermaken en in de gaten te houden.

 6. Oh, oh. Dat moet je mij niet vragen. Ik zou antwoorden “Zal ik je even thuis brengen?” Ik ben niet zo geduldig namelijk. En ook niet zo’n kindervriend, vrees ik. Overigens is er nooit iemand geweest op de feestjes van mijn dochter die dat zei. De kindjes die uitgenodigd werden waren haar vriendjes, die kwamen heel vaak bij ons over de vloer. Dus het was altijd gezellig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.