Reacties

Kind op kinderfeestje: 'Dit is een stom feestje' - Wat zeg je dan? — 13 reacties

 1. Pfff... zo'n kind weet waarschijnlijk niet beter, maar ik vind het zo asociaal, dat soort opmerkingen. En zie dan (in een voor de meeste mama's toch al stressvolle situatie) je geduld maar te bewaren. Respect als je dat lukt!

 2. Gelukkig hebben we hier geen kinderfeestjes meer. Ik zou het niet weten. Even later kan het toch weer leuk zijn. Kinderen zijn daar nogal flexibel in als je hen laat begaan. Moppen maakt het alleen maar erger.

 3. Simpel: vraag of het anders is dan het kind verwacht had. Als je een springkussen met 10 clowns en een ijsmachine verwacht, valt een ander feestje misschien tegen.
  Dan kun je benoemen dat zo'n feest leuk is, maar dit feestje ook, want (vul zelf maar in).
  Vaak is dat al genoeg. Even serieus nemen, ombuigen en doorgaan met het feest.

 4. Ik zou zoiets zeggen van; wat jammer voor je dat je het niet naar je zin hebt. En aangeven dat mijn zoon het wel heel erg leuk vindt dat hij erbij is, maar als hij het echt niet leuk vind, dat ik dan ook zijn ouders kan bellen.

  Als een kind de sfeer gaat lopen verstieren dan ben ik eerlijk gezegd wel zo iemand die gewoon belt naar de ouders of ze hem/haar eerder willen ophalen.

 5. Ik ben nu tien jaar huisvader en heb al behoorlijk wat kinderfeestjes meegemaakt. De een wat succesvoller dan de ander maar ja, je kunt niet iedere slag vinden.

  Er kunnen vele redenen zijn dat een kind zo'n opmerking maakt. Het kan thuis even niet lekker zijn geweest waarna papa en/of mama kind hebben afgeleverd om toch maar gezellig naar een feestje te gaan. Voor sommige kinderen zijn feestjes ongemakkelijke sociale bijeenkomsten waar je geen enkele controle hebt over wat er om je heen gebeurd. Wat de reden dan ook kan zijn, het is geen kwaadwillendheid van het kind zelf om zo'n opmerking te maken.

  Als het dan toch gebeurde dat een kindje moeilijk mee kon komen in het spel, probeerde mijn vrouw of ik zo'n kindje dan even uit de rumoer te halen en hem/haar te laten vertellen wat er aan de hand is. Vaak ging het daarna wel beter. De ander had dan de eer om de rest te vermaken en in de gaten te houden.

 6. Oh, oh. Dat moet je mij niet vragen. Ik zou antwoorden "Zal ik je even thuis brengen?" Ik ben niet zo geduldig namelijk. En ook niet zo'n kindervriend, vrees ik. Overigens is er nooit iemand geweest op de feestjes van mijn dochter die dat zei. De kindjes die uitgenodigd werden waren haar vriendjes, die kwamen heel vaak bij ons over de vloer. Dus het was altijd gezellig.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>