Kijk uit wat je in de vaatwasser doet...

En dit, jongens en meisjes is dus waarom je extra mooie gebaksvormpjes met een vormpje bovenop niet in de vaatwasser moet doen:

Zo waren ze:

rien poortvliet vorkjes
10,99 bij bol.com

En zo zijn ze geworden doordat ik ze gemakzuchtig elke keer in de vaatwasser deed:

rien poortvliet vorkjes

Tsja... Dat komt er nou van dat ik ze niet gewoon met de hand heb afgewassen. Maar ik vond het zo lekker makkelijk om ze gewoon in de vaatwasser te doen. En bovendien hygiënischer.

Zoals mijn tante Marietje graag tegen mij citeert:

'Een slons kan meer verslonzen, dan een pronkster verpronken.'

Mea culpa.

Leestips

Gooi jij alles in de vaatwasser? En wat bewust niet?

Similar Posts

31 Comments

 1. Ah, wat jammer! Ik heb laatst een keer schilmesjes met houten handvat in de vaatwasser gedaan. Waren best duur, maar dat terzijde. Er kwam me toch een lucht vanaf daarna! Niet te harden. Dus kon ze weggooien...

 2. Wat jammer van de vorkjes... Ik heb het ook 1x fout gedaan met mijn theelepeltjes (met een taartje aan de bovenkant) gelukkig was dat er maar eentje maar die was wel meteen verpest. De rest was ik sindsdien keurig met de hand af.

  Ik vind de uitspraken van je tante Marietje die je hier af en toe post echt geweldig trouwens. :)

  Groetjes, Marielle

 3. Denk maar dat het gebruikssporen zijn, lijkt wel vintage!!
  Ik hoef er niet over na te denken, daar wij geen vaatwasser hebben.

 4. Vandaag is mijn zusje jarig en mijn oudste zus en Moeder gingen er vanmiddag naar toe.
  Zij ad ook hele leuke gebak vorkjes van Blond.
  Toevallig kwam het ter sprake en ze doet ze ook gewoon in de afwasmachine.
  Deze zagen er ook nog echt mooi uit.

 5. Behalve de gietijzeren pannen doe ik alles in de afwasmachine. Gouden randjes van borden en kopjes zijn allang verdwenen. Het waren geen erfstukken hoor, praktisch al het serviesgoed in ons huis komt van de kringloopwinkels! De houten spatels en lepels zien er wat "uitgebeten" uit maar voldoen nog prima!

 6. Ik heb ook heel mooie gebaksvorkjes die niet in de vaatwasser mogen en die gaan er echt niet in. Als ik het in de vaatwasser wil doen, pak ik andere. Wel jammer dat ze zo geworden zijn.
  Ik heb een vaatwasser, maar gebruik die niet dagelijks. Het is net hoe het uitkomt. Verder heb ik het eea aan spullen in de keuken die beter niet in de vaatwasser gaan. Als ik met de hand afwas, neem ik daarna okk het fornuis mee, aanrecht, evt een paar kastjes of laden.

 7. Aah, da's wel jammer van je vorkjes.
  Ik ben eerlijk gezegd een heel pietje precies met wat er van mij wel en niet in de vaatwasser mag. Noodgedwongen moet ik wel eens bakzeil halen, want ik wil de man ook niet helemaal gek maken. Ik zou wel zonder vaatwasser kunnen, de man niet.
  Ik heb ooit eens een pinterest linkje bekeken van artikelen die je beter niet in de vaatwasser kon doen. Houten snijplanken, kristal, gietijzeren pannen, plastic bakjes (denk aan tupperware en broodtrommels) en nog wat wat ik niet meer onthouden heb. De grap was dat er eigenlijk niks overbleef wat nog in de vaatwasser mocht :-D.
  Nou ja, gelukkig is het bijna Sinterklaas/Kerst, dan weet je wat je kunt vragen ....

 8. Wij doen alles in de vaatwasser. Ik heb eens een mok gekregen, vier jaar geleden of zo. Deze zou niet in de vaatwasser mogen. Nou, de foto´s staan er nog steeds op.

 9. Veel spullen mag je niet eens met de hand afwassen omdat ze daar gewoon niet tegen kunnen. Vandaar dat mijn poetshulp nooit aan mijn messen met houten handvatten mag komen. Mijn Robert Herder messen spoel ik zelf onder de kraan af om ze vervolgens veilig op te bergen.

 10. Ik heb ook al enkele dingen in de vaatwas gestoken die er achteraf niet meer zo mooi uitzien. Dan slik je even, maar de volgende keer was je het gewoon af met de hand.
  Spatels of vormpjes steek ik nooit in de vaatwas. Met bakvormen deed ik dat bv wel, maar dat mag achteraf gezien ook niet.. Oeps?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.