Kapotte fauteuil: op zoek naar een vervanger

fauteuil

Ik vind het fascinerend: mijn oma had helemaal geen bank!

Zij en mijn opa hadden alleen allebei een eigen fauteuil. Die stonden bij het raam, zodat ze goed naar buiten konden kijken vanaf hun comfortabele stoel.

Wie heeft er anno 2016 geen bank?

Zelf kan ik me het leven eigenlijk niet voorstellen zonder een bank. Want aan het eind van een vermoeiende dag ga ik graag líggen. Eigenlijk zít ik dan ook maar zelden op onze Chesterfield. Als ik wil zitten, ga ik op één van onze fauteuils zitten. Het liefst met een boek en een kop thee.

Onze fauteuils

Wij hebben twee fauteuils. Beide gevonden bij de kringloop.

Deze bruine fauteuil hebben we volgens mij al een jaar 10. Zoals je ziet is hij beschadigd. Ik geef de kat de schuld! Het grote voordeel van deze stoel is dat ik hem zo even kan schoonmaken met een vochtige doek. Dit is een zogenoemde fauteuil met oren.

fauteuil

Stoffen fauteuil

Onderstaande fauteuil hebben we volgens mij een jaar zeven. Een stoel van stof vind ik altijd wel iets minder fris als hij van de kringloop komt…

Maar met zuiveringszout kun je de stof reinigen. Je strooit het er op, laat het even intrekken en dan stofzuig je de stoel zorgvuldig.

Ik vind het een mooie fauteuil vanwege de bloemen : )

fauteuil

Bruine fauteuil is aan vervanging toe

De bruine fauteuil is eigenlijk aan vervanging toe. Vanwege de grote scheur in de zitting. Maar het is me nog niet gelukt om een goede vervanging te vinden. Wel kijk ik regelmatig bij de kringloop. En soms vind ik het leuk om gewoon allerlei fauteuils te bekijken in online winkels. Het liefst had ik zo’n stoel als de stoel bovenin deze post. Maar dat is waarschijnlijk niet praktisch omdat hij zo licht van kleur is en vrij bont. En onze woonkamer ís al zo bont…

Mogelijke kandidaat om onze oude bruine stoel te vervangen

Omdat ik houd van oorfauteuils is een mogelijke kandidiaat deze:

fauteuil
Deze kost 249,95. Dus wel een stukje duurder dan de kringloop.

Hij is rustig van kleur en het model vind ik leuk. Nadeel aan deze stoel vind ik dat hij van stof is. Vanwege de kinderen, en onze kat en hond heb ik toch het liefst materiaal dat ik kan schoonvegen. En ik vind hem best duur. Dat komt natuurlijk omdat ik mezelf heb verpest met kringloopprijzen…

Tijdens het rondneuzen kwam ik onderstaande stoel tegen. Die vind ik gewoonweg erg grappig. Het is een stoel die bekleed is met ‘gras’:

gras stoel
Deze kost 798,95!

Ik vind hem te duur en niet praktisch, maar leuk is tie wel.

Leestips

Wat en hoeveel heb jij aan zitmeubilair in je woonkamer? Wij hebben 2 banken en 2 fauteuils. Ik ben benieuwd waar jullie op zitten/liggen.

Similar Posts

32 Comments

 1. Wij hebben een grote hoekbank en 2 stoelen. Voorlopig moeten die nog even mee want durf niks nieuws neer te zetten ivm 2 kleine kinderen. Maar de bank is eigenlijk wel onpraktisch in onze woonkamer. Ik zou het liefst een kleinere bank willen, zo een waar je lekker in wegzakt.

  1. Dat heb ik inderdaad overwogen, maar ik weet niet of ik het de kostenpost waard vind… En of het dan wel precies dezelfde kleur wordt.

   Jullie hebben dus precies evenveel banken en stoelen als wij.

 2. Ow, zo’n stoel met scheur in de zitting zou ik (laten) bekleden, in elk geval dat zitdeel. Ook een schapenvel is “verhullend”.
  Ik heb zelf en hangmat in de kamer…inderdaad niet zo traditioneel, wel lekker :

  1. Wat leuk een hangmat! Dat is weer eens iets anders. Hoe heb je die opgehangen? Met haken aan het plafond?

   Ik vind het ook altijd erg leuk als mensen een schommel in de woonkamer hebben, maar daar hebben wij geen plek voor helaas.

 3. Het belangrijkste criteria is goed zitten als je ouder wordt en met gewrichtklachten.
  Bank heb ik al jaren geleden weggedaan dat hangen was niet goed voor de ruggetjes.
  Er staan dus 3 verschillende stoelen in de kamer en bijbehorende voetenbankjes. Ik zelf heb een dure zweedse via MP aangeschaft en regelmatig kijk ik of er een mooie opstaat die dan in reserve op zolder komt. Op dit merk kwam ik toen ik toevallig voor iets anders in een winkel was en even ging zitten ivm rugpijn en is was meteen verkocht vanwege het zitconfort.
  De andere 2 zijn ook van MP en kwamen eerst zijn de andere geel/blauwe winkel

 4. Ik begrijp dat je veel bij de kringloopwinkel koopt dat je alles eigenlijk te duur vindt. Nu heb ik 2 maanden geleden een leren blauwe hoekbank gekocht via Marktplaats voor bijna 400,- euro. 7 zitplaatsen. In nieuw staat. Geweldige aankoop. En nog een aparte fauteuil(40,- euro) met elektrische bediening. In nieuw staat ook leer en blauw. Alleen stonk de stoel naar rook, maar dat heb ik weggekregen met leerpoetsmiddel. En heel veel schoonmaken en stofzuigen. Eigenlijk zou ik nooit meer een nieuwe bank kopen. In principe zijn onze banken nieuw alleen via Marktplaats.

  1. Wauw 7 zitplaatsen voor die prijs! Wat een fijne vondst. Daar zou ons hele gezin op passen : )

   Fijn dat je de geur hebt kunnen wegkrijgen. Zo’n rooklucht is best vies vind ik.

 5. Ook koop ik via Marktplaats mijn meubels, omdat als je huisdieren(katten) hebt dan is het doodzonde op een bank te kopen van 1300,- euro die daarna onder de krassen zit.

 6. Ik zou er een kleed omheen leggen, kost bijna niets of is zelfs gratis als je er al een geschikt kleed voor hebt.

  Ik heb een klein huisje, en dus geen plek voor een fauteuil, ik heb een kleine bank die erg lekker zit :)

 7. Wat een leuke stoelen heb je! Hou ik ook wel van, past alleen niet bij mij in huis…Ik zou als ik jou was, zo’n bontje bij de i.kea halen en die er lekker over heen draperen…of een fijn kleedje van de ac.tion! Zonde om deze stoel weg te moeten doen…. Oud leer is het mooiste wat er is.
  Ik heb een hoekbank en 1 leren stoel. De hoekbank gaat weg zodra leasedochter het huis uit gaat, die krijgt hem mee. De leren stoel gaat dan naar zolder en wil ik graag een 2,5 zits bank en 2 mooie soortgelijke fauteuils als jij. Liefst 2e hands, nieuw is gewoon zonde met kleine kids….
  Succes met je zoektocht!

 8. Wij hebben een salon met een driezit en twee eenzitzetels. De kussens zijn overtrokken met leer dat vanwege de ouderdom (35 jaar) op meerdere plaatsen gescheurd is. Ik heb de kussens sinds kort volledig ingepakt met een oud gordijn dat nog in goede staat was maar geen dienst meer deed als gordijn.Ik heb de gordijnen met de hand vastgenaaid en wie het niet weet, denkt dat wij een zetel hebben met stoffen kussens en een eiken karkas.
  Ondanks onze zetels al een serieuze leeftijd hebben, zijn de kussens nog niet doorzeten en zitten ze nog perfect. Mijn man had aanvankelijk voorgesteld om de zetelkussens te laten overtrekken met leer maar dat kwam me veel te duur uit (3000 euro : materiaal en werkuren) Tja, ik vond dat veel te duur vandaar dat ik een andere oplossing gezocht heb om onze zetels toch verder te kunnen gebruiken zonder dat de scheuren zichtbaar zijn.

  1. Opnieuw laten stofferen is inderdaad best heel duur. Wat slim om op die manier een oud gordijn te hergebruiken. Heb je dan alleen het zitgedeelte gedaan, of ook de leuning? Want met name dat laatste lijkt me moeilijk om mooi te krijgen.

 9. Zoals al eerder verteld komt bijna al mijn meubilair van marktplaats. Ik heb voor mezelf een loveseat, een soort eenpersoonsbank zeg maar. Ik zit graag met mijn benen naast me gevouwen en dat past zo prima.

 10. Heb een donker blauwe bank long chaise
  Had ook zo,n kleur stoel (jou model er bij)
  Die onlangs laten ophalen door de kringloop en een beige draaistoel nu op die plek oogt ruimtelijker
  Wanneer Kom je?

 11. Haha, mijn oma heeft inderdaad ook geen bank! Wij hebben één bank, die redelijk groot is, en een hangende ei stoel: mijn persoonlijke favoriet :)

  1. Een hangende ei stoel! Dat lijkt me heel bijzonder om in te zetten. Dan ben letterlijk even los van alles stel ik me zo voor omdat je voeten van de grond zijn.

   Hoe heb je die stevig opgehangen?

 12. Als je nu alleen de zitting bedekt met een crèmekleurig kleed, bijv, een fleecedeken en je stopt de zijkanten goed in dan is het voorlopig in ieder geval netjes. En dan zie je vanzelf een keer een stoel die je aanstaat bij de kringloop. Ik zou ook niet de stoel helemaal bedekken met ene kleed. Dat oogt zo rommelig! Succes ermee!!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.