Kaartje versturen op de ouderwetse manier

kaart versturen

Ken je dat gevoel?

Dat je het warm krijgt, en je haren gaan prikken op je hoofd van ergernis?

Dat kreeg ik deze week toen ik een kaart wilde sturen naar één van mijn zusjes.

Normaliter verstuur ik kaarten online via kaartje2go.nl. Ik kies daar een leuke kaart uit, schrijf er een tekst op, en zij zorgen voor de postzegel én het versturen. Het adres vink ik gemakzuchtig aan in mijn adresboek aldaar.

Maar nu moest ik dat dus allemaal héélemaal zelf doen. Met het risico dat ik nu heel verwend klink: 'Ik vond het een gedoe!'

Zelf een kaart versturen is een gedoe

De kaart die ik wilde versturen had ik bij de Xenos gevonden. Hij was grappig, en deed me aan mijn middelste zus denken. Eenmaal thuis begon echter het gedoe.

Omdat ik nogal vrekkig kan zijn, had ik ooit goedkope postzegels gekocht. Dat zijn postzegels uit voorbije tijden met ouderwetse guldens en centen erop. Het gevolg? Ik had geen idee had hoeveel postzegels van bijvoorbeeld 0,05 cent ik moest gebruiken voor 1 kaart. Ik heb het wel gegoogled, maar dat hielp niet.

Dus plakte ik er maar gewoon 'lekker veel' op, want ik wil natuurlijk niet dat de ontvanger kosten moet maken.

Postzegels likken

Niet alleen was het aantal postzegels lastig schatten: destijds hadden ze nog geen handige plak postzegels. Deze moest ik voorzichtig langs het raderlijntje afscheuren, likken met mijn tong en opplakken. Toen ik dat eindelijk voor elkaar had, deed zich het volgende vraagstuk voor:

Hoe krijg ik die kaart op de post?!

Want hier op het platteland heb je amper brievenbussen.

De volgende keer gebruik ik gewoon weer Kaartje2go.

Lees ook mijn post over Een pakje versturen via DHL of PostNL?

Wil je kaarten over de hele wereld? Dan is postcrossing iets voor jou!

Hoe verstuur jij kaarten?

Similar Posts

33 Comments

 1. Tja, met een postbus en een Readshop op loopafstand is een kaart per post versturen een fluitje van een cent. Hoewel een postzegel zo onderhand een kostbaar iets is. Toch blijf ik ouderwets kaarten versturen.
  Gisteren nog een condoleancekaart gepost. Zo'n kaart verstuur ik al helemaal niet via internet.
  Maar als je, zoals jij, op het platte land woont is internet een uitkomst!

 2. Ik verstuur zelf geen kaarten en als ik het wel doe is het via Greetz.
  Maar blijf gewoon kaartjes sturen, want dat is goed voor de werkverschaffing. ;) Ik ben postbezorger en het bezorgen van die persoonlijke brieven en kaartjes blijft het leukst.

  PS: Via de postnl-site kun je ook postzegel-codes kopen. Je betaalt dan voor een postzegel en krijgt dan een cijfercode die je op de plek van de postzegel op de kaart schrijft.

 3. Ik ben benieuwd hoe het je post vergaat. Postzegels met vermelding in guldens zijn niet meer geldig namelijk!
  Ik verstuur vaak post en heb een flinke voorraad postzegels, zodat ik passende kan uitkiezen. Handig ook om één keer een flinke uitgave aan postzegels te doen, dan hoef ik er daarna niet meer over na te denken.

 4. Mijn dochter is dol op kaartjes krijgen via de post en ik doe dat dus ook regelmatig. Haar favoriete onderwerpen zijn katten en koeien. Altijd leuk om als ik in een andere stad ben een leuke kaart te vinden. Het maakt het extra leuk als ik bij haar kom dat alle kaarten een leuk plekje kregen in huis. En met kerst komt elke kaart die ik verstuurde weer tevoorschijn. We hebben er dus allebei meer dan een keer plezier van. Ik met het uitzoeken, haar reactie als de kaart in de bus valt en het feit dat ze ze zo leuk vind dat ze opgehangen worden. En zij met het vinden van het kaartje in de bus en het feit dat het haar huisje opfleurt.

  1. Wat leuk J.M : ) Een hele lieve gewoonte om je dochter regelmatig een kaart te sturen, en inderdaad: zo hebben twee mensen er plezier van!

 5. Zoiets moet blijven bestaan . Een kaartje doet ieder mens heel veel deugd en plezier. Dat gevoel heb ik niet met een e-card, te artificieel en onecht. Je kan deze kaart ook niet grijpen en bij een echte kaart echter wel. Dat geldt ook voor een boek tegenover een e-book...

  1. eCards vind ik ook echt beduidend minder leuk dan een echt kaartje inderdaad. Maar de tussenvorm, waarbij je dus wel echt een papieren kaartje verstuurt vind ik een redelijke tussenoplossing.

   Hoewel alles zelf doen wel persoonlijk blijft.

 6. Ik ben lid van Postcrossing.com en schrijf me het lazarus aan ansichtkaarten. Maar het is zo leuk. Vooral als er kaarten bij mij op de mat vallen (-: Postzegels koop ik bij de klantenservice van AH. Daar kan ik de ansichten ook posten. Ik weet niet beter...

  1. Postcrossing heb ik ook een tijd gedaan Mirjam. Dat is inderdaad bijzonder leuk. Je komt als het ware in contact met mensen over de hele wereld!

  2. Heb je zo je best gedaan krijgt je zus alsnog een boete omdat de postzegels in guldens niet meer mogen...heb zelf een grote rol met cijfer 1 gekocht deze blijven altijd geldig is me verteld. Heb ze gekocht toen ze net uitkwamen en doe er dus al jaren mee. Zijn ondertussen meer dan twee keer zoveel waard geworden

 7. Digitaal kaartjes sturen vind ik heel handig, maar stiekem vind ik handgeschreven kaartjes leuker. Ik stuur tegenwoordig weer zelf mijn kaartjes, maar ik moet eerlijk bekennen dat ik elke postzegel waar niet gewoon '1' op staat inmiddels uit mijn huis heb verwijderd. Ik snap er echt hélemaal niks van, van die oude postzegels.

  1. Zelf geschreven is inderdaad nog wel weer net iets persoonlijker dan een papieren kaart via kaartje2go.nl. Zelfs als kun je daar een lettertype kiezen dat lijkt op handschrift ; )

 8. Hahaha! Wat een gedoe inderdaad. Ik heb altijd kaarten op voorraad én postzegels. Er zijn twee brievenbussen in het dorp, alle adressen staan in mijn adressenboek en alle verjaardagen in mijn agenda. Fluitje van een cent :-)

 9. Maak vaak kaarten zelf, ook de envelop. En heb meestal voorraad postzegels. Postbus op loopafstand. Alle moeite wordt wordt wel gewaardeerd.

 10. ik stuur ze via hallmark, dat is mijn favoriet, je kan daar zoveel bij zetten, en dat werkt hetzelfde als jou site als ik dat zo lees.
  Maar ik stuur er natuurlijk ook zelfgemaakte, ik heb hier postzegels die geldig zijn
  -€en @->- voor jou.

 11. Ik verstuur nog echte post en heb ook veel penvrienden, online kaartjes sturen is ook leuk maar met de hand geschreven kaartjes zijn nog leuker. Via post nl kun je ook een postzegel code kopen, misschien een tip voor de volgende keer :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.