Reacties

Jeffrey Wijnberg: Dit is niet het leven dat ik heb besteld — 23 reacties

 1. Tof boek lijkt me. Ik ken juist veel oude mensen die een prachtleven hebben en hebben gehad (dicht bij werk wonen, weinig stress, voor je 60 ste stoppen met werken, prima pensioen) die alleen maar mopperen als er iets niet gaat zoals ze willen. Bij jongeren zie ik die houding veel minder.

 2. Met een aantal van de dingen die jij vertelt ben ik het erg eens. Zoals dat “op bestelling”. En de tip van het geduld is mooi.
  Toch komt hij op mij via jouw posts onsympathiek over. Ik houd van warme, liefdevolle, begripvolle mensen. Dus ik vermoed dat het niet mijn boek zal zijn ;-)

 3. De titel klinkt inderdaad heel interessant. Door wat je schreef over een leerkracht voor de rechter dagen, was mijn interesse wel gewekt. Het gebeurt echt hoor, dat ouders de leerkracht 'beschuldigen' van de te lage resultaten van hun kind. Het kán, maar eh...dan zou het volgens mij niet een patroon moeten zijn;).

 4. Tja,... egocentrisch zijn we zeker.

  wat te denken van dat iemand die in de schulden zit,... alleen een probleem heeft,.. (terwijl het CBS aantoond dat heel nederland tenonder gaat aan de schulden.

  Dus die heeft een leven waar die niet omgevraagd heeft,... alleen hij heeft een
  .....Leven........ waar die niet omgevraagd heeft,....Toch?

  Dat Nederland ten onder gaat intressert hem niet,... want zijn leven is toch alleen maar een probleem.

 5. Klinkt als een leuk boek, ik houd van zulke dingen. Hoewel je partner de kamer uit me toch niet echt als een verbetering in de oren klinkt... Dat 'ik heb er gewoon recht op' van veel mensen, snap ik ook niet zo.

 6. Wat Villasoppho zegt, dat heb ik inderdaad gedaan. Vond het een herhaling van zetten van eerdere boeken van hem.

  Toch spreekt zijn stijl me bij tijd en wijle wel aan. En laat het me kritischer naar mijzelf kijken. Zeur ik ook zo, terwijl er zoveel dingen wel goed gaan?

 7. En daarvoor heb jij dat boek betaald en verwacht hij een fors bedrag voor een uurtje "therapie" te mogen declareren. Want dat heeft HIJ dan weer besteld, zijn eigen riante inkomen.

  "Zo is het leven" krijgt iedereen te horen die problemen heeft. Heel erg makkelijk om je er zo vanaf te maken. Zeker voor iemand die dat tegen betaling doet.

 8. als je God's normen en waarden hanteert gaat je leven over het algemeen vrij goed niet dat alles perfect gaat maar ieder geval beter als dat je die niet naleeft,en dan nemen zoals het komt en geloven dat het goed is.

 9. de titel spreekt me zeker aan … maar als ik je recentie lees denk ik dat het boek maar niets voor mij is. Zo'n boek waarvan je denkt … heb ik mijn geld daar nu aan uitgegeven? De opmerkingen lijken me allemaal wat kort door de bocht …

 10. Ik heb het boek aangevraagd bij de bieb.
  Een kind nemen, mijn moeder ( die zeven jaar op haar kind wachtte), vond dit al een vreselijke uitspraak.
  Maar er zit iets in, meer jonge mensen willen alles hebben zoals zij dat willen.
  Zelf vind ik het altijd erg pijnlijk als de nieuwbakken opa en oma een dag of langer moeten wachten om langs te komen om hun kleinkind te zien ( en die dan wel daarna een paar dagen in de week op mogen gaan passen).
  Onder het mom van: "wij ( ouders van baby) hebben onze rust nodig".
  Komt vaker voor dan je denkt!
  Maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo!
  Ik ga het
  boek in ieder geval lezen.
  Dank voor de tip!

  • Leuk dat je het boek hebt gereserveerd Franca. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

   Is dat een nieuw verschijnsel, dat nieuwbakken ouders hun ouders pas een paar dagen later bij de baby willen laten?

 11. Oh, ik ben het wel heel erg met hem eens! Gelukkig heb ik niet zo’n last van die verwendheid. Ik ben met weinig tevreden en heb (daarm?) een erg leuk leven. Wat je schrijft over dat je het liefst alle problemen van je kinderen op zou lossen, herken ik wel. Ik vind het fijn om - nu ze groot is - ik vaak al help door alleen maar te luisteren.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder