Jarig in de vakantie

jarig

Mijn jongste zoon Piet werd geboren tijdens die eindeloze hittegolf in 2003 op 10 augustus. En dus is hij elk jaar jarig in de vakantie.

Jarig in de vakantie

Daar is op zich niets mis mee, maar het nadeel is dat veel mensen dan weg zijn. Familie en vriendjes van school zijn vaak vertrokken naar verre oorden. Een kinderfeestje doen we dan ook meestal pas veel later. Bijvoorbeeld in de Herfstvakantie. Het is simpelweg niet te organiseren tijdens de vakantie. Als het ene vriendje weer thuis is, vertrekt net de andere etc. Dat heb je als je in de vakantie jarig bent.

Verjaardag vieren als je jarig in de vakantie bent

Nou ben ik toch niet niet zo van de uitgebreide verjaardagsfeesten. En anno 2013 woont familie vaak ver weg, en is druk, druk, druk. Daarom hebben we in ons gezin een eigen manier ontwikkeld om verjaardagen te vieren, die heel goed werkt. Of de jarige nou jarig is in de vakantie, of niet.

‘s Avonds pakken mijn man en ik de cadeautjes in, en hangen de vlaggetjes op. De jarige job krijgt de ochtend van zijn of haar verjaardag cadeautjes en wordt uitbundig toegezongen. Vooral ‘Lang zal hij/zij leven’ zing ik altijd van ganser harte, want dat wil ik graag! Later op de dag is er dan een verjaardagstaart met kaarsjes om uit te blazen. En de jarige Job of Jet mag kiezen: eten bij de MacDonalds of bowlen met het hele gezin. De laatste tijd kiezen ze meestal MacDonalds.

Jarig in de vakantie: 10 geworden!

Gisteren was Piet dus jarig in de vakantie, en werd 10! Dat vind ik niet niks. Het deed me beseffen dat al mijn kinderen nu leeftijden hebben die uit twee cijfers bestaan! Van die gedachte word ik een beetje melancholiek en weemoedig.

Piet koos een (zelfgemaakte) appeltaart, want de appeltaarten bij de Jumbo kosten wel een tientje! En ik had bij de Hema twee kaarsjes gekocht in de vorm van een 1 en een 0. En ‘s middags kwamen opa en oma op bezoek.

Piet had een heerlijke dag!

kinderfeestje
Voor mijn 14-jarige dochter kwam het zingen te vroeg.
jarig in de vakantie
De snor van de Action was een grote hit!

Leestips

Similar Posts

21 Comments

 1. Gefeliciteerd!
  Zowel manlief als ik zijn jarig in de zomervakantie, dus herkenbaar dat iedereen weg is.

  Wel heel vaak mooi weer op onze verjaardagen.

  Elk nadeel heb zn voordeel ;-)

 2. Gefeliciteerd met Piet! Heel herkenbaar, mijn zoon is van 30 juli. De meeste bekenden komen nog wel voor/na hun vakantie een cadeautje brengen, maar is toch anders dan op de dag zelf.

 3. gefeliciteerd, natuurlijk jammer dat veel mensen er niet zijn , voordeel is natuurlijk wel dat je niet een dag je verjaardag mag vieren ,maar meerdere keren eerst op de dag zelf en later dan nog een keer op school en een kinderfeestje, .

 4. Gefeliciteerd, jah wel een mijlpaal weer, zulke oude kinderen;-)
  Ik word er ook wat melancholiek van het verjaren der kinderen :-)
  Hier zijn de 2 meiden meestal in de zomervakantie jarig en jah dat is soms wel jammer.

 5. Gefeliciteerd met de jarige Piet! Mijn oudste dochter (inmiddels bijna 39, OMG waar blijft de tijd) verjaart op 30 december! Zij vond het altijd heerlijk want werkelijk iedereen kwam langs! Ooms en tantes, vrienden van ons, haar vriendjes en vriendinnetjes, buren en buurkinderen.

 6. Gefeliciteerd. Onze Wouter wordt vandaag ook tien! Dan waren wij tesamen hoogzwanger dus tien jaar geleden en met een dag verschil bevallen.

  Heel wat hé.

  Sandra

 7. Mijn jongste is 19. Zoons kijken vooruit de wereld en hun leven in, maar ik, hun moeder, verlang vaak naar het gezinsleven dat voorgoed voorbij is.

 8. Ik weet nog goed dat ik 10 jaar werd, dat was een hele belangrijke verjaardag voor mij. Grappig! Gefeliciteerd met je tienjarige jongste zoon! Dat lijkt me een mijlpaal!

 9. Gefeliciteerd!! Jarig in de vakantie, het heeft weinig voordelen. Onze jongste zoon is ook in de vakantie jarig. 18 juli. Meestal tenminste. Idd geen familie en vriendjes in de buurt. Allemaal op vakantie. Het vieren werd vaak drie keer gedaan. Hij vond het zelf niet leuk om in de vakantie jarig te zijn. Hij is nu 30. Die tijd ligt ver achter hem, maar hij heeft het er nog wel eens over.

  Liefs Frederique

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.