Damestas

damestasDe perfecte damestas

Al enkele jaren ging ik gebukt onder het feit dat ik de perfecte damestas had. Hij had echt alles wat ik kan wensen in een damestas:

 • Lange schouderband
 • Vakje voor mijn portemonnee
 • Vakje voor mijn mobieltje
 • Allerlei vakjes zonder specifieke bestemming, maar die toch al snel vol kwamen.
 • Neutraal, dus niet modegevoelig
 • Passend bij alle kleding

Damestas van de V&D

Het enige minpuntje was dat hij niet van echt leer was. Ik kocht hem ooit bij de V&D voor zo'n 29 euro. Hij was echt ideaal. Maar hij begon me zo te vervelen! Maar ja, zie maar eens een nieuwe tas te vinden als je de perfecte tas hebt. Gelukkig begon mijn perfecte tas te slijten, en er steeds versletener en slordiger uit te zien. En op een dag constateerde ik blij: 'Die tas kan echt niet meer!'

Op zoek naar een nieuwe damestas

Dus ik rende naar de stad, op zoek naar leuke tassen. Ik keek bij de Hema, Dolcis, Avance en V&D. Ik keek zelfs bij 'echte' tassenwinkels. Maar nergens vond ik de perfecte damestas. En als ik hem al vond, dan was hij van echt leer en kostte zo'n 200 euro. Een paar keer stond ik hevig te twijfelen bij een bloemetjestas, want ik ben dol op bloemetjes. Maar net op tijd herinnerde ik mezelf dat een bloemetjestas niet overal bij stáát. Zeker niet als je veel bloemetjesrokken draagt.

Van Haren damestas ad 19 euro

Maar vorige week was het eindelijk raak: bij Van Haren stond een rek buiten met damestassen. En ik zag een bruine damestas die me wel wat leek. Hij was bovendien afgeprijsd van 30 euro naar 19 euro. Eenmaal binnen heb ik hem uitgebreid gepast. Want ik vind echt dat je een damestas moet 'aan' zien. Hoe valt hij, zit hij lekker, en bovenal: staat hij goed? Mijn man kan zich daar erg over verwonderen, maar een damestas lijkt wat dat betreft veel op een kledingstuk vind ik!

Hij was helaas niet van leer, maar ik besloot de enigszins goedkope uitstraling dan maar voor lief te nemen. Want verder voldeed hij heel behoorlijk aan mijn wensenlijstje.

Zakken in damestas

Hij heeft iets minder zakken dan mijn perfecte tas, maar al met al ben ik toch tevreden.

 • Hij heeft een zak met rits aan de achterkant
 • Een zak met drukknop aan de voorkant
 • Binnenin een zak voor portemonnee, die overigens te klein is
 • Ruimte voor mobiel
 • Ruimte voor van alles en nog wat
van haren tas
De binnenkant.

Hoe vaak koop jij een tas? En waar let je dan op?

Similar Posts

18 Comments

 1. Hm ik koop er niet vaak een dus als ik er een koop, dan mag hij van mij wel wat duurder zijn. Waar ik op let, buiten dat ik hem gewoon heel gaaf moet vinden....
  -ruimte liefst een ruim model(zo groot als die van jou ongeveer wel)
  -graag heb ik diverse compartimenten, zowel in de tas als dat bv de overslagflap ook een zak is met rits. ( ik hou van ritsen)
  -bij voorkeur leer
  -schoudertas ( ik ben niet zo van die tassen die aan je arm/elleboog hangen, want dan heb ik als het ware mijn handen niet vrij om nog wat extra vast te houden, kinderen bbv ;-) )

 2. Verschillende vakken en vakjes is een must inderdaad. Ik heb van de perfecte tas gelukkig er 3 gekochtin verschillende kleuren EN je kan ze wassen, geen idee hoe de stof heet maar het is wel makkelijk. Wissel regelmatig en omdat ze hetzelfde zijn is inrichten ook simpel, gewoon van het ene vakje in het andere. Helaas gaan ze allemaal beetje slijten aan de randen. Ga maar eens uitkijken naar vervanging.
  Verder heb ik nog een klein markttasje dat onder tas kan, lekker veilig en 2 chique voor uit, maar die zijn onhandig in gebruik wel mooi

 3. Ik kom altijd aan de prachtigste tassen via een abonnement op een tijdschrift. Mooie tas en een jaar een leuk blaadje voor zo'n 60 euro. De laatste bleek ook nog eens heel hip (cowboys bag) en zag ik voor 150 euro in de winkel. Dus dubbel leuk, soms moet je even wachten op een goede aanbieding, maar wel de moeite waard. Julia

 4. ik kocht altijd vrij goedkope tassen,maar vond het een nadeel dat goedkope tassen weliswaar redelijk lang meegaan,maar er al vrij snel versleten uit zien, dus na flink wat statiegeld opgespaard te hebben en een irisbon gekregen te hebben voor ingevulde enquetes , heb ik vorig jaar december een dure bordeauxrode tas van esprit gekocht met bij passende portemonnee, want niet alleen mijn laatste tas was kapot ,ook mijn portemonee was kapot , het was een flinke aderlating bijna 100 euro, maar nu na ruim 8 maanden zien tas en portemonnee er nog steeds mooi uit ,alhoewel ik ze beide dagelijks gebruik en overal mee naar toe sleep en ook het gebruiksgemak is geweldig. een ding weet ik zeker ik koop niet zo gauw een goedkope tas of portemonnee meer.

 5. Mijn laatste aankoop op tassengebied was een echte leren tas. Wel duur, maar niet zo duur als de tas die jij beschrijft. Ik vind hem nog steeds erg mooi en fijn in gebruik, maar wel is het erg jammer dat de rits van het vakje aan de buitenkant (acherkant van de tas) stuk is gegaan. Ik nam de tas mee naar de schoenmaker want ik dacht dat die er wel een nieuwe rits in kon zetten. Echt niet dus, dan moest ik eerst de hele tas uit elkaar halen, voor hij bij de naden kon.... Nou ja, dan gebruik ik dat vakje maar niet... Ik ben er nu toch al drie jaar heel blij mee...
  Ik wens je een heerlijke nieuwe week,
  Lieve groet,
  Mirjam

 6. Ik ben ook afgestapt van de goedkope tassen, portemonnees en schoenen. Mijn ervaring is dat goedkoop duurkoop is. En ik vind het zo zonde als ik een leuke goedkope tas af zie takelen.

  Ik heb nu een hele fijne leren tas van de v en d. Hij is klein, er past precies een portemonnee, mobiel, pen, autopapieren en pakje kaugom in. Zo heb ik het graag, anders blijf ik er maar meer in stoppen :)

 7. Zelden koop ik een tas. Af en toe neem ik 1 mee van de rommelmarkt die dan weer lange tijd mee gaat. Eigenlijk ben ik altijd bang voor tassen omdat ze zo vaak mee gegrist worden. Dat is dus de reden waarom ik geen tas meeneem meestal. Als ik al een tas meeneem zit daar geen beurs in en ook geen mobiel. Maar alleen mijn breiwerk, iets voor de kleinkinderen en mijn glutenvrije eten.

 8. Tassen blijven ook mijn probleem, te groot/te klein/te onhandig (ik wil gewoon snel iets kunnen pakken of in m'n tas kunnen doen en bij sommige tassen is dat gewoon onmogelijk). Het enige wat bij mij het probleem is, is dat ik er net veel van echt leer kan vinden (wel duur ook) en ik dat net niet wil. De goedkopere zijn vaak lelijk/rare kleuren, en ik wil ook zo normaal mogelijk zodat het overal bij past.

 9. Kocht er onlangs een van Camel, echt slecht dat merk maar de tas was wel perfect. Niet te groot, twee kleine en een groter vak, een schouderband (handig met kindjes aan de hand), gaat dicht met een rits, niet echt een vrouwentas dus manlief kan m ook dragen zonder voor gek te lopen, van sneldrogende stof en zwart. Hopen dat ie jaren meegaat.

 10. Ik gebruik nu al jaren een kipling schoudertas, een hele reeks vakjes met en zonder ritsen enz. Niet zo groot dat er een a4 in kan maar wel mijn e-reader.

 11. Ik heb helemaal niks met een tas. Tis dat je er soms 1 moet hebben omdat je anders je portemonnee niet mee kan nemen...
  Die ik heb is zo'n soort 'pukkeltas',legergroen en heb hem al jaren. Was ook niet duur verder. En ik gebruik hem bijna nooit. Zal hooguit 3 keer per jaar zijn denk ik dat ik dat ding meesleep.

 12. Ik gebruik vooral mijn rugzak... Daar past ook van alles in. Dat is ook al jaren mijn luiertas, boodschappentas etc. ;-)

 13. Ik koop nooit tassen want ik maak ze zelf.
  En ik gebruik het liefst een rugzakje.
  De inhoud is vermoedelijk ook niet typisch vrouwelijk want veel vakjes heb ik niet nodig.

 14. Zit nu enigzins met het schaamrood op mijn kaken, want heb een echte schoenen en tassen tik. En het moet echt leer zijn. Mijn laatste aankoop was een tas van 300 euro van Fab, maar die gebruik ik in mijn werk. Meestal zijn ze rond de 100 euro. Volgende maand ga ik naar Panama, Colombia en Venezuela en verheug mij nu al op voordelige tassen en schoenen.

  Voor dat jullie nu denken dat ik smijt met geld, nee dus, veel is 2de hands, ook mijn kleding. Maar ik vind kunstlederen tassen en schoenen zie je zo het goedkope vaf=naf :(

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.