Inspiratie voor het leven vind je op onverwachte plekken

inspiratie

Soms kijk je een film of serie, en dan zegt iemand iets wat je raakt.

En dat hoeft dan niet eens een hele intelligente aflevering of serie te zijn. Zo werd ik een keer verrast door Arnold Schwarzenegger. Toch niet direct iemand waaraan ik denk als het gaat om diepzinnige inzichten.

Arnold Schwarzenegger

Ik was dan ook verbaasd toen ik hem hoorde praten in een interview naar aanleiding van zijn film Terminator Genesys. Hij vertelt daarin op kalme, vanzelfsprekende toon hoe hij eerst een beroemde bodybuilder werd, vervolgens een filmster en toen gouverneur.

schwarzenegger
Arnold met president Bush.

Hij stelde zich simpelweg voor dat het al was gelukt:

‘What you do is create a vision of who you wanna be. And then live into that picture as if it were already true.’

Het was vooral de feitelijke manier waarop hij dit vertelde die mij opviel. Het was geen borstklopperij. Nee, Arnold vertelde gewoon de feiten. Hij had zich voorgesteld dat hij gouverneur zou worden, en dus was hij dat natuurlijk ook geworden.

Kostelijk, dat enorme vertrouwen!

Maggie uit The Walking Dead

En van de week keek ik aflevering 5 van The Walking Dead, waarin het karakter Maggie haar grote liefde Glenn heeft verloren. De slechterik sloeg Glenn namelijk de hersens in met een knuppel met prikkeldraad er om heen. Het was echt niet om aan te zien! Die arme Glenn.

maggie

Iemand vraagt aan Maggie: ‘Are you alright?’

Na even nadenken zegt Maggie: ‘No.’ En vervolgt dan vol vertrouwen: ‘But I will be!’

Ik stel me zo voor dat dit hoopgevend kan zijn voor iemand die te kampen heeft met een groot verlies. Er spreekt kracht en hoop uit.

N.B.  Ik heb overigens nog veel meer geleerd van The Walking Dead : ) Lees mijn post 10 lessen die ik leerde van The Walking Dead maar eens.

Deacon uit Nashville

Nashville is een soapachtige serie die zich afspeelt in de countrywereld van Nashville. Ik ben dol op country muziek en ben dan ook fan van deze serie. Eén van de hoofdrolspelers is Deacon. En hoewel ik Deacon vaak heel irritant vind omdat hij steeds verkeerde beslissingen neemt, vond ik hem ook een keer inspirerend.

Namelijk in hoe hij zijn verjaardag viert. Dat doet hij elk jaar lekker in zijn eentje met de film Old Yeller.

Hij laat zich niet opjutten door de norm dat je een feestje moet geven. Deacon doet op zijn verjaardag wat bij hem past. Ik wil mijn verjaardag net als Deacon vieren!

deacon

Sheldon Cooper uit The Big Bang Theory

Er wordt tegenwoordig veel op gehamerd dat je uit je comfort zone moet komen om te kunnen groeien als persoon. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik het leven helemaal niet zo comfortabel. Ik vind het best heel moeilijk. Dus als ik me dan een keer comfortabel voel, dan zit ik er helemaal niet op te wachten om iets te doen dat ik eigenlijk helemaal niet wil. Alleen maar om uit mijn comfort zone te komen.

sheldon

Ik denk dat ik daarom zo getroffen werd door deze woorden van Sheldon Cooper in een conversatie met zijn buurvrouw Penny die hem acteerles probeert te geven:

‘Penny: Okay, that’s fine, but let’s try and get you out of your comfort zone.

Sheldon: Why would we want to do that? It’s called the comfort zone for a reason.’

Conclusie over inspiratie

Inspiratie hoeft niet altijd te komen van indrukwekkende types als Ghandi of Moeder Theresa. Soms vind je hoop, moed en wijsheid in banale tv-series of in onverwachte mensen.

Lees ook Televisie, de moderne variant van verhalen vertellen.

Wie inspireert jou? En wie heeft jou wel eens verrast met een bepaalde wijsheid? Deel die wijsheid vooral in de comments!

Similar Posts

17 Comments

 1. Ja! Helemaal mee eens! Inspiratie komt soms uit de meest onverwachte hoeken. Kan ook gewoon van de kassadame bij de Appie zijn ofzo. Je moet het alleen zien. Ik vind dit daarom een hele toffe post. (en ik heb een hekel aan Deacon hahaha)

 2. Mm, ik zou niet weten waar ik de inspiratie vandaan haal. Ik denk gewoon uit het feit dat het leven maar eenmalig is en dat je het dus zou moeten leven zoals je wilt. Niet dat ik dat altijd heb gedaan, was het maar waar!

 3. Ik haal uit heel veel dingen inspiratie. Dingen die jij beschrijft, mensen die ik ontmoet, internet, boeken.
  Ik wilde heel lang niet op facebook. Een paar jaar geleden toch mee begonnen en op die plek haal ik heel veel inspiratie. Ik heb me aangesloten bij een aantal pagan groepen. Zoveel leuke, lieve, inspirerende mensen ontmoet. Ik zie prachtige plaatjes, inspirerende boeken. Ik leer van alles :-)

 4. Helemaal mee eens. Inspiratie zit voor mij ook altijd in de kleine dingen. Alsof iets ineens recht je hersenpan binnen komt en daar een lichtje aan doet. :)

 5. Ik haal ook inspiratie uit alles! Mijn vriendin met haar wijze uitspraken, een film, iets dat ik zie. Wat dan ook. En inderdaad: No, but i Will be. Prachtig en waar… xxx

 6. De meeste inspiratie haal ik uit gesprekken met inspirerende mensen. Dan kom ik altijd weer zo blij thuis dat ik echt alles weer aankan.

 7. Ik haal inspiratie ook overal vandaan. Soms komt er niks op en dan inderdaad vang je weer een gesprek op en dan kun je er weer wat mee. Ik ben ook fan van de the Walking dead.

 8. Hoi, ik ben een beetje laat, maar getroffen door griep (3 dagen na een zware buikoperatie is geen pretje)…. Vooral dat hoesten! Inmiddels al weer een maand in bed, eigenlijk vreemd hoe makkelijk je alles los kan laten als je zo ziek bent! Is ook inspiratie bedenk ik me. Ik zit echt négens meer mee…… Dit ter inleiding.

  Ik lees dus allerlei bladen, van “hoog tot laag”….. en ik las een artikel over het verplichte “lijnen” na de Feestdagen. Inmiddels ben ik bijna 54 jaar en al 42 ontevreden over mijn gewicht en al 41 jaara an het lijnen, ik denk dat ik 300 kilo ben afgevallen en helaas sinds mijn 12e jaar 310 ben aangekomen. Ik ben nog veeeeel dikker geweest (niet fijn) maar onderhand ben ik er wel klaar mee.

  Even voor het beeld van de lezer: ik ben 1.78, goed gebouwd, sport veel, alleen dik hoofd, brede kaken, en een buikje. Goede benen (model appel) dus kort rokje met iets moois erop is top. Voor mij is 78 een prima gewicht, maar ik haal het alleen met honger-diëten die mij zwaar sjagrijnig maken (en mijn omgeving ook). Boven de 90 is echt teveel, dan sla ik los, dus ik probeer verstandig te eten, weinig tot niet snoepen, veel groente en fruit en rond de 84-85 te blijven = maar kleding 44-46 dat is prima. 42 haal ik gewoon niet meer (jammer dan).

  Ik las de volgende uitspraak die ik zo inspirerend vond:

  “Tegenwoordig is alles maar verwijtbaar, alsof je met/tijdens de geboorte door je eigen schuld de verkeerde keuzes hebt gemaakt (in de genen-winkel)….. en later heb je door je gedrag altijd die keuzes bevestigd. (klopt!).

  (mijn gedachte: mens, wees gewoon tevreden, leef gezond en niet overmatig en doe normaal!!!!)…..

  Het gevoel van “maakbaarheid” in onze maatschappij is veel te sterk, aangewakkerd door allerlei (commerciële) cosmetische ingrepen en diëten en correcties enz. Bv. flaporen, vetrollen, hangende oogleden, vroege kaalheid, het wordt je allemaal persoonlijk aangerekend (zeker als je er niks aan doet!) omdat jij blijkbaar met een blinddoek op de verkeerde genen hebt uitgekozen”, als baby.

  Ik vond hem zó goed dat ik hem in zijn geheel als leerpunt voor 2017 in mijn agenda heb geschreven!

  1. Fijn dat je er weer bent Pakketje! Een flinke griep met hoesten na een buikoperatie lijkt me inderdaad geen pretje zeg. Ik voel met je mee!

   Maar mooi dat je in deze periode zoveel rust en geestelijke kalmte hebt kunnen voelen. En ik vind je inspiratie ook heel inspirerend.

   Dus dank voor het delen!

 9. Leuke blog! Herkenbaar. Heb er bij elke Netflixx serie wel een paar, van die persoonlijke leermomentjes zinnetjes. Helaas vergeet ik vaak die inspirerende zinnen op te schrijven, en dan ben je ze ook zo weer vergeten…

  Eentje heb ik er hier toevallig op mijn bureau liggen, uit het boek “Speeldrift” (dat ik oevrigens niet uitgelezen heb, te taai): “het zoeken naar de zin van het bestaan is slechts het afvalprodukt van het menselijk denkvermogen”. Dat vond ik een mooie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.