Reacties

Inspiratie voor het leven vind je op onverwachte plekken — 17 reacties

 1. Ja! Helemaal mee eens! Inspiratie komt soms uit de meest onverwachte hoeken. Kan ook gewoon van de kassadame bij de Appie zijn ofzo. Je moet het alleen zien. Ik vind dit daarom een hele toffe post. (en ik heb een hekel aan Deacon hahaha)

 2. Mm, ik zou niet weten waar ik de inspiratie vandaan haal. Ik denk gewoon uit het feit dat het leven maar eenmalig is en dat je het dus zou moeten leven zoals je wilt. Niet dat ik dat altijd heb gedaan, was het maar waar!

 3. Ik haal uit heel veel dingen inspiratie. Dingen die jij beschrijft, mensen die ik ontmoet, internet, boeken.
  Ik wilde heel lang niet op facebook. Een paar jaar geleden toch mee begonnen en op die plek haal ik heel veel inspiratie. Ik heb me aangesloten bij een aantal pagan groepen. Zoveel leuke, lieve, inspirerende mensen ontmoet. Ik zie prachtige plaatjes, inspirerende boeken. Ik leer van alles :-)

 4. Ik haal inspiratie ook overal vandaan. Soms komt er niks op en dan inderdaad vang je weer een gesprek op en dan kun je er weer wat mee. Ik ben ook fan van de the Walking dead.

 5. Hoi, ik ben een beetje laat, maar getroffen door griep (3 dagen na een zware buikoperatie is geen pretje).... Vooral dat hoesten! Inmiddels al weer een maand in bed, eigenlijk vreemd hoe makkelijk je alles los kan laten als je zo ziek bent! Is ook inspiratie bedenk ik me. Ik zit echt négens meer mee...... Dit ter inleiding.

  Ik lees dus allerlei bladen, van "hoog tot laag"..... en ik las een artikel over het verplichte "lijnen" na de Feestdagen. Inmiddels ben ik bijna 54 jaar en al 42 ontevreden over mijn gewicht en al 41 jaara an het lijnen, ik denk dat ik 300 kilo ben afgevallen en helaas sinds mijn 12e jaar 310 ben aangekomen. Ik ben nog veeeeel dikker geweest (niet fijn) maar onderhand ben ik er wel klaar mee.

  Even voor het beeld van de lezer: ik ben 1.78, goed gebouwd, sport veel, alleen dik hoofd, brede kaken, en een buikje. Goede benen (model appel) dus kort rokje met iets moois erop is top. Voor mij is 78 een prima gewicht, maar ik haal het alleen met honger-diëten die mij zwaar sjagrijnig maken (en mijn omgeving ook). Boven de 90 is echt teveel, dan sla ik los, dus ik probeer verstandig te eten, weinig tot niet snoepen, veel groente en fruit en rond de 84-85 te blijven = maar kleding 44-46 dat is prima. 42 haal ik gewoon niet meer (jammer dan).

  Ik las de volgende uitspraak die ik zo inspirerend vond:

  "Tegenwoordig is alles maar verwijtbaar, alsof je met/tijdens de geboorte door je eigen schuld de verkeerde keuzes hebt gemaakt (in de genen-winkel)..... en later heb je door je gedrag altijd die keuzes bevestigd. (klopt!).

  (mijn gedachte: mens, wees gewoon tevreden, leef gezond en niet overmatig en doe normaal!!!!).....

  Het gevoel van "maakbaarheid" in onze maatschappij is veel te sterk, aangewakkerd door allerlei (commerciële) cosmetische ingrepen en diëten en correcties enz. Bv. flaporen, vetrollen, hangende oogleden, vroege kaalheid, het wordt je allemaal persoonlijk aangerekend (zeker als je er niks aan doet!) omdat jij blijkbaar met een blinddoek op de verkeerde genen hebt uitgekozen", als baby.

  Ik vond hem zó goed dat ik hem in zijn geheel als leerpunt voor 2017 in mijn agenda heb geschreven!

  • Fijn dat je er weer bent Pakketje! Een flinke griep met hoesten na een buikoperatie lijkt me inderdaad geen pretje zeg. Ik voel met je mee!

   Maar mooi dat je in deze periode zoveel rust en geestelijke kalmte hebt kunnen voelen. En ik vind je inspiratie ook heel inspirerend.

   Dus dank voor het delen!

 6. Leuke blog! Herkenbaar. Heb er bij elke Netflixx serie wel een paar, van die persoonlijke leermomentjes zinnetjes. Helaas vergeet ik vaak die inspirerende zinnen op te schrijven, en dan ben je ze ook zo weer vergeten...

  Eentje heb ik er hier toevallig op mijn bureau liggen, uit het boek "Speeldrift" (dat ik oevrigens niet uitgelezen heb, te taai): "het zoeken naar de zin van het bestaan is slechts het afvalprodukt van het menselijk denkvermogen". Dat vond ik een mooie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>