Reacties

Vakantie idee: in een bootje! — 48 reacties

  • Een tante van mij is op een cruise geweest, en kwam heel enthousiast terug. Het leuke van een cruise lijkt me dat je als het ware ongemerkt reist. Maar het lijkt me ook wel een beetje claustrofobisch.

  • Vervelend als je zeeziek wordt zeg! Dat heb ik gelukkig nog niet gehad de keren dat ik op een boot zat. Mijn langste boottocht duurde zo'n 6 uur naar Engeland, maar dat ging wel goed.

   Ik kan me voorstellen dat je een cruise dan niet ziet zitten!

  • Drie weken zeilen lijkt me ook wel hard werken! En geen gewone wc lijkt me ook drie keer niks. Dat type boottochtje zou ik alleen leuk vinden voor een middagje.

 1. Wij hebben alleen een paar keer een rondvaart gemaakt, geen grote reizen.

  Haha, ja dat liedje is echt grappig!
  Hou je van dit soort muziek Nicole? (ploem ploem jenka ook?)

 2. Texel twee keer, Vlieland 1 keer, Terschelling drie keer, Ameland en Schiermonnikoog 1 keer, twee keer van Hoek van Holland naar Harwich, een keer van Calais naar Dover en onze huewelijksreis eilandhoppen in Griekenland (heel veel boottochten!). Verder ga ik regelmatig met het pontje bij Deventer, heb gevaren op het IJsselmeer (misselijk!) met een zeilboot, met een mortoboot in het Duizend Eilandenrijk (Noord-Holland). Van Malta naar Gozo, ook nog. Best veel eigenlijk en dat voor iemand die niet kan zwemmen ;-)

 3. Ik vind het niet fijn om op een boot te zijn. Ik heb dan geen aarding onder mijn voeten en word daar een soort draaierig van. Ik heb nog nooit gevlogen en het kan best dat ik dat ook niet fijn vind :-)
  Ik geniet van om me heen kijken als ik op een boot zit en bang ben ik niet. Tis wel lastig.

 4. Ja, lang geleden heb ik de overtocht gemaakt met de auto op de veerboot van Malaga naar Melilla.
  Na een hele lange autorit en bijna een dag wachten in de brandende zon mochten we dan toch eindelijk als laatste met de boot mee. Eindelijk was er geen plaats meer maar een van de mensen van de boot wist toch met heel veel stuurwerk op de centimeter onze auto in een hoekje te proppen. Gedurende de tocht kotsmisselijk dus daar heb ik helaas niet van kunnen genieten. Onze auto werd achterwaarts van de veerboot afgereden, omdat er anders geen mogelijkheden waren. Al met al een bijzondere tocht, en ik denk nog altijd met bewondering aan die man die zo goed kon sturen !

  • Jeetje, knap dat zo'n man jullie auto op die boot wist te krijgen. Ik zou dat zelf echt niet kunnen. Wel jammer dat je zo misselijk werd en daardoor niet van de boottocht kon genieten!

 5. Als kind heb ik ontzettend veel gevaren, mijn opa had een eigen zeilboot. Maar ook diverse vaarvakanties.
  Later in mn eerste huwelijk, hadden we zelf een zeilboot, het fijne daaraan is dat je geen motor geluiden hoort :-)

 6. We hebben een paar keer de oversteek naar Texel gemaakt, hier in Rotterdam vaart de Spido, waar we weleens op geweest zijn, in Beekse bergen hebben we wel eens de rondvaart gedaan, pas geleden deden we een ritje in de watertaxi, dat leek wel een achtbaan, en we hebben 1 een feestje gehad op een boot maar toen hadden we eigenlijk niet in de gaten dat we voeren. Laatst heb ik mijn ouders voor een overnachting op de ss Rotterdam gebracht, maar dat lijkt me niks om daarmee te varen. Ik ben ook altijd wel weer blij dat ik mijn voeten op de vaste wal kan zetten.

 7. Ja, die tocht van de hoek van Holland uit heb ik ook al gedaan.

  Deze zomer gaan we naar Venetië, dus daar zal ook wel een boottocht inzitten.
  En ik zag dat de camping 'piraten' boottochtjes organiseert voor de kinderen...

  Er zullen dus zeker boottochtjes volgen dit jaar!

 8. Wij varen met enige regelmaat. Vaak een rondje singels (Breda), maar ook in de Biesbosch. Vaak met vrienden die dan voor de benzine zorgen, wij voor de rest.
  Schoonouders hebben een bootje (speedbootje met kajuit), al gebruiken wij die vaker. Ook hebben we vrienden met een watersportbedrijf hier in Breda, die bootjes verhuren

 9. Wij zijn met de boot naar Zweden geweest (veerboot). Maar daar kan je ook van alles aan boort doen. Was een leuke ervaring!

  In Giethoorn kan je bootjes huren. Vooral de fluisterbootjes zijn erg leuk. Maar dan moet je wel op de juiste (water) paadjes blijven. Oeps, wij hadden een vrijgezellenfeestje. Met z'n allen in een fluisterbootje, het was best wel heel erg koud! En we zagen op de plattegrond wel dat we een afslag verder moesten varen, maar we zagen daar toch echt een inham. Nou dat werd hilarisch hoor! Het bootjes kon niet met ons erin onder het bruggetje door. Dus we moesten er uit, om de brug heen en er weer in. We hadden allemaal kijkers op de brug ;-). Maar een moment om nooit te vergeten.

 10. Op zee lijkt me niks maar zo in de binnenwateren lijkt me heerlijk om een paar dagen op een boot te overnachten.

  Ook ik zat ooit op de boot van Hoek van Holland naar Harwich. De Beatrix van Stena Line was dat. Was een of andere aanbieding via Libelle. 2 uur aal wal geweest, haha

  Mijn verste boottocht was die op huwelijksreis van Italië naar Griekenland.
  Met onze camper konden we camping-on-board overnachten

 11. Er is maar één soort boottochtje dat echt de moeite waard is natuurlijk. ... Over de Amsterdamse grachten! :P (Ik ben verplicht dit te zeggen als Amsterdamse.) Ik hoop nog steeds eens dat we met de boot naar Engeland gaan, maar dan alleen met rustig weer. Het vliegtuig is wel sneller, natuurlijk.

 12. Wat een boot avonturen hier! Wij hebben een zeilboot gehad, heerlijk varen op de friese meren. Nu huren we wel eens een fluisterboot bij Dwarsgracht ( bij Giethoorn maar dan veel rustiger, een aanrader!!) We denken erover om een sloepje te kopen, heerlijk varen op de wieden en weerribben. Mijn zoon gaat overigens ieder jaar een week naar een zeilschool in Friesland, ook erg leuk!

 13. Ik ben 4 keer met de boot naar Engeland geweest, verschillende keren naar een waddeneiland, rondvaart in Amsterdam, Rotterdam en Alkmaar en over 2 weken gaan we naar Den Bosch en hopen daar ook een rondvaart te maken! We hebben in een waterrijk gebied gewoond, toen hadden we een kleine motorboot en kano's. Verschillende malen met een pont een rivier of kanaal overgestoken en ter ere van mijn moeder's 85ste
  verjaardag een cruise op de Rijn gemaakt.

 14. Zelf ben ik geen fan van varen en zou er dan ook niet snel voor kiezen.
  Ooit een rondvaart op de Waal gedaan met mijn familie met kerst, was super leuk... maar dat varen liever niet.

  Verder op de TESO naar Texel en met een boot naar Ameland met een bedrijfsuitje, verder uiteraard de pond haha maar goed. Liever niet dus, ben geen zee/vaarwaardig type denk ik ;)

 15. Ik heb zelf een jaar op een passagiersschip gevaren als Rijn stewardess zoals ze dat zo mooi noemde. Ik heb er heel erg veel geleerd. Ik was een jaar of 20 denk ik. het schip waar ik op werkten daar kwamen voornamelijk ouderen . het waren tien en veertien daagse Rijn reisjes.hard werken dat wel want je kunt niet echt van boord. Maar je geeft ook niets uit. Eten en drinken was gratis. En aan het eind van de reis ging er altijd iemand lang met een mandje voor fooi en dat mochten we dan verdelen. Dat was super leuk natuurlijk. Het slapen in een hut met 8 meiden was een hele ervaring. je deed eigen alles. Hutten bediening, schoonmaken, het winkeltje, rondleidingen, en entertainden je de oudjes ;) Een mooie tijd maar je moet wel vrijgezel zijn daar blijf ik bij. Dus Ja ik heb gevaren. Wat ook super leuk is niet voor vakantie hoor maar voor een dagje is een bootje huren in Drimmelen in de Biesbosch. Echt heel leuk!
  groetjes Diana

 16. Ik ben dol op boottochtjes en heb er ook al vele gemaakt. Van een gezellig reisje op een pannenkoekenboot tot een bruiloft op een luxer schip en een groot cruiseschip in de Noorse fjorden tot een heel simpel pondje over de rivier. Ik vind het echt allemaal leuk. Vanaf het water heb je vaak zo'n mooi uitzicht.

 17. Wij hebben een eigen zeilboot en ik ga bij voorkeur naar Engeland in de vakantie. Mijn man heeft woestere dromen maar zolang ik niet meer dan vier weken vakantie kan opnemen, zit dat er niet in. De boot is ruim 10 meter en we hebben gewoon ons eigen toiletje, een twee-pits gasfornuis met oven en een koelkast. We zijn ook al naar de Waddeneilanden, Bretagne en Nomandie, de Kanaaleilanden, Antwerpen etc geweest. Dit jaar wordt het waarschijnlijk weer langs de Belgische kust afzakken (ik ben dol op Blankenberge en Oostende) en dan over naar Engeland.
  In de weekenden gaan we ook vaak. Niets heerlijker dan losgooien, stuk zeilen en dan ergens voor anker. Beetje makkelijk eten, nachtje samen op het water slapen, boek lezen. Dat laatste kom ik thuis gewoon niet aan toe.

 18. Hoi, beetje late reactie, maar het is een onderwerp dat mij al langer bezighoudt. Jij kiest heel bewust voor "staycation" en jouw argumenten zijn voor jou heel juist en goed en valide.
  Dat betekent ook dat je voor je kinderen/gezin de keuze maakt "we gaan nooit op vakantie".... vinden ze dat ook fijn/leuk? En is dat onderwerp van gesprek, of gaan ze zelf bv. wel op vakantie?

  Als kind ben ik heel veel in het buitenland geweest, maar heb ook (in Nederland) gekampeerd met mijn familie, we maakten toen een rondreis door Nederland, en mochten als kinderen kiezen welke plaatsen we wilden zien. Omdat we in Limburg woonden werd dat natuurlijk "het Noorden" dus rondje Afsluitdijk, Edam, Volendam, dagje Amsterdam, allemaal bijzonder spannend.

  Toen het iets beter ging (financieel) zijn we vaak op vakantie geweest, Italië, daar werden we ook alle kerken in gesleurd (vond ik toen niet leuk, wel blij dat ik het gezien heb, nu)... in Spanje door Madrid met trein en bus.

  Toen ik een eigen gezin kreeg, heb ik dat ook gedaan, ook toen ik alleen kwam te staan, naar Denemarken geweest, naar Frankrijk, naar het Gardameer. Kinderen leren er ook van om zich in het buitenland te redden, en mijn kind 2 en ik zijn bv. helemaal "gek" van buitenlandse supermarkten, vooral de HYpermarchés in Frankrijk.

  Natuurlijk is er altijd inpakstress (dat klopt) en heb je daarna weer een meuk om op te ruimen (dat klopt) en kost het relatief veel geld (dat klopt ook) maar ik ben toch blij dat ik het zelf heb meegekregen, varen door Venetië, naar Joegoslavië toen het land nog bestond. Italië en Florence (bv. het Offici Museum), Parijs en het Louvre, Versailles, je vond het als kind niet allemaal even leuk, maar achteraf ben ik er toch blij om.

  Mijn kind 1 is ook al de halve wereld om geweest (Working Away as A Volunteer) dus voor kost en inwoning werken, en kind 2 heeft een enorme culturele belangstelling.

  Toen ik 15 was, ben ik door mijn moeder naar zeilkamp gestuurd en heb mijn grote liefhebberij ontdekt, zeilen, ik doe het nog steeds op mijn 50e.

  De vraag is eigenlijk meer: hoe beslis je dat voor je gezin? (even los van het kostenaspect, want met de tent door Nederland en zelf koken is niet zo idioot duur, al is kamperen wel een hoop "gedoe").
  Ik herinner me die rondreis al heel bijzonder.

  Qua boten:
  Ik ga zelf graag naar Texel, en als je de boot oprijdt, is het voor mij al vakantie!
  Ook in Giethoorn gevaren in zo'n fluisterboot, dat was tijdens de tienertoer, toen ook een hoop gezien van Nederland.
  Verder zit ik regelmatig in een zeilboot dus.
  We zijn ooit met een Hovercraft naar familie in Engeland geweest, kinderen waren 4 en 6 en vonden het fantastisch.....
  Kanoën is niet mijn ding, ik krijg claustrofobie, dat ik er niet uit kan als ik omsla, maar zeilen dan weer wel!
  Tegenwoordig ga ik zonder kinderen op vakantie, die gaan zelf, ik ga soms met een groepsreis, of gewoon alleen (dat is de nieuwe trend).

  Het klinkt misschien negatief of als kritiek, maar ik vraag me af hoe je dat in een (groot) gezin afstemt met elkaar.

  Groetjes en fijne dag verder!

  • Pakketje. Ik weet waar je op doelt. Met weinig geld en bescheiden middelen
   (en met hard werk en vindingrijkheid) hebben wij toch heel wat afgereisd met 4 kinderen. Nou ja, 4 waren het maar enkele jaren; met 16 of zo wilden ze niet meer mee. Wij wonen in Londen en met een grote auto, een trekkar en een oude tent kwamen we in heel wat plaatsen, vooral Nederland (waar we fietsen leenden en huurden). We bezochten familie en ook heel wat plaatsen waar ik als kind nooit geweest was. En dan was er Frankrijk. "Op een camping staan" hebben we nooit gedaan. Daar sliepen we alleen maar. Er was altijd zo veel te zien en te doen. En ook dichter bij huis en in eigen land kun je in 1 dag heel wat doen als je vroeg van huis gaat. Je weet niet hoe het je kinderen later in het leven zal gaan. Een interessante jeugd neemt niemand ze af. Die jaren zijn nu voorbij en ik ben blij dat we nu 4 volwassenen hebben met een ruime blik op de wereld.

 19. Ik snap je vraag. Ik heb niet het idee dat de kinderen er last van hebben dat we niet op vakantie gaan. Maar zo gauw ze ouder zijn mogen ze best zelf gaan. Mijn twee dochters gingen bijvoorbeeld samen naar Londen. En mijn middelste zoon mag met een vriendje mee kamperen. Zo pakken ze op die manier 'op vakantie gaan' mee.

  En op het gebied van kindertrauma's lijkt me: 'Mijn moeder wilde nooit op vakantie' goed te doen. Er zijn ergere dingen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder