Huishouden ontregeld door Kerstvakantie

huishoudenMijn huishouden gaat gebukt onder de voortdurende aanwezigheid van vijf kinderen, één echtgenoot en feestdagen.

Hoewel ik normaliter een groot fan ben van Rust, Reinheid en Regelmaat, heb ik de teugels deze vakantie toch wat laten vieren, en dat merk je… Maar het valt niet mee om mijn vaste routines te handhaven als iedereen om mij heen vakantie viert. En ook de feestdagen zijn funest voor mijn vaste huishoudelijke werkzaamheden en huishoudschema. Ongemerkt verslap ik dan toch, en bovendien: als iedereen vakantie heeft, mag ik dan niet ook niet een beetje makkelijker leven?

Maar tegelijkertijd mis ik mijn vaste routines en structuur. Aanstaande woensdag vertrekt mijn man weer naar zijn werk, en ik verheug me daar nu al op. Niet omdat hij vervelend is, maar omdat dit betekent dat de rust in huis terugkeert. Ik heb grootse plannen! Ik ga alle kerstspullen weghalen en opruimen, de kinderen aan het werk zetten, en dan eens even het huishouden weer op de rails zetten. Dan maken Rust, Reinheid en Regelmaat een welkome come-back!

Zie ook De Huishoudcoach en Flylady.

Ik vraag me af: ben ik de enige wier huishouden ontregeld raakt in vakanties? Hoe gaat dat bij jullie?

Similar Posts

9 Comments

 1. Haha, dat kerstboom-eruit is ook opeens ”trending” in blogland :D

  Hier inmiddels ook het nodige opgeruimd en ik kan niet wachten om die boom eruit te trappen! Gelukkig is klein meisje naar d’r opa en oma tot na oud en nieuw. Niet dat zij vervelend is, maar het is wel heel lekker rustig ;)

 2. Ik krijg juist altijd last van opruimwoede in de vakantie! Ik heb zojuist de badkamer, kinderkamer, gangkast en woonkamer weer ontdaan van de nodige rommel en me heilig voorgenomen: nooit meer zoveel speelgoed kopen! Ookal is het is waarschijnlijk niet veel in vergelijking met andere kindjes.
  De vaste taken blijven dan weer wel liggen. Ik houd niet poetsen en ga dan veel liever als een idioot opruimen. Koken? Heb ik deze hele vakantie nog niet gedaan. Doet vriendlief, de schat. :)

 3. Het enige van mijn huishouden wat is ontregeld is de was. Maar daar liep ik vòòr de feestdagen al mee achter. Niet dat ik in mijn uppie dagelijks zoveel was heb, maar als je het een poosje laat oplopen wordt het toch wel errug veel. Oeps…

 4. Yep ook hier loopt alles niet zoals het normaal loopt. En net zoals jij vindt ik ze allemaal even lief en is het heel gezellig zo met zijn allen thuis maar komt er amper nog wat uit mijn handen. Ik ben blij als school en werk straks weer begint ook al betekend dat dat ook het geren en gevlieg naar alle sportclubjes weer begint.
  Ingrid

 5. Hier ook tamelijk ontregeld, hoewel het meevalt.
  Zieken ook hier, niet ernstig, maar jongste heeft koorts gehad en allemaal blaffen en snotteren ze behoorlijk. zelf ook niet fit… het huishouden …. komt dan wel weer. Het belangrijkste doen we.

 6. Tja , hier loop ik vooral achter met strijken..Nu het allemaal
  even niet hoeft laat ik de touwtjes wat vieren maar er komt
  natuurlijk alle dagen weer nieuwe was-en strijk bij ;(
  Hier vind ik het gemis aan regelmaat vooral lastig…
  De kinderen slapen langer en er wordt op de meest gekke tijden
  gegeten en ik? ik eet voor de gezelligheid elke keer weer mee ;)
  niet zo goed voor de lijn natuurlijk!
  liefs

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.