Mijn favoriete huishoudelijke apparaten ≠ de nuttigste apparaten

huishoudelijke apparatenIk was aan het hardlopen en bedacht me hoe blij ik toch wel niet ben met mijn robot stofzuiger. Werkelijk waar, deze luxe-aankoop die ik daarom met enige schroom deed, heeft zich snel opgewerkt tot mijn lievelingsapparaat op huishoudelijk gebied. Hij komt op plekken waar ik zelf niet kom, en mijn keuken is nog nooit zo schoon geweest. Hij is een favoriete huishoudelijke hulp van mij geworden!

Maar als je ze zou vragen welk huishoudelijk apparaat ik echt niet zou kunnen míssen dan is dat (helaas) niet mijn robot stofzuiger. Dan moet ik toch naar mijn wasmachine wijzen. Zo kreeg ik het idee om twee lijstjes te maken. Eentje met mijn lievelings huishoudelijke apparaten, en eentje van de huishoudelijke apparaten die ik niet zou kunnen missen. Want dat blijken dus verschillende dingen te zijn.

Mijn favoriete huishoudelijke apparaten

 1. Mijn robot stofzuiger! Elke dag zet ik hem aan, en ga dan zelf lekker bloggen. Als ik er genoeg van heb, dan zet ik hem uit en kijk vergenoegd naar alle vuil dat hij heeft verzameld.
 2. Mijn kruimeldief. Nog zo’n fijn apparaat dat ik dagelijks gebruik. ‘s Ochtends zuig er de keukentafel en het aanrecht mee schoon, zodat ik daarna zonder kruimels en gedoe de tafel kan schoonvegen. En in de zomer is hij erg handig om vliegenlijken op te ruimen.
 3. De vaatwasser. Hoewel ik voor mijn vaatwasser minder warme gevoelens heb dan voor mijn robot stofzuiger, zou ik hem toch niet graag willen missen. Want dat zou ik moeten afwassen.
 4. Vooruit, op 4 de wasmachine want ik ken de verhalen hoe vrouwen vroeger de was moesten doen. Dan is het toch wel heel luxe dat ik de vuile was in het apparaat kan duwen, waspoeder toevoeg en op een knopje kan drukken.
 5. Mijn roze koffiezetapparaat. Mijn dagelijkse koffietijd is één van mijn favoriete momenten op een dag. Met behulp van mijn D.E. koffiezetapparaat zet ik dagelijks 3 kopjes filterkoffie.

Mijn meest nuttige huishoudelijke apparaten

 1. De wasmachine. Zonder wasmachine zou ik alles met de hand moeten wassen of zo. Wat een gedoe. Of in Koreaanse drama stijl: in een grote teil met water en daar dan met blote voeten in rondlopen.
 2. De vaatwasser.
 3. Mijn gewone stofzuiger.
 4. Mijn koffiezetapparaat

Tot slot

Zoals je ziet komen in het lijstje van nuttige huishoudelijke apparaten de kruimeldief en de robot stofzuiger niet eens voor… Terwijl het mijn lievelingsapparaten zijn. Maar het is nu eenmaal zo, dat het ook apparaten zijn die ik wel degelijk zou kunnen missen, zonder al teveel consequenties. Het zou wel lastig zijn en jammer, maar geen ramp.

Wat is jouw nummer 1 nuttige apparaat? En welk apparaat vind je het leukst om te hebben?

Similar Posts

48 Comments

 1. 1,2 en 3 heb ik niet eens.. En ik woon niet eens in de pre-historie.

  Love As Always
  Di mario

 2. Meest nuttig denk ik wel de wasmachine. Meest fijn is toch echt m’n vaatwasser. Ik heb namelijk zó’n vreselijke hekel aan afwassen…

  1. Hij is echt heerlijk Lodi! Ik weet niet hoe het nu met je knie is, en hoe mobiel je bent, maar ook daarvoor zou het handig zijn. Hoef je niet meer handmatig te zuigen.

 3. Zonder wasmachine kan ik niet. En mijn meest favoriete is de oven. En de koffiemachine. Alhoewel ik met de hand gezette koffie ook prima vind.

 4. Het meest nuttig zijn de wasmachine en de stofzuiger. Mijn favorieten zijn mijn keukenmachine en handmixer. En zonder een mixer zou ik eigenlijk ook niet kunnen, als fanatiek hobbybakker. Met mijn slappe armpjes zou een garde niet werken, zeker niet als je eiwitten oid wil opkloppen.

 5. Een wasmachine is fijn, maa als alleenstaande gebruik ik die weinig. Ik ben dus blij dat ik een gemeenschappelijk washok hier heb waar ik de wasmachine kan gebruiken. Ja die is soms al bezet, maar op den duur heeft iedereen zo zijn favoriete tijden en dag dus dat regelt zich ook wel vanzelf.
  Mijn oven en weckketel zijn daarnaast favoriet. Zuigen doe ik zelden, ik veeg en dweil. Koffie giet ik op, erg leuk dat het nu weer hip is, ik doe het al dertig jaar of meer.

 6. Hoi Nicole,

  ja… de wasmachine!
  Ik moet er niet aan denken: maandag wasdag… dinsdag strijkdag
  En die eeuwige geur van zeepsop in huis als de was in een teil op het vuur had gestaan.
  Gek genoeg hebben we in het huisje op de berg geen wasmachine. Maar wel een grote houtoven.
  Daar staat dus een grote ketel op met water en een beetje sop en daar laten we dan eerst de was weken.
  We hebben er wel een centrifuge en zonder dat ding zouden we daar niet willen.
  En dan tot slot lekker in de wind laten wapperen. Daar maak ik elke keer weer foto’s van. Van de frisse windgewapperde was…

  Groetjes!
  Marlou

  .

  1. Dat lijkt me een aparte ervaring om zo de was te doen. Dan is het eenmaal thuis zeker wel heel makkelijk en luxe om weer een gewone wasmachine te hebben stel ik me zo voor.

 7. Zonder meer de wasmachine.

  We verkeren momenteel in het huis van onze zoon en schoondochter. Uiteraard staat daar een afwasmachine in de keuken, zelf heb ik niet zo’n ding. Voor het beetje afwas dat wij produceren schop ik die machine niet in de benen.
  Wat denk je, in de hele tent geen afwaskwast te vinden. Die heb ik toch maar even gekocht.

 8. Zo grappig, van jouw favoriete huishoudelijke apparaten heb ik 1,2,3 en 5 niet! Mijn lijstje met favoriete huishoudelijke apparaten en meest nuttige apparaten komen overeen, ik ben dan ook een heel praktisch ingestelde dame ;-).
  Mijn magnetron, wasmachine, mixer, oven föhn zou ik nooit meer willen missen!

 9. Ik weet nog steeds dat ik zei, toen ik ging samenwonen met mijn ex: oke, ik kan veel missen, maar ik wil echt wel een wasmachine in huis! Zo gezegd, zo gedaan… Een koelkast is ook onontbeerlijk vind ik.

  ik merk wel dat mijn favoriete huishoudproducten bij mij wel de nuttigste zijn precies… hmmmm. Maar goed, ik kreeg ook ooit de opmerking dat ik nogal pragmatisch ben ingesteld. ;)

 10. De vaatwasser staat hoog in het favorieten lijstje en onze automatische kattenbak! Ik zou zelf nog wel graag een robot stofzuiger willen hebben, lijkt me ideaal en helemaal met 4 katten.

  1. Een automatische kattenbak kende ik nog niet. Hoe werkt dat? Verschoont die zichzelf automatisch?

   Een robot stofzuiger is echt ideaal. De onze zuigt ook alle haren van ons hondje op.

 11. ik zou heeeeel graag een afwasmachine willen hebben, maar daar is mijn keuken te klein voor. (dan is al die vuile vaat van het aanrecht). verder ben ik enorm blij met mijn wasmachine. heerlijk schone was!!!

 12. Denk dat dit in elk huishouden wel favorietjes zijn! Wij hebben geen afwasmachine, doen alles met de hand. Anders zou deze boven aan mijn lijstje staan, wat een gemis haha!

 13. Onze vaatwasser is kaduuk, de afwas doe ik nu met de jongste en dat is verbazingwekkend leuk. Toen de wasmachine eens kapot was deed ik de was is ons bad, we hebben nu geen bad mee. Ik veeg driemaal daags, dat scheelt stofzuigen en de was hangt op zolder, de droger staat er werkeloos naast. Koffie uit een Italiaan potje is eigenlijk het lekkerst als ik er de tijd voor zou nemen. Ik geloof dat ik toch zou kiezen voor onze mediabox, voor de broodnodige ontspanning in de avonduren. Of is dat geen huishoudelijk apparaat?

 14. De wasmachine en vaatwasser zijn wel heel erg prettig, maar ik word ook erg blij van de blender in onze keuken! Zo’n fijn ding! In tegenstelling tot veel mensen hebben wij niet eens een fatsoenlijk koffiezetapparaat in huis, omdat mijn vriend en ik allebei geen koffie drinken. We hebben een oud filterkoffie ding in de kast staan voor als er eens iemand op bezoek komt, maar that’s it. Dat blijkt men gemiddeld wat gek te vinden, haha!

 15. Nummer 1 is bij mij m’n scheerapparaat. Moet er niet aan denken omdat met scheermesjes te doen. Wassen kan ik ook op de hand en gaat sneller dan de wasmachine. De centrifuge gebruik ik dan weer wel, maar het kan natuurlijk ook zonder. Ik heb geen wasdroger, geen vaatwasser, geen robotzuiger etc. Die mis ik dan ook niet en besparen me vrijwel geen tijd. Ik was nu een half uur per week af en dat is inclussief opruimen en het aanrecht schoonmaken. Die laatste 2 functies kan je doorgaans niet bij een vaatwasser vinden.

 16. Je mening over zo’n robotstofzuiger ga ik echt met je delen! Het is een fantastisch apparaat, waarbij je ondertussen van alles kunt doen en de robot doet het stofzuigen. Al vind ik het wel echt een luxe-dingetje.

  Als ik m’n nummer 1 zou moeten aanwijzen, dan is het toch wel mijn scheerapparaat!

 17. Mijn favoriete huishoudelijke apparaat, is mijn roze Hetty stofzuiger.
  Mijn meest nuttige huishoudelijke apparaat is de wasmachine, ik zou niet zonder kunnen.

 18. Oeh zo’n robot stofzuiger wil ik ook graag hebben, dat lijkt me onwijs handig… net als een robot grasmaaier trouwens haha, vind dat écht geen leuk werk!

 19. Het meest nuttige is toch inderdaad de wasmachine. Het leukst toch wel mijn telefoon. En ohhhh, wat zou ik graag de tv weg doen. Wat een onzin-apparaat is dat, zeg. Maar ja, Vriendje-lief vindt die nou juist het leukste.

 20. Ik vind de wasmachine toch echt wel het belangrijkste ik heb veel last van me spieren en moet er niet aan denken dat ik alle was met de hand zou moeten doen. Ook mijn staafmixer vind ik toch wel erg handig voor heerlijke soepjes.

 21. Wat een ontzettend leuk artikel om te lezen. Een robot stofzuiger zou ik wel eens willen proberen en de kruimeldief wil ik al een tijdje halen. Moet k nu toch echt even een keer doen 😋 fijne nieuwe week!

 22. Van die robot stofzuiger vraag ik me altijd af of hij niet irritant is met het constante geluid. Hier zijn er te veel rotzooitjes denk ik, om effectief te zijn.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.