Reacties

Hoeveel kost een traplift gemiddeld? — 24 reacties

  • Voor mijn oma zou dit echt perfect zijn! Ze woont nog zelfstandig in een eengezinswoning, maar dat traplopen is soms wel een ding... Jammer dat ze zo kostbaar zijn, anders had ik het haar graag cadeau gegeven.

 1. Soms krijgen vergoeding voor. Maar moet wel bewijs hebben of het niet echt kan. Het wel handig ding. Als je gelijk vloer hebt heb je dan niet nodig. Gelukkig hebben wij gelijk vloer. En ook lift. Toestand met F.... is het makkelijk. Huren kan ook. Toen de lift kapot was geweest. En duurde ook heel erg lang. Toen hadden in de trappenhal liftstoel aangepast. Dan is het handig..... Voor fijne dag.

 2. Het beste is vaak optie 2. Dwz alles (ook de keuken) op 1 verdieping en het liefst op begane grond. Kan doorgaans goed als kinderen het huis uit zijn en het bespaart stookkosten. Is ook handig als iemand afhankelijk wordt van een rolstoel of rollator of als er dagelijks hulp aan huis nodig is. Zelf heb ik makkelijk praten met mijn nultredenwoning.

  Mijn zuster is indirect overleden aan een traplift. Dwz zij hadden er 1 met 2 buitenbochten. Was voor haar man. Nam veel trapruimte in en de treden aan de binnenkant waren daar idd erg krap. Zij hing de was boven de trap naar de zolder en gebruikte de traplift om de wasmand naar boven te vervoeren. Liep daar dus mee met de traplift. Ging een keer mis, rolde van de trap en liep een bacterie op die na wat maanden fataal was.

  Hun traplift werd vergoed, maar er waren ook jaarlijkse onderhouds en keurringskosten. Hun huis met een rara Z-vorm woonkamer was niet goed in te richten voor beneden slapen en wassen.

  Ken overigens ook een traplift waar de opzittende moet bukken.

  • Wat naar van je zus Ximaar! Het lijkt me ook echt heel lastig als door zo'n traplift er amper meer treden beschikbaar zijn om op te staan. En wat voor model traplift is dat, waar je als opzittende moet bukken? Dat klinkt mij ook niet prettig in de oren.

 3. Het zijn geen geringe kosten terwijl die dingen over het algemeen niet voor de lol gekocht worden maar omdat ze echt nodig zijn. Mijn oma woonde op 1 hoog en kwam de laatste 2 jaar van haar leven de deur niet meer uit omdat ze de trap niet aankon.

 4. Wij hadden vorig jaar voor mijn schoonvader een offerte opgevraagd en ook wel gekeken naar tweedehands, maar uiteindelijk is het niet zo ver gekomen omdat zijn gezondheid het niet meer toeliet om zelfstandig te kunnen wonen.

 5. Gelukkig hebben we het zelf nog niet nodig, maar ik denk dat het een uitkomst zou zijn voor mijn oma. Zij komt helemaal niet meer op de bovenverdieping van haar huis.

 6. In de laatste fase van een oom van mij hebben ze een traplift gekocht. Volgens mij inderdaad rond de 5000,- / 6000,- euro. Wat ik heel erg vind is dat ze 'm misschien maar een paar maanden konden gebruiken. Hij is vrij snel overleden. Toen wilde mijn tante de trap terugverkopen, maar het bedrijf wilde er nog maar een derde van de waarde voor geven. Heel slecht vind ik dat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder