Hergebruik huishoudelijke dingen voor je tuin!

huishoudelijke dingen

Wist je dat je veel spullen die je in je huishouden gebruikt, kunt hergebruiken in de tuin? Hier onder vind je een lijst met tips en ideeën!

Huishoudelijke dingen bijzonder gebruikt

 1. Eierendozen: zijn heel geschikt om zaadjes in op te kweken, tot ze sterk genoeg zijn om buiten in de tuin geplant te worden.
 2. Kinderlaarsjes die te klein zijn geworden voor je kind, vormen leuke plantenbakjes! Stel je maar eens voor: vrolijke gele laarsjes met fleurige rode geraniums er in! Vind je de kleur van de laarzen niet mooi? Spray ze dan eerst in een ander kleurtje.
 3. Ook oude pannen zijn geschikt voor een tweede leven als plantenbak. Heb je bijvoorbeeld een pan die zo is aangebrand dat je hem echt niet meer schoon kunt krijgen? Geef hem dan een tweede leven in je tuin.
 4. Koffiedik bevordert vruchtbare grond! Gooi het dus weg, maar strooi het uit in je tuintje. Koffiedik voegt namelijk stikstof toe aan je tuin. En stikstof is een belangrijke voedingsstof voor je planten. Ondanks de onvriendelijke naam. Lees ook Koffiedik door gootsteen.
 5. Sinaasappelschillen lokken mooie vlinders, en houden tegelijkertijd irritante steek insekten op een afstand. Net als koffiedik zorgen sinaasappelschillen bovendien voor stikstof in je tuin.
 6. Bier over van een feestje? Giet het in een schaaltje en zet het in je tuin. De slakken die zich te goed deden aan je groentes worden in plaats daarvan verleid door het bier. En vervolgens verzuipen ze er in. Dat kun je zielig vinden, maar dan hadden ze me maar niet aan je groente moeten zitten!
 7. Speelt je kind niet meer met zijn oude kiepauto? Zet plantjes in de laadbak en voila! Een prachtig stilleven.
 8. Een oude theepot is heel geschikt als vaas. Zet er vrolijke bloemen in en zet de theepot op je buitentafel.
 9. Plastic melkflessen zijn prima gieters om je tuin van water te voorzien.
 10. De plastic bakjes waarin peren, maar ook bijvoorbeeld bami-, nasi- en macaronigroentes worden verkocht kun je recylen tot mini-broeikasjes! Gebruik als deksel huishoudfolie.

Je kunt deze tips ook gebruiken om een balkon gezellig te maken.

Wat zijn jouw tips om huishoudelijke dingen opnieuw te gebruiken?

Similar Posts

16 Comments

 1. Leuke tips!

  Maar nog steeds werkt huisvlijt bij mij niet goed. Ik blijf nu hangen bij de tips om lekker te slapen.
  Ik werk trouwens via mozilla firefox.

 2. Eierschalen zijn fijngemaakt goed voor bij de lavendel en de rozemarijn (kalk!). Fijngeknipte bananenschillen bij de rozen (daar doen ze het goed van, en volgens mij werkt het ook tegen de luizen). Een randje eierschalen of koffiedik rond een plant helpt ook goed om de slakken op afstand te houden.

 3. Leuk! Hier heb ik rode laarsjes staan waar ik straks weer iets in ga doen... iets blauws of geels denk ik, dat steekt mooi af.
  En ja hoor. ook allerlei bakjes voor zaaien e.d.
  Ooit heb ik in een ouwe tas wat plantjes gepoot. Erg leuk ook als cadeau.

 4. Oude vitrage over de jonge plantjes tegen de vogels, oude stroken luxaflex stuk knippen, er bv "sla" opschrijven en bij de pasgezaaide zaadjes zetten, oude messen om de voegen schoon te krabben, oude vorken om de jonge plantjes op te wippen om te verspenen, plastic flessen zonder statiegeld: gaatjes in de dop boren, halve maan uit de bodem snijden en op de kop ingraven bij planten die veel water moeten zoals courgettes en pompoenen. Iedere avond vul je de fles en kan de plant water opnemen zonder dat het verdampt of elders terecht komt.

 5. weet je wat ook handig is de tuin?
  Oude beitels kun je gebruiken voor de lange wortels van b.v. de paardenbloemen. Beitels zijn veel sterker dan het tuingereedschap.
  En waarschijnlijk is er meer oud gereedschap bruikbaar voor de tuin, zoals schroevendraaiers .
  En dank voor de tips, toch weer een paar erbij!

  1. Die beitel ga ik zeker gebruiken Sylvia! Wij hebben hier altijd best veel paardebloemen, en hoewel ik ze vrolijk vind probeer ik ze wel te beperken.

 6. Leuke vrolijke tips weer, wist je dat koffiedrap nog ergens anders goed voor is? Spoel het af en toe door je gootsteen, dat voorkomt verstoppingen.
  Zelf hergebruik ik ook het e.e.a. maar heb geen groene vingers, dus tuinieren zit er bij mij niet in ;) Alhoewel, ben momenteel bezig met de moestuintjes van AH, maar of dat wat wordt moet nog blijken hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.