Reacties

Clowns: vind jij ze leuk? — 33 reacties

 1. Ik vind clowns echt niets aan.Dat gemaakte, nep vrolijke en die gekke kleren...En mijn kinderen ook niet. Mijn zoontje lag in het ziekenhuis toen hij 3 was, en brulde alles aan elkaar toen er clowns kwamen om de kinderen te vermaken !

 2. Ik vind clowns helemaal niet leuk. Ik vind ze stiekem best wel eng...

  Ben al een hele tijd een stille volger (genieter) van je maar vind het nu toch wel leuk om eens te reageren.

 3. ..ik heb weleens een nachtmerrie ( vooral als ik iets te zwaar getafeld heb). In die nachtmerrie ben ik een kind en lig in het ziekenhuis. De deur van mijn kamer gaat open, ik reken op papa en mama, maar nee, NEE, NEE.....het zijn de Cliniclowns :-(

 4. Ik vind clowns echt vreselijk. Mijn drie kinderen hebben ze ook altijd erg eng gevonden, nu nog trouwens. De enige leuke clown vind ik Crusty uit The Simpsons, maar dat is dan ook een volledig ontaarde clown ;-)

 5. Pipo de Clown gaat nog wel, ik geloof dat ik dat als kind wel leuk vond, al vond ik Mamalou leuker. Maar voor de rest, ik vind ze verschrikkelijk. Ik vind ze eng.
  In de jaren tachtig had je Pierrot, ook zo'n misselijk mannetje Griezels! Weet je wat ik ook eng vind? Ik ben zowiezo nooit een poppenkind geweest, maar die posters op zolder met zo'n vergeten kinderwagen met een pop erin. Jak de rillingen lopen over m'n rug.......
  Maar weer genoeg gegriezeld, ik ga weer eens aan mijn werk :)
  Groetjes Petra

 6. Cliniclowns kun je niet vergelijken met gewone clowns. Ze zien er niet eng uit en zijn er speciaal voor zieke kinderen. Ze worden ook lang niet altijd gewaardeerd, maar ze doen heel erg hun best. Nee, ze zijn echt niet om te griezelen. Als je hen ziet langskomen in een kinderziekenhuis, moet je onwillekeurig lachen....

 7. Nee ik vind ze ook niks, altijd een beetje dommig gedoe gevonden. Ook bij circus hou ik niet de meeste dingen, begreep de uitspraak van de stalmeester ook niet: ze wagen hun leven voor U. Nou voor mij hoeven ze dat echt niet te doen!

  Cirque du Solei kan er net mee door.

 8. Is het misschien zo dat omdat Pipo en Bassie figuren uit een serie zijn je met hun avonturen kan meeleven en dat dat maakt dat ze minder eng zijn itt figuren die je maar 1x meemaakt? Is maar een vraagje/ theorietje.

 9. Ik vind clowns die maar half beschilderd zijn minder eng dan clowns die hun hele gezicht beschilderd hebben ( vraag me niet waarom! ) Bassie vind ik niet eng, die Ronald McDonald clown vind ik weer minder fijn om te zien. In het ziekenhuis komen we regelmatig de Cliniclowns tegen, maar die zijn ook maar heel subtiel geschminckt. Bovendien hebben ze mij nog altijd van tevoren gevraagd of Damiën bang was voor clowns of niet.

 10. NEE!

  Hahahaha. Ik ben jaren lang bang geweest voor Tim Curry in 'It'. Thanks voor deze reminder ;-) Toevallig stuurde ik laatst een .gif'je van deze engerd naar het groepsgesprek met mijn zussen.

 11. de enige clown die ik ooit leuk vond was pipo de clown ,maar verder vallen clowns voor mij net als tuinkabouters in de categorie creepy

 12. Mijn oude buurvrouw vertelde dat ze eens naar een optreden van Bassie en Adriaan was geweest met de kinderen. Daarna kon je met ze op de foto of zoiets. En toen zat Bassie zo echt heel vunzig te doen tegen haar vriendin. Althans, tegen haar borsten. Sindsdien vind ik Bassie een beetje een pekkig ventje. Ik vind alle clowns eigenlijk wel redelijk eng.
  Er is een woord voor: coulrofobie.
  Oh nee. Marije / Verdubbeldame / Biobloghurt / jekenthaarvastwel. Die is een lieve clown als ze cliniclown is :)

  • He, daar lees ik zomaar mezelf! Ik ben in de leer voor contactclown. Een contactclown probeert contact te maken met mensen die in hun eigen wereldje leven: dementeren en ernstig verstandelijk gehandicapten. We schminken ons inderdaad heel subtiel en dragen ook niet van die hele opzichtige kleren. Het gaat er niet om om overdreven lollig te doen en een typetje neer te zetten dat je zelf niet bent (brr vind ik ook niks), maar juist om de clown in jezelf te vinden en naar buiten te brengen. Van die witgeschminkte clowns met grote rode monden en overdreven maniertjes vind ik ook eng, brr.

 13. no clowns for me thank you!

  Het zou maar zo eens kunnen zijn dat de symboliek van de - wit geschminkte - clown is dat je een natuurlijk wantrouwen moet hebben voor mensen die jou willen afleiden met hun grollen en grappen. Ze hebben een heilig (wit) gezicht, maar ondertussen.....zijn het zakkenrollers, zijn ze handtastelijk of zijn het seriemoordenaars.

 14. Niet eng maar ook echt niet eens een klein beetje grappig. Eigenlijk gewoon stomvervelend! Vond ik als kind al.
  En circussen vond ik altijd té zielig voor de dieren.
  Behalve cirque du soleil. Die is supercool!

  Fijn weekend!

 15. Heb het nooit gehad voor clowns waar je geen beetje mens meer achter ziet. Cliniclowns zijn niet helemaal beschilderd en daar zie je nog mensen in; een volledig beschilderde clown is precies een enge pop die tot leven is gekomen. Bah.

  • Dat heb je goed omschreven Pascale. Misschien is dat inderdaad wel waarom veel mensen clowns eng vinden. Als hun gezicht als het ware is weg geschminkt zijn ze zo weinig menselijk meer.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder