Hoe ik weet dat het lente is

lente signalenHoewel het nu weer eventjes koud is, voel ik toch echt de lente om me heen.

Dit zijn voor mij de signalen dat het lente is:

 1. De kippen leggen weer eieren
 2. Als ik mijn jongste zoontje naar school breng 's ochtends, hoef ik niet meer eerst allemaal lichtgevende armbanden om mijn armen te doen om zichtbaar te zijn in het verkeer
 3. Ik gebruik mijn lentekopje weer!
 4. Het is 's avonds langer licht
 5. Ik heb alweer buiten in de zon een boek gelezen
 6. Ik voel de dreiging dat ik weer moet tuinieren
 7. Mijn voeten werden erg heet in mijn Uggs en ik verlangde naar mijn Arizona Birkenstocks
 8. Tijdens het hardlopen zie ik in de berm overal vrolijke krokussen, sneeuwklokjes en narcissen opduiken
 9. Op allerlei blogs gaat het weer over moestuinieren : (
 10. De vogeltjes geven weer prachtige, gratis concerten! Lees ook mijn post over tuinieren voor meer dieren in de tuin!
 11. De kat verhaart als een wilde. Als ik hem oppak, lijkt het daarna wel alsof ik een wollen trui aan heb door alle kattenharen die los laten...

Waar merk jij aan dat het lente is?

Vergelijkbare berichten

8 reacties

 1. Nou, hier is van lenteweer helaas niets te merken, 't is alleen maar koud en 't regent om de haverklap. Net natuurlijk als ik op de fiets wil stappen, dus heb ik een goed excuus om met de auto te gaan. Hier dus niet met een boekje (beschut) in het zonnetje, helaas.
  Wel merk ik 'de lente' aan:

  : de bomen en struiken die groener worden en de vaste planten/boompjes/struiken in de bakken op ons terras

  : mijn koppigheid om toch maar alvast wat plantjes te kopen in de hangbakken buiten, voor 'de sfeer'. Wedden dat ik die er met een maand of twee uithaal en vervang door mooiere en vooral minder uitvallende exemplaren!

  : de drukke vogels in de bomen voor ons appartement, hele gevechten vinden er plaats én romances zijn er aan het ontstaan :-) Althans, zo lijkt het, want ik weet eigenlijk helemaal niet of dit al gebeurt in maart

  : het feit dat ik het helemaal gehad heb met laarsjes, ik wil m'n ballerina's, slippers en sandalen weer aan. (Mijn twee paar hoge laarzen heb ik trouwens helemaal niet aan gehad afgelopen winter.)

  : ook bij ons een erger verharend huisdier, alleen dan van het hondenras. Nu houdt ze er niet van om opgepakt te worden, dus zitten we zelf niet onder een hondenharentapijtje

  : (toch) een kleine opruim- en weggooi/kringloopwegbrengwoede

  : zin om m'n zomerkleding weer te kunnen dragen

  : iedere week denken dat het de laatste week is dat je stamppot eet, omdat het tijd is voor lentekost

  En zo zullen er nog wel wat dingen zijn, maar dit is wat me zo te binnen schiet.

  Fijn weekeinde alvast,
  Groet, Gerda

 2. Van mij mag het nog wel wat meer als lente aanvoelen want ik heb het helemaal gehad met die kou.
  Maar verder hier ook lenteboden :-) Sinds een paar dagen hoor ik de kikkers kwaken. Vooral in de avond roepen ze om vrouwtjes. Het zijn waarschijnlijk bruine kikkers aan het geluid te horen. En vanochtend toen ik het gordijn open deed zat er een kikker vlakbij het raam. Het is voor het eerst dat ik een vijver jn de tuin heb en ik vind dit wel heel bijzonder om mee te maken :-)

 3. het is langer en eerder licht , de vogeltjes fluiten smorgensvroeg weer, de natuur loopt uit dus het moet wel lente zijn , helaas is dat inderdaad aan het weer nog niet echt te merken.

 4. Lente... Het lijkt er buiten nog niet veel op, regen en wind! Maar overal zie je al bloembollen in de bloei staan en dat maakt veel goed.
  Zelf heb ik pas, toen het wèl mooi weer was mijn tuinset schoongemaakt en in het prieel gezet. Gezellig aangekleed en af en toe doe ik er 's avonds een kaarsje aan. Dan kijk ik naar buiten en denk... Kon ik er maar vast zitten! Maar dat is echt nog ver weg...zucht...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.