Help, mijn man zit steeds aan mijn puzzel!

puzzel
De geheimzinnig groeiende puzzel...

'Mamaaa! Papa zit weer aan je puzzel!' 

Deze kreet klinkt regelmatig door het huis, want mijn man kan niet van mijn puzzel afblijven. Toegegeven, ik schiet ook niet zo erg op, maar daar gaat het ook niet om. 'Het gaat om het procés!' zei ik wijsgerig tegen mijn man.

'Maak hem dan eindelijk eens áf,' reageerde hij knorrig.

Puzzeltijd is hard to find

Maar weet je wat het is? Ik heb gewoon niet zo veel tijd! Ja, ergens aan het eind van de dag zit wat ruimte. En soms lukt het me inderdaad om de rust te vinden om mij aan mijn puzzel te zetten. Maar soms lees ik ook wel graag een trashy romance novel, of kijk ik een Koreaans drama. Dan blijft de puzzel liggen.

Ik vind het een prettig idee dat die puzzel daar ligt als een belofte van rust die ik op elk moment kan inwisselen.

En als je me dan nu wilt excuseren: ik hoor iemand roepen dat mijn man weer aan mijn puzzel zit, dus ik moet even een interventie gaan doen...

Zie ook mijn post over de Anton Pieck puzzel die ik kocht bij Kruidvat.

Similar Posts

26 Comments

 1. Leuke puzzel om laten zien. Puzzelen moet wel geduld voor hebben. Het is erg leuk om te doen. Toch gezellig om te doen.Het word woonkamer zo te zien op de doos van puzzels.

 2. Puzzelen is niet zo’n mijn ding, ik zou alleen maar gefrustreerd raken als ik een stukje niet kan vinden. Ik kijk liever een serie haha!
  Liefs,
  Elles

 3. Heerlijk deze vakantie ook mee begonnen
  Heb er een van 1000stukjes in twee weekenden gemaakt en de volgende ligt ook alweer voor de helft klaar op de campingtafel. Heb mezelf zo’n rolmaat gekocht bij de kringloop waar ik hem in zou moeten kunnen rollen maar heb ook een plank met opstaande rand van de kringloop waar ik hem in vol ornaat op kan leggen en kan verplaatsen

 4. Daar had ik met mijn man geen last van, hij had liever de tv.
  In puzzelen kon ik me verliezen, hoe meer stukjes hoe liever.
  Maar die rug....

 5. Hahah! Dit heeft mijn moeder met zo’n zweedse puzzel in een boekje. Dat ligt op de wc en dan maakt m’n vader háár puzzel af ipv de zijne..

 6. Als kind en tiener heb ik erg veel gelegpuzzled. Laatst maakte ik er nog 1 van 1000 met daarop het ouderwetse leesplankje. Duurt circa 10 uur. En omdat ik er niet mee kan stoppen is in binnen een paar dagen klaar. Strakblauwe luchten vind ik makkelijker dan bladeren. Kijk dus vooral naar de vorm van de stukjes. Ik vermoed dat mannen er beter in zijn, door meer ruimtelijk inzicht Maar dan ga ik op mezelf en m'n zuster af. Veel referentie heb ik niet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.