Nee hè, ik zal toch geen corona hebben?!

0fdb5af1 15fc 4250 9790 67d1bbbcf913Nee hè.

Ik zal toch geen corona hebben?

Ik ben vervelend verkouden, en ik kan exact voelen waar mijn luchtpijp loopt. Verder heb ik een algeheel gevoel van malaise. Daarom ben ik braaf op bed gaan liggen en kijk Louis Theroux documentaires terwijl ik probeer om snel beter te worden.

Moet ik me laten testen?

Maar dan dringt zich anno 2020 de vraag op: ‘Moet ik me nu laten testen voor corona?’ In eerste instantie voelde dat overdreven bij een simpele verkoudheid. Bovendien, koorts heb ik niet!

Dus zocht ik op internet naar berichten dat je bij een verkoudheid niet meteen hoeft te laten testen. Maar behalve ene huisarts Felix van der Wessel op de website van RTLnieuws is het advies eenduidig: Laat je testen. Dus tsja, dan ga ik dat toch maar doen.

A.s. woensdag een afspraak voor corona test

Online een afspraak maken via de website lukte mij niet: die is permanent overbelast. Telefonisch lukte uiteindelijk wel na diverse pogingen, en ongeveer 12 minuten in de wacht hangen.

Nu heb ik aanstaande woensdag op het bijzondere tijdstip van 10.03 een afspraak voor een coronatest.

Tot die tijd blijf ik braaf thuis. Dat is normaliter niet zo moeilijk omdat ik vanuit huis werk. Maar juist deze week had ik diverse leuke afspraken dus ik baal wel.

Lees ook mijn post over de Corona zelftest van Kruidvat en Lichaamstemperatuur meten.

Similar Posts

32 Comments

 1. Hier zoon en ik allebei as woensdag testen, idd lang aan de telefoon wachten, online lukte geeneens.
  Verder blijven we dus alletwee maar thuis tot we de uitslag hebben..
  Hoop dat je geen Corona hebt en beterschap

 2. Ik kon niet eens een afspraak maken, niet in Alkmaar maar zelfs niet in Beverwijk of Zwaag. Afwachten dus maar en netjes thuisblijven.
  Het bericht op Nu.nl dat weliswaar 84% het beleid van thuisblijven ondersteunt maar 90% zelf met klachten wel boodschappen doet en 64% op bezoek gaat vond ik echt bi-zar.
  Jij beterschap!

 3. Beterschap met je hopelijk gewone verkoudheid. Je hebt in ieder geval je eerste dagen quarantaine al achter de rug,voor je de uitslag krijgt.

 4. Beterschap! Je hebt in ieder geval de knoop doorgehakt om je te laten testen. Hoevelen zullen er nu niet zijn die er nog even mee doorlopen in de verwachting dat t overgaat?

 5. Ik had ong. een week geleden er een om 11.44….per persoon 3 minuten. Wattenstaaf in neus en volgende. Je gegevens controleren duurt langer. Prettig is anders hoor. 1 dag later gelukkig negatief ouderwets verkouden.

 6. ik heb ondertussen al 5 testen moeten ondergaan voor corona(werk)
  als we naar de huisdokter bellen krijgen we direct een test of bloedtest omdat ik in de zorg werk
  *Een @->- voor jou.

 7. Beterschap!
  Wist je dat de bedenker van deze test een Nobelprijswinnaar is? En dat dezelfde bedenker deze test ongeschikt acht om dit virus op te sporen? Het geeft namelijk teveel vals positieve en vals negatieve uitslagen.

 8. Dat is balen! Ik liet me vorige week ook testen vanwege zeer milde klachten. Voor ik de uitslag van de test had, was het over. Toen baalde ik nog erger, want ik moest wél tot de uitslag thuis blijven… Hoe dan ook: beterschap!

 9. Beterschap lieve Nicole, als je na de test te horen krijgt, dat ere niks aan de hand is, dan ben je heel blij… zeker weten.
  En tot die tijd… even afwachten!

  Gezondheid!
  Marlou

 10. Sterkte en ik hoop dat je je snel beter voelt. Ik zou sowieso thuis blijven als ik me verkouden voel, dan mijn afspraken maar afzeggen. Dat doe je ook als je ziek bent en nu is ziek misschien een groot woord, maar toch maar even nadenken en thuis blijven.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.