Reacties

Grote stappen, gauw thuis: Supersize haken — 32 reacties

 1. Dit is nou echt iets wat ik echt al heel lang nog wil uitproberen! Vooral nu het einde van het jaar er weer aan zit te komen zou ik graag een grote deken maken, maar ik vind de materialen die je ervoor nodig hebt altijd zo duur!

 2. Ik heb het wel eens eerder gezien. Je kan zelfs breien met je armen, moet je nagaan hoe dik die steken dan zijn :). Ik moet zeggen dat een trui haken ( tijdens het wk voetbal) ook in twee weken was gedaan en dat met haaknaald 3 . Leuk om te zien maar te groots allemaal voor mij

 3. Oh dit is echt wat voor mij haha. Ik heb ook het geduld niet om grote projecten aan te gaan want inderdaad, het duurt zó lang met van die dunne naalden en dunne draden! Ik ga eens kijken of wij hem ook hebben bij de bibliotheek!

  • Ja, dat heb ik ook gehoord over breien. Dat het een meditatieve werking heeft inderdaad. Dat was voor mij ooit ook een reden om het te gaan doen. Maar ik vind breien toch wel heel moeilijk. Haken gaat beter.

 4. Helemaal niets voor mij! Ik vind haak- of breinaald 4 al dik! Voor mij is handwerken pure ontspanning, en als je dit soort dik garen gaat verwerken is dat zware arbeid, nee dank je! Bovendien vind ik het resultaat met heel dik garen over het algemeen niet erg mooi, maar die manden met haardhout zijn dan wel een uitzondering, dat lijkt me erg leuk staan naast een houtkachel.

 5. Op een blauwe maandag heb ik een keer geprobeerd te haken. Het ging me nog best redelijk af! Maar, het is het toch niet helemaal voor mij. Wel zou ik heel graag zo'n gehaakte deken aanschaffen, die vind ik heel tof!

 6. Ik vind dit er altijd zo onwijs leuk uit zien. Af en toe twijfel ik er over.. maar ik draag n aantal armbandjes di ik niet af wil doen, en daarmee zou ik er continu in hangen.... helaas wat onhandig.

 7. Heb ooit eens een leuke video gezien waarin er mer de handen gehaakt werd. En het resultaat mocht er zijn. Ik hou zelf niet van handwereken maar dit zou nog gaan ;-)

 8. Ik ben pas begonnen met haken dus ik laat het supersize haken maar even voor wat het is. Maar zodra ik wat meer ervaring heb, wil ik het wel uitproberen want het ziet er superleuk uit!

 9. Het is heel zwaar werk, ook het breien van vloerkleden enz. Onderschat de pijn in je armen, polsen niet. Ik heb ooit een vloerkleed en poef gebreid met naalden 12.Daarom vraagt men er op ETSY.com ook soms honderden euro's voor. Dikke wol is ook duur.Zelf hou ik meer van traditioneel ragfijn kantbreien met naalden 2,5/ 3. Kunstbreien geeft een heel mooi kanteffect! maar ja ik ben natuurlijk blij met wat ik maak en verkoop.(grinnik) hart. gr. Mieke van gebreidesjaals.blogspot.com

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder