Graszaad van de Action

graszaad van de action

Graszaad van de Action is niet duur en van goede kwaliteit. Wij hebben er tenminste een prima grasveld mee kunnen aanleggen. De kosten van graszaad van de Action zijn 4,-.

Ik zit graag achter ons huis. Ik zit daar lekker uit de wind, en ik kan goed naar het bos kijken.

Helaas vond mijn man het vorig jaar nodig om daar een terras met een verdieping er in te leggen. Het hele jaar had ik er last van. Dus dit jaar zou hij het gelukkig weer weghalen. Maar de vraag was: wat leggen we er dan neer? Het werd uiteindelijk graszaad van de Action.

Grint

Zelf voelde ik eerst wel wat voor grint. Dat vind ik wel bij een boerderij passen, van dat ouderwetse grint. Maar mijn man vond grind stom. Grindtégels, dat wilde hij wel. Maar die vind ik weer niet mooi. Grint viel dus af. Ik had bovendien bedacht dat ons toch al wankele tuintafeltje op grind natuurlijk nog meer zou gaan wiebelen.

Strooisel

Mijn volgende idee was om van dat rode strooisel te gebruiken. Dat bestaat uit allemaal hele kleine steentjes. Ik weet helaas niet hoe het heet. Ons tuinpad is daar ook mee gemaakt. Helaas werd ook dit idee afgeschoten door mijn man. Dit soort gesprekken met mijn man doen me altijd erg aan kleiduiven schieten. Ik gooi het idee op, en mijn man schiet het neer. Maar dit terzijde.

Criteria voor tuinterras

Ik besloot onze criteria voor een tuinterras nog eens op een rijtje te zetten.

 • Makkelijk te plaatsen/neer te leggen
 • Goedkoop
 • Natuurlijk
 • Onderhoudsarm

Graszaad van de Action!

Op basis daarvan vond ik de oplossing: gras! Gras is natuurlijk, goedkoop, en niet moeilijk om aan te leggen. Bij de Action kochten we een doos graszaad voor maar 4 euro. Dat strooiden we over het stuk donkere aarde dat ooit een wanstaltig terras was.

Een week later zie ik de eerste hoopvolle sprietjes groeien. Ik hoop dat het wat wordt, en dat het graszaad van goede kwaliteit is…

Heb jij een soort van tuinterras, waar je met je tuinstoel goed kunt zitten? En van wat voor materiaal? En heeft iemand ervaring met graszaad van de Action?

Similar Posts

10 Comments

 1. Prima spul dat graszaad van Action.
  Allen valt het onderhoud van gras hier wel wat tegen: mos, klaver, paardenbloemen, kruipend en woekerend onkruid.
  Maarja, op zware zeeklei is het lastig onkruid wieden. Het staat wel gezellig vind ik. Een grasveld dat wat weilandachtig aan doet. Het hoeft geen strak gazon te zijn ;-)

 2. Een terras van inderdaad grinttegels. Wel lastig als er kleine kinderen komen. Grinttegels kun je ook gemakkelijk omgekeerd leggen. We zitten in die hoek ook altijd uit de wind.

 3. Hier ook gras, wat we elk jaar bijwerken met zaad van de action. Hartstikke goed spul. Hier hebben we een stukje gras voor de kinderen met een houten speeltoestel en voor de rest 2 terrassen met van die mooie zwart/antraciet grote tegels en daar hebben wij ons zitgedeelte.

  1. Superfijn om te horen dat het graszaad van de Action van goede kwaliteit is! Daar was ik nog een beetje bezorgd over. Dat we weer eens goedkoop wilden doen, en daardoor duurkoop deden. Maar dat is dus niet het geval!

   En elk jaar even bijwerken met wat zaad ga ik onthouden.

 4. Ik heb dit graszaad ook veel gebruikt. Het resultaat is niet geweldig, maar dat wijt ik meer aan de omgeving dan aan het graszaad. Ik zou het dus zo weer kopen!

 5. Na een tijdje (volgend jaar ofzo) je gras even goed harken en opnieuw inzaaien. Zou moeten werken. Ik had dat niet gedaan en voor en achter had het mos het overgenomen. Dat je er zo uit kon harken, dat wel.

  Wij hebben destijds een vlonder van steigerhout aangelegd. Ben ik wel erg blij mee. Komt geen onkruid door, amper onderhoud (begin van de lente even met harde bezem en zeep het ergste groen eraf) en natuurlijke uitstraling :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.