Reacties

Gezond en prijsbewust koken — 22 reacties

 1. Ik ken hem ook niet. En ik ben ook geen calorieën teller, dus denk dat ik dit boek sowieso zou laten staan. Ik heb wel kookboeken in de kast staan, maar ik moet bekennen dat ik recepten vaak op internet zoek. :)

  • Ik ben ook geen calorieënteller. Ik vind dat teveel gedoe. Wel weet ik dat een Big Mac 500 calorieën is, en dat ik daarvoor dus een uur moet hardlopen.

 2. Klinkt als een heel leuk en handig boek! Alleen meestal schaf ik kookboeken niet aan omdat ik niet de meest makkelijke eter ben als het gaat om groenten.. Haha!

 3. Nee, ik ken hem niet. Ik moest ook wel even lachen om die 'check je voorraadkasten' besparingstip ;) Maar als je soms hoort hoeveel eten mensen weggooien omdat het te lang in de kast stond.. Echt zonde!

 4. Ik heb wel van hem gehoord. Ik ben niet zo van calorieen tellen. Bij mezelf is de ervaring ook dat ik veel sneller aankom van suiker dan van iets hartigs. Chocoladehagelslag is het ergst (helaas..).
  De hoeveelheid calorieen telt voor een vrouw met een standaard lengte. Dus als je langer bent heb je meer nodig.
  Doet me denken aan een paar jaar geleden. Toen was het veel in het nieuws wat je maximale taille mocht zijn. Dat getal kwam uit de VS en daar zijn mensen gemiddeld veel kleiner dan in Nederland. Dan heb je andere verhoudingen.
  Voor mij is voordelig, gezond en prijsbewust koken vooral: groente en fruit uit het seizoen, koken zonder pakjes en zakjes, en leer te flansen. En vlees kan als smaakmaker gebruikt worden en dan heb je maar de helft nodig.

 5. Om te koken gebruik ik zelden recepten maar hou wel van kookboeken om in te bladeren, er zijn dan ook 2 lange planken vol.

  Als ik elke dag meer dan 1600 kcal zou eten kom ik toch echt aan, kwestie van leeftijd en lichamelijke beperkingen.
  Door de week doe ik 1 of 2 "vastendagen" van 500 kcal (voor uitleg google "Het Vastendieet), de andere dagen rond de 1500 en in het weekend wat extra. Zo blij ik op gewicht of val af als ik wat strenger doe.

  • Jeetje dat lijkt me best heftig Lot. In het algemeen mag je als vrouw toch 2000 calorieën per dag. Jij kunt ze dan echt niet veel eten veroorloven als ik het zo lees.

 6. Ik ken hem niet maar ,wij koken al jaren gezond en prijsbewust aangezien wij bijna al onze groenten zelf telen zonder vergif en ik kijk de voorraad kast altijd na voor we gaan schoppen ,ik koop ook vlees als het in de aanbieding is en sla wat meer in en dan in de vriezer.

  • Bedoel je Expeditie Robinson? Dat kijk ik altijd, daar heeft hij nooit aan mee gedaan volgens mij. Maar misschien een ander jungle programma?

 7. Ik ken hem wel, aangezien mijn werk hier ook mee te maken heeft ;) ik ken het boek niet, maar ik ben wel benieuwd als ik dit zo lees. 1600 kcal lijkt me weinig en 1200 kcal helemaal als ik eerlijk ben!

  • 1200 kcal vind ik zeker een ongezond crashdieet... al lees ik dat hij zegt dat je daar geen gewoonte van moet maken, dat lijkt me ook niet handig, want dan val je echt om na een tijdje ;) Ik zou het ook geen afslank-balansdag noemen, alleen al om de reden dat vrouwen misschien kunnen denken dat dit een normale hoeveelheid kcal is als je wilt afslanken.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>