Reacties

Gepikeerde reacties op mijn post over Hema dekbedhoezen — 68 reacties

 1. Ach ja, zeurpieten zijn er altijd wel, zeker in blogland.
  Ik vond het zelf geen schokkende post ofzo, maar het maakt niks uit wat ik ervan vond, haha.

 2. Nou ja zeg sommige mensen kunnen ook overal over zeilen. Als ik iets koop dan moet het ook goed zijn natuurlijk en om extra terug te gaan baal ik dan ook van. Ik had het wel gedaan, maar snap je punt. Goed om te weten want ik haal ze dan ook niet daar, mogen ze wel gaan aanpassen dan. Of zijn er ook weer verschillende maten in lits jumeaux? Weet wel dat wanneer je een klacht over een product hebt Hema heel ingewikkeld doet, heb het al eerder gelezen.

 3. Meet je dekbed op in de breedte en de lengte.
  Meet je dekbedovertrek op, en kijk op welke manier je dekbed erin moet. Er is vaak een verschil in de lengte en breedte van het dekbed. Misschien is dit een tip? Ik had zeker teruggegaan. Zelfs als je de bon niet meer hebt. Maar dat is natuurlijk je eigen beslissing.
  Fijne kerstdagen alvast!

 4. Terug gaan is inderdaad echt heel vervelend. Dat zou ik ook vinden. Maar ja, hoe zou je dan willen dat ze het oplossen? Ze kunnen er achteraf niets meer aan doen..

 5. Ik kan me heel goed voorstellen dat je niet teruggaat met zo'n dekbedhoes,dat vind ik ook Gedoe. En ik vind jouw oplossing superlogisch. Zoiets zou ik ook bedacht hebben! Gedoe vermijden...

  Verder kom ik heel graag bij de HEMA. Ze hebben altijd van die leuke dingetjes en hun winkels zijn ook gezellig. Ik koop er bijv. graag sokken, want hun sokboordjes knellen niet. Ik kwam trouwens ook altijd graag bij de VenD en die mis ik nu nog steeds.

  Wat ik wel jammer vind is dat sommige reacties van mensen die het niet met je eens zijn zo hard van toon zijn. Dat lijkt me een heel groot nadeel van een blog... ik vind dat mensen vriendelijk met elkaar moeten omgaan, ook op internet...

 6. Ja, dat heet vrijheid van meningsuiting. Je had nog geluk dat je niet dood hoefde na je verhaal. Dat schijnt ook vaak te gebeuren op internet. Dan moet je dood. Dat willen dan de droefroepers die in het echte leven te bang zijn om ook maar iets te zeggen. Die gaan op een zolderkamertje vreselijk erge dingen vol met spel- en stijlfouten als reactie zitten tikken over logjes of berichten van mensen, die ze niet eens kennen. Het is te bizar voor woorden. Je zou er om kunnen lachen als het niet zo zielig was.

 7. Als er wordt gezegd dat je ermee terug kunt, zou ik dat gedaan hebben, ook zonder bon, maar met mail van de klantenservice. Goede hoop dat het dan goed kwam. Ik zou het niet dezelfde dag doen, maar gewoon als ik weer in de buurt van Hema kwam :). En voor nu: Vooral nà de Kerstgekte...

  Maar w.b. Hema en beddengoed: Hier ook drama met moltons. Ik had ze voor gebruik in koud (!) water gezet een nacht, daarna op 30 graden gewassen. Ik wilde ze op m'n bed doen. Te klein. Huh?! Ik had toch echt de goeie maat, goed opgemeten, maar ze waren flink gekrompen na 1x wassen. Ik ben teruggegaan. Die medewerkster ijskoud: 'Ja, u had ze een dag en een nacht in koud water moeten hebben en de eerste keer op 20 graden moeten wassen'. Ik: 'En waar staat dat in de beschrijving?' 'Neeeee, dat staat er niet, maar dat wéét toch iedereen?!' Nou, ik dus niet. 'Ja, maar als u zoekt op Google, zie je dat gewoon...' Nou, ook Google vond het onzin. Dus ik heb het spul meegenomen. Ben gewoon naar een ander filiaal gegaan :)... En mooi m'n geld teruggekregen ;)... Daarna bij een dure beddenzaak moltons gekocht en na 4 jaar wassen, passen ze nog steeds royaal, geen gedoe :)...

  Voor mij ook geen Hema meer...

 8. Je kunt er altijd nog een eenpersoons dekbedhoes van maken of slopen. Nee, ik zou ook niet zo snel terug gaan of samen gaan met mijn man. Veel te vermoeiend zulke dingen.
  Ik had een tijdje terug online dekbedden besteld. Helaas vond ik de kwaliteit minder dan verwacht. Toen heeft een van mijn zoons de dozen weg gebracht naar zo’n punt in een winkel. Heb je verder ook geen discussie van.
  Gisteren kreeg ik dekbedden van w.e.hkamp binnen. Zagen er goed uit en voor een goede prijs. Een van de zoons heeft ze al uitgeprobeerd en beviel goed. Ik heb daar ook eens een flanellen overtrek gekocht. Jaren geleden en is nog prima. Ik gebruik geen droger en dat scheelt ook al ren stuk. De hoezen van L.een B blijven ook lang mooi is mijn ervaring.

  • Waar ben je dan toch bang voor als je zelf terug gaat? Je man meenemen, je zoon sturen... Ik snap daar echt niks van. En nee, ik ben niet superassertief, maar gewoon netjes aangeven dat er iets niet klopt, daar is nog niemand om vermoord hoor.

  • Als je chronische vermoeidheid hebt is het naar de winkel gaan al doodvermoeiend en het geeft veel stress. Ja, dan heb ik graag iemand bij me voor het geval ik vanwege de inspanning niet meer goed kan lopen of fietsen. Ik heb al vaak genoeg geschreven dat ik ME/cvs heb.
   Ik vind het een l*llige reactie Suuz.

  • Ik ken jouw blog niet, dus van chronische vermoeidheid ben ik dan ook niet op de hoogte. Ik zal voortaan bij iedere reactie eerst de blog lezen voordat ik er iets over zeg.

 9. Zoals altijd heb ik over dit soort dingen geen mening, omdat iedereen nu eenmaal anders in elkaar steekt. Wat ik dan wel heel knap vind is dat je er twee blogposts over weet te schrijven en dan tonnen reacties krijgt. Ik ga bij je in de leer ????

 10. Tja, de Hema bood een oplossing en die wilde jij niet.
  Prima, daar heb je over geblogd.
  Om daar nu zo gepikeerd op te reageren is ook weer niet nodig, maar ze hebben wel een punt. En daarover kun je dan weer van mening over verschillen.

 11. Ben zelf altijd wel gefixeerd om overal een bon voor te hebben. Ligt ook maar net aan het bedrag of ik er de moeite voor neem om het terug te brengen. Ik snap op zich de aangedragen oplossing van de Hema wel, maar al die negatieve reacties zou ik lekker langs je heen laten glijden.

 12. Ach ieder heeft zijn eigen mening en jij staat in je recht om te vinden dat ze aan het formaat moeten voldoen. Zelf denk ik er precies hetzelfde over, maar zou ik er wel mee terug zijn gegaan. Dat ze het vervolgens netjes willen oplossen, vind ik super. Maar inderdaad het product hoort gewoon goed te zijn wanneer je het koopt.

 13. je prachtige zin: ik wil geen probleem kopen, heb ik in mijn geheugen opgeslagen! Die is geweldig bruikbaar. Het lijkt me niet leuk als mensen zo over je heen vallen. Dan kan je wel denken ( en dat doe ik ook ) heb je nu echt niks beters te doen? Maar toch...

 14. Tja, zelf zou ik nooit direct boos op iemand zijn artikel gaan reageren. Aan de andere kant snap ik wel dat je artikel tot ophef heeft geleid. De Hema gaf tenslotte een oplossing aan, dat dat gedoe oplevert, is natuurlijk vervelend maar wat moeten ze anders doen? Je eigen oplossing is inderdaad heel simpel, je koopt het product gewoon niet meer bij de Hema, maar ik denk dat veel mensen het als negatief over de Hema hebben opgevat terwijl je dat zelf denk ik niet zo hebt bedoeld.

 15. Hele leuke reactie ik wil geen probleem kopen.........hadden we dat maar meer in onze hand, helaas....
  Ik moet er om glimlachen, waar probleemhoezen voor kunnen zorgen, ze zijn nog niet uit je hoofd!
  In ieder geval zijn ze blogwaardig...
  Volgende log over de lovende reacties??

 16. Ik ben geen Hema-fan. Maar als een winkel een nette oplossing biedt omdat je de bon kwijt bent en toch gewoon zonder probleem kunt retourneren dan verbaas ik me enorm over jouw gebrek aan assertiviteit (zoals je zelf schrijft) om dat te doen. Je bent dus blijkbaar bang om een klacht die al afgehandeld is te verzilveren.

  Dan vind ik idd dat je niet meer negatief kunt schrijven over de zaak. Je doet het nu voorkomen alsof je gewoon niet wilt investeren in iets waar jij geen fout in hebt gemaakt. Dat snap ik nog wel. Als het iets is wat ver weg of lastig is, dan heb ik daar ook weleens moeite mee.
  Maar jij schrijft in je originele verhaal simpelweg dat je dat eng vindt. Dus waarom je daarop terugkomt met een andere reden... beetje gek.

  Maar ja, achter een blognaam online publiceren is natuurlijk veel minder eng.

 17. Ik zou ook balen! Ik ben ook echt 1 van de eerste die terug naar de winkel gaat, en eigenlijk heb ik tot nu toe altijd met geld terug gehad. Ze zijn het ook wettelijk verplicht als het product niet voldoet. Verder is de Hema ook 1 van mijn favo winkels.

 18. Hmmm, apart. Zulke reacties dan.. Ik begrijp het gedoe van terug moeten naar de winkel. Ik doe al dagen mijn best om cadeautjes in te slaan. Ook dat vind ik gedoe.. Leuke post, gek genoeg. Sterkte met de problemen. Het valt beslist niet mee, allemaal..

 19. haha, waar anderen zich nogal druk over kunnen maken. Ik snap de commotie niet zo eerlijk gezegd. Het is toch jouw keuze om niet terug te gaan? En dat je ze niet de kans hebt gegeven het op te lossen.... dan hadden ze het in eerste instantie niet fout moeten doen toch...?

 20. Ik zou dan wel balen, maar met een mailtje van de klantenservice (en garantie dat ik kon terugbrengen), was ik wel teruggegaan. Ik snap je wel; ik zou ook geen probleem willen kopen, maar ik zou ook niet met een praktisch nieuw product willen zitten dat ik vervolgens niet kan gebruiken. Dat levert me dan een probleem op én ruimtegebrek!
  'Omgedacht' levert dit probleem je trouwens wel mooi voer voor twee blogposts ;-)

 21. Haha :) Beetje dubbel hé ;)
  Ik snap je boodschap wel: de dekbedhoes was te klein, maar zonder bon kan HEMA (buiten notie nemem van je klacht) weinig doen.

  Heb ik ook wel al eens voorgehad (niet persé bij dekbedhoezen of producten van HEMA), en als je de bon niet hebt is dat brute pech.

  Ik snap overigens ook als de winkel het artikel niet aanvaardt zonder bon. Het is vaak policy die buiten de winkelbediende zijn/haar macht ligt. Zonder bon kunnen ze verkochte goederen niet terugnemen. Dus zonder bon heeft het quasi geen nut om naar de winkel te gaan in een poging te ruilen.

 22. Mensen steken toch raar in elkaar. Maar trek het je niet aan!Dit is jouw gevoel en jouw mening en daar kan niemand over oordelen. Als jij geen zin had in meer problemen... dan is dat jouw goed recht!

 23. Ik snap je wel hoor, ik hou ook niet van terug moeten gaan naar de winkel enzo. Die rompslomp heb ik allemaal liever niet. En bovendien, als iets niet klopt dan moet je daar toch over kunnen schrijven?

 24. Ik heb op je vorige blog niet gereageerd, maar moet eerlijk bekennen dat ik wel mijn wenkbrauwen fronste. Natuurlijk is het vervelend als je aankoop niet naar wens is. Maar ja, zoiets gebeurt wel eens. Ik ga wel altijd terug. Of het nou een bloemkool is die na een dag gaat rotten, een dekbed, of een broek waarvan de rits het vrij snel begeeft. Ik ben in dat laatste geval gewoon terug gegaan - bon had ik allang weg gedaan. Was geen probleem: kreeg gewoon een andere broek mee, ook al had ik de mijne nota bene korter gemaakt. Heb eerlijk gezegd nog nooit een probleem gehad bij teruggaan. Gewoon netjes aangeven wat het probleem is en welke (redelijke) oplossing je wenst. Lullige reacties op je blog vind ik overigens overtrokken; dat is gewoon niet netjes en doe je niet.

 25. Nou, het maakt nogal wat los. Ieder zijn mening natuurlijk, maar soms zijn reacties overtrokken of zelfs ronduit onbeschoft. I.p.v. te zeggen dat je er zelf anders in staat en dus liever iemand gaat aanvallen, vind ik 'not done'. Ik weet niet wat ik gedaan zou hebben. Ligt er voor mij aan hoe duur het artikel was in verhouding wat ik ervoor moet gaan doen. Ik koop vaak over de grens, dan ga je niet voor elk lullig ding terug naar de winkel. De kosten en moeite wegen dan niet op. Is het wel de moeite, dan ga ik terug, ook zonder bon. Nee heb je, ja kun je krijgen.
  Maar denk nu maar zo: je hebt blijkbaar een erg interessant stuk geschreven dat men niet alleen de moeite neemt om het helemaal te lezen, maar ook nog eens energie erin steekt om te reageren ;-)

 26. Haha echt grappig dat mensen zo gepiekeerd reageren. Een blog is persoonlijk en je deelt dus subjectieve positieve en negatieve ervaringen. Ik ga er vanuit dat de lezer zich dat ook beseft. Of moet het altijd maar enthousiast en positief?

 27. Oh ja, ik herinner me die post! Zoals altijd snap ik beide kanten; aan mij heb je niks :-D
  Hangt echt van mijn bui af: ik zou echt net als jij kunnen denken hoor. Ze gewoon niet meer kopen is inderdaad de simpelste oplossing. Gegarandeerd geen gedoe tenslotte.
  Misschien dan weer gedoe met andere overtrekken, maar misschien ook niet.
  Heb je intussen een ander merk/winkel gevonden die wel goed passende overtrekken heeft?

 28. Ik zou zelf wel terug zijn gegaan. Maar gelukkig zijn we allemaal anders, dus dat jij de keuze maakt om het erbij te laten, daar kan ik geen nacht van wakker liggen :-) Leven en laten leven dus trek je niets aan van die vervelende reacties! Daarbij, het is jouw blog dus als mensen het niet bevalt kunnen ze het kruisje in de rechterbovenhoek aanklikken

 29. Zeurende mensen hou je toch. Ik zou het zelf niet zo erg vinden even terug te gaan, maar ik snap ook wel dat het niet voor iedereen zo handig is. Gewoon niet meer halen daar inderdaad, haha!

 30. Ik begrijp heel goed dat je het een hoop gedoe vind. Een van de redenen voor mij om niet te vaak online te kopen. Maar als je het idd gewoon in een fysieke winkel koopt, dan zou ik er ook flink van balen. Jammer dat mensen dat niet altijd begrijpen.

 31. Eigenlijk moet ik wel lachen om wat je schrijft, haha. Ik zou denk ik ook niet teruggaan. Gewoon nieuwe dekbedhoezen kopen :) En de HEMA, die vinden we eigenlijk allemaal leuk. Behalve als we dus dingen terug moeten brengen. Dat vinden we nooit leuk :)

 32. Je mag overal wat van vinden maar je hoeft niet alles te zeggen is de slogan hier in huis ;-) Geldt dus ook voor blogs vind ik, en ik koop al jaren niets meer bij de hema vind de kwaliteit heel erg achter uit gegaan. En winkels die zich met morele discussies gaan bemoeien...ik zwijg er maar over.

 33. Weet je, ik snap eigenlijk de hele discussie niet.
  Jouw ervaring is dat de dekbedhoezen van de hema te klein zijn en dat je ze daarom daar niet meer koopt.
  Punt.
  En of je nou wel of geen gebruik hebt gemaakt van de aangeboden oplossing doet er niet toe.

 34. Hema is heel makkelijk met terugbrengen, ook zonder bon. Dat komt doordat alle producten eigen merk zijn; ze weten dus automatisch dat het uit de eigen winkelketen komt. Ik vraag me na je bericht af op welke reactie van de klantenservice je had gehoopt.
  Maar een oplossing: vraag één van je kinderen om met het hele spul + uitgeprinte mail naar de Hema te gaan, en bied hen de helft van de opbrengst. De ergernis is dan je huis uit, je krijgt geld of een cadeaubon en als het meezit vechten de kinderen om het voorrecht om de hoezen terug te mogen brengen :)

 35. Laat de mensen maar praten en zeggen wat ze willen.
  Hema is een leuke winkel, maar wanneer er een product niet bevalt vind ik dat de klantenservice toch beter kan. De dekbedhoezen vind ik niet slecht, maar de kwaliteit is niet zo top (ik spreek uit eigen ervaring).

 36. Ik ben er heel makkelijk in: ik bewaar de bon en check zo snel mogelijk of iets goed is. Een heel enkele keer maar gaat iets terug, en dan doet geen één winkel moeilijk. Simpel en geen gedoe.Een blog erover schrijven en de reacties doornemen is veel meer gedoe.

 37. Ik word gewoon zo moe van zeikcomments van mensen. Als je niets aardigs te zeggen hebt, zeg dan niks. Het is toch aan jou wat je doet met hetgeen waar je ontevreden over bent? Het is niet zo dat je Hema te kakken zet of zwart maakt!

 38. Haha het eerste gevoel dat in mijn opkomt: ik ga hier dus gewoon geen mening over geven. Ik snap jouw frustraties, heb begrip voor je situatie, mensen die naar reageren begrijp ik niet maar ergens is het ook wel een beetje ... tja, ik zeg dus maar niets. Dan kun je dit mooi afronden. Succes!

 39. Ik vind teruggaan naar de winkel ook een heel gedoe. Ik kocht laatst een trui bij h&m die van erg slechte kwaliteit bleek te zijn en ben nog steeds niet teruggegaan. Maar jij mailde dus voor een oplossing naar Hema, en ik denk dat de Hema je geen andere oplossing had kunnen geven dan teruggaan naar de winkel. Een andere oplossing die minder moeite kost, is er denk ik niet.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder