Flatteuze rok lijn

laura ashley rokIk keek altijd heel graag naar het Engelse programma met Trinny and Susannah ‘What not to wear‘.

Niet te verwarren met de waardeloze variant Missie Holland. Daarin gaven Trinny en Susannah, zwaar gesponsord door Shoeby Fashion, in een uurtje tijd een stuk of 6 Nederlandse vrouwen een make-over. Ik heb het een keer gekeken, en daarna nooit meer. Ik dacht de hele tijd:

‘Waarom lenen Trinny en Susannah zich hier voor?!’

Niet de mode, maar het figúúr bepaalt de kledingkeuze

Trinny and Susannah hielpen in de originele versie van What not to wear een vrouw de juiste kleding voor haar figuur te kopen.

Daarbij stond niet de mode voorop, maar de lichaamsvorm van de vrouw in kwestie.

Ik gebruik hun adviezen nog steeds! Zo ben ik zoals zoveel Nederlandse vrouwen peervormig, en heb ik op mijn bovenbenen zogenaamde ‘saddle bags’. Volgens Trinny and Susannah kan ik dan het beste rokken in A-lijn dragen.

Miskoop

Nu koop ik mijn kleding meestal tweedehands via Vinted of ebay.co.uk, en omdat je dan natuurlijk niet kunt passen, zit daar wel eens een miskoop bij. Zo kocht ik voor 3 pond een fijne wollen rok van M&S, die helaas regelrecht tegen de stijladviezen van Trinny en Susannah in gaat. Hij zit strak waar ik het breedst ben, en valt smal waar ik toch al smaller ben. Deze rok is het tegenovergestelde van ‘flatteus’. Kijk maar:

rok
Strak op alle verkeerde plaatsen…

Meer geluk had ik met onderstaande Laura Ashley rok, eveneens van wol en gekocht voor 10 euro. Hij is niet de voorgeschreven A-lijn, en valt recht naar beneden. Maar hij zit in ieder geval niet strak op alle verkeerde plaatsen.

laura ashley rok

De rok boven in deze post is wel een rok in A-lijn en kocht ik inmiddels alweer zo’n 11 jaar geleden ook op eBay. Het is één van mijn lievelingrokken, en mensen kunnen me er in uittekenen. Daarnaast ben ik dol op mijn jersey rokjes van de Hema.

Houd je van rokjes en ben je handig met naald en draad? Dan is een bezoek aan het blog van Mme Zsazsa de moeite waard. Zij maakt namelijk zelf de leukste rokjes.

Het boek van Trinny en Susannah is tweedehands nog te koop bij bol.com. Maar ze hebben het volgens mij ook in bijna alle bibliotheken!

Welke criteria gebruik jij als je kleding koopt? Prijs, je lichaamsvorm, mode, trend, comfort?

Similar Posts

19 Comments

 1. Coury line rokken net zoiets als jij de rok van 10 jaar geleden.

  Heb er diverse ook bewaard dus je kunt komen shoppen voor bijna noppes als je komt in de vakantie.

  Ook jurkjes die te klei geworden zijn pff ,wel jammer maar ik weet dat jij ze leuk vind

  Zie jij mijn emailadres.?

  1. hallo, ik ben een man en het wel niets met rokjes te maken maar ik koop mijn kleding altijd bij de kringloopwinkel. ik draag ze tot er gaten in zitten en dan gooi ik ze weg. schoenen koop ik nieuw omdat ik goeie hardloopschoenen nodig heb en mijn voeten een beetje ingezakt zijn. ik heb hiervoor steunzolen waarmee ik al 5 jaar doet.bij de kringloop winkel kun je passen , als daar ruimte voor is en de kleding zien er als nieuw uit.
   ik kocht een trainingsbroek voor 1,50 euro en een trui voor 2,50. verder is daar alles spotgoedkoop. en lekker duurzaam toch?
   met vriendelijke groeten alex gerpot

 2. Ik koop altijd bloezende t-shirts, zodat die het e.e.a. verhullen. Maar wel weer strakke spijkerbroeken. Waar ik het meest op let is de kleur en het patroon. En het moet niet te duur zijn natuurlijk. Mijn kleding koop ik nooit meer in een stenen winkel, maar altijd online bij Wehkamp of Zalando. Soms bestel ik gewoon een hele voorraad in verschillende maten, en dan ga ik passen. Bij de kringloop heb ik nog nooit wat gekocht, hoewel misschien in mijn studententijd wel…maar nu niet meer.

  1. medewerkers van zalando worden slecht behandeld door hun baas, snouwen hebben ze daar een handje van. en enorme werkdruk voor deze medewerkers. ik weet niet wat er van waar is maar het is wel op het journaal op tv geweest.

  2. Draag je zo’n bloezend shirt dan in de broek Eline? Best een goed idee om gewoon een hele berg te bestellen en dan in alle rust te gaan passen. Ik word altijd een beetje zenuwachtig van een hoog bedrag op de bestelling. Zelfs als ik weet dat ik het terug kan sturen.

   1. nee, dat vind ik geen gezicht. Het terugsturen is nooit fout gegaan. Dat doe ik altijd bij Wehkamp. Tegenwoordig gebruiken ze wel van die grote dozen die je moeilijk weer fatsoenlijk in elkaar krijgt. En als je dan maar enkele items terug moet sturen in zo’n grote doos, dat is ook niet ideaal.

 3. nog ff een aanvulling: rokken draag ik nooit. Jurken wel, gek genoeg nu ik 10 kilo te zwaar ben, durf ik dat wel. Maar eigenlijk alleen in de winter.

 4. Rokken zou ik graag dragen, maar het lukt me niet een goed model rok te vinden. Ik heb een grote maat en wil graag een gewone rok, niet zoeen met ongelijke zoom of wigwam model.
  Als ik kleding koop let ik op pasvorm, stof en prijs. Tweedehands kleren koop ik nooit, wel heb ik in zo’n winkel eens een mooie leren tas en een grote zijden sjaal gekocht.

 5. Ik Koop wat ik leuk vind en wat me ook nog goed (genoeg naar mijn zin) staat, ik hou me niet zo aan de mode meer aan wat ik leuk vind en wat het kost.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.