Reacties

5 handige tips voor het fotograferen van je kleintje — 24 reacties

 1. Ik maak nu een stuk minder foto's van mijn kinderen dan toen ze nog bany/dreumes/peutet waren. Toen moest ik vaak wel 5 foto's schieten voordat de foto gelukt was. En nu mag ik van de afgelopen 7 jaar alle foto's sorteren, want ik heb tot nog toe nog geen enkel fotoalbum gemaakt .

 2. Wat een originele tips!
  Hoeveel foto's ik wel niet heb van de kinderen die prachtig hádden kunnen zijn, als ze niet net zich ondergespuugd hadden, niet net op de andere kant rolden, niet zelf naar de camera lopen (heel veel foto's van grijpende handjes in beeld), de batterij niet net leeg was, óók die van de reserve camera, het geheugenkaartje nog thuis lag....
  Nou ja, gelukkig heb ik altijd mijn kinderen nog ;-)

  • Dat vind ik ook een groot voordeel van digitale fotografie: je schiet maar raak, en dan is er inderdaad vak wel iets bij wat goed gelukt is.

 3. Ik plaatste ze op een wollen dekentje of zo toen ze héél klein waren.

  Soms probeer ik een 'momentje' dat dan helemaal mislukt.

  Maar ik heb ook één foto waar de twee oudsten, toen 3.5 en 1 hand in hand liepen langs achter getrokken... zo mooi is die!

 4. Goeie tips! Ik maak veel foto's met mijn telefoon, maar ook nog wel met mijn echte fototoestel. Dan worden ze toch nog net iets bijzonderder. De tip van meerdere foto's maken is heel herkenbaar, ik maak er vaak wel 10. Zeker mijn oudste heeft de neiging om altijd net zijn mond open te doen en zijn ogen dicht als ik op het knopje druk. Hij is zo lief om te zien, maar van de helft van de foto's zou je dat verwachten :-)

 5. Deze tips kan ik goed gebruiken. Het valt zeker niet altijd mee om foto’s van kinderen te maken en selfiestick snap ik ook niet dat ik die nog steeds niet heb. Zo'n handig ding.

 6. Van de afgelopen zes jaar heb ik van elk één foto.
  Mijn kids hebben een fototoestelfobie geloof ik. Van de jongste is dat nog het ergst, die staat niet eens op schoolfoto's. Tja, dan bukte ze net, of stond achter een groter kind. Ik accepteerde het maar, en gaf ze mijn fototoestel om mee te spelen/wennen. Ondertussen kunnen ze zelf wel heel mooie foto's maken. Ik heb maar enkele foto's van mijn kids, stiekem gemaakt, of laten maken door bekenden...maar ik liet ze heel lang niet zien want dan werden ze weer panisch.

 7. Het laatste punt vind ik wel handig. Aangezien hier een beweeglijk 2 jarige is, die niet stil staat voor een foto.
  Onze 5 jarige dage die poseert tegenwoordig wel. Ze gaat als een echt modelletje staan. Ik moet er stiekem altijd een beetje om lachen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder