Schommel kopen voor volwassenen: gebruik de juiste term

Schommelen
Schommel zitje KBT rubber (stalen inlegplaat)

Toen mijn schommel stond, was het tijd om een schommel te kopen oftewel twee schommelplankjes om te kunnen schommelen. Maar dat bleek lastiger dan ik had verwacht. Ik googlede schommel kopen en kwam steeds op sites terecht waar ze schommelconstructies verkochten, oftewel het rek waaraan je een schommel hangt.  Eigenlijk moest ik zoeken op woorden als schommelplank of schommelzitje ontdekte ik al snel. Uiteindelijk bezocht ik bijna 20 websites voordat ik slaagde.

Schommel kopen: mijn criteria voor een schommelzitje

Bij mijn zoektocht naar een schommelzitje vond ik de volgende punten belangrijk:

 • De breedte van het schommelzitje: ik wil er goed op kunnen zitten dus het moet niet te smal zijn.
 • Het materiaal: het materiaal van de schommel moet sterk en stevig zijn. Ik wil met een gerust hart kunnen schommelen zonder angst dat ergens halverwege in de lucht het touw knapt en ik onfortuinlijk val!
 • Het schommelzitje moet weerbestendig zijn, want ik ken mezelf. Ik ga niet elke keer dat het regent die schommelzitjes van de schommel afhaken.

Schommel kopen: de zoektocht in stenen winkels

In eerste instantie gingen mijn man en ik naar de Praxis en Gamma voor een schommel, maar daar hadden ze geen schommels te koop. Achteraf bezien waren we gewoon te vroeg in het seizoen, want je kunt wel degelijk een schommel kopen bij dit soort doe-het-zelf zaken alleen niet in februari/maart. Als laatste poging gingen we nog naar een tuincentrum, maar ook daar hadden ze geen schommels. Er zat dus niets anders op dan online te kopen.

N.B. Ik wilde best de lokale middenstand helpen en bij hen een schommel kopen, maar soms word je als consument dus gedwongen om online te shoppen!

Schommelzitje gezocht: dan maar online

Als je online op schommel kopen googlet dan kom je op onder andere de volgende sites tegen: olijkenvrolijk, bol.com, belomax, amazon.de, wickey, fonq, vaneebuitenspeelgoed en nog veel meer. Uiteindelijk vond ik een schommelzitje dat voldeed aan mijn criteria bij bol.com. Maar ik kon er via bol.com maar eentje in mijn winkelwagentje doen, en ik wilde er twee. Dat bleek uiteindelijk een geluk bij een ongeluk, want bij Belomax vond ik dit schommelzitje voor 24,95.

Schommel kopen

31,95 bij bol.com

Wel ging er iets mis met het versturen van de schommel, waardoor ik er zelfs achteraan moest mailen waar de schommelzitjes toch bleven.

Schommel kopen: tips en tricks samenvatting

Wil je in een stenen winkel een schommel kopen? Doe dit dan bij voorkeur vanaf april. Ga je eerder op zoek dan is de kans aanwezig dat ze (nog) niet in het assortiment zitten. Gelukkig kun je online wel altijd terecht voor schommelplankjes. Het loont dan zeker om diverse online shops met elkaar te vergelijken, want de prijsverschillen zijn soms best groot. Zo kostte het schommelzitje dat ik kocht, bij Belomax 7,- minder dan bij bol.com.

N.B. Als je nu naar de Praxis site gaat dan zie je daar dat veel van hun schommelplankjes alleen online te koop zijn! Kijk maar:

schommel kopen

Dat vind ik best wonderlijk moet ik zeggen, omdat er zo geklaagd wordt dat ‘stenen winkels’ het zo moeilijk hebben. Maar op deze manier werken ze daar zelf ook aan mee.

Lees ook mijn posts over een Speeltoestel voor de tuin en een vogelnestschommel!

Similar Posts

51 Comments

 1. Goed punt, dat van die stenen winkels en dingen die alleen online verkrijgbaar zijn. En verder ben ik het met je criteria voor een schommelplank eens. Ik zou ‘m ook echt niet binnen gaan halen bij regen. Zo heerlijk, zo’n schommel in de tuin!

  1. Ja, ik was daar echt verbaasd over moet ik zeggen. Zeker schommelplankjes had ik in deze tijd van het jaar gewoon in de schappen van de Praxis verwacht, maar die moet je dus toch online kopen.

 2. Haha ik zie wel op oude leeftijd gaan schommelen. Geen plek op de balkon. Het is zeker leuk idee van jou. Leuke foto van jou.

 3. Hoi Nicole,

  ohhhh…
  schommelen schommelen heen en weer,
  hoger hoger telkens weer…
  Stevig houd ik de touwen vast
  als een matroosje in de mast!

  Ik ben gek op schommelen…
  En ik kom een keertje bij jou, want mijn tuintje is helaas te klein… :-)

  groetjes van Marlou

  1. Beste, heb je raad gevolgd en rubber schommel gekocht zoals jij besprak. Jammer genoeg gaat hij zwart af aan een nat kledingstuk, na de dauw.. Enig idee hoe ik dat kan oplossen?? Alvast bedankt

  2. Wat vervelend dat de schommel zwart af gaf! Hopelijk gaat het er in de was weer uit. Anders zou ik eventueel contact opnemen met de winkel waar je de schommel kocht.

 4. Wat jammer dat een hoop van de spullen alleen online te koop zijn hé. Vooral met een schommelzitje wil je toch even kijken hoe het zit, lijkt me. Fijn dat je hem online hebt kunnen vinden. Wij liepen hier tegenaan met het kopen van een loungeset. Daar wil je toch even op zitten en dat gaat niet als hij alleen online te koop is…

 5. Wat heerlijk een schommel in de tuin en ik merk dit dus ook steeds vaker, hoe graag ik ook in de winkel wil kopen. Het is er niet of niet in de goede maat. en dus ga ik dan toch online kijken.

 6. Ooh vroeger vond ik schommelen altijd zo leuk! Het kon niet hoog genoeg en wanneer je op je hoogst was sprongen we er vanaf zo in het zand. Geweldig was dat! Nu zijn mijn kids dalijk aan de beurt😊

 7. Hoi Nicole, wat leuk dat je als “groot mens” weer aan het schommelen bent geslagen. Ik doe het ook nog wel eens als ik er 1 zie, het blijft leuk.

  Maar over dat offline/online shoppen, ik snap het wel. Stenen winkels hebben een beperkt assortiment omdat ze beperkt zijn in hun winkeloppervlak. En met dat winkeloppervlak willen ze de grootste omzet halen. Dat betekent, dat ze keuzes moeten maken tussen artikelen en zullen ze dus artikelen kiezen waar de grootste omloopsnelheid in zit. D.w.z. producten die goed verkopen. Een schommel is niet zo’n product. Hoeveel volwassenen willen nu nog schommelen? Ik denk, dat je redelijk uniek bent in je vraag. Een onlinewinkel heeft een groot magazijn, ergens op een industrieterrein. Dat soort vierkante meters kosten veel minder dan de vierkante meters in een winkelstraat, waar de stenen winkels zitten. En dus is het voor hun te doen om dingen altijd op voorraad te hebben.
  Een BOL bijv. heeft wel een groot magazijn, maar is tegenwoordig ook een soort verzamelsite, waar BOL wel op presenteert dat ze het hebben, maar dat ze het feitelijk bij een andere partij ophalen. M.a.w. er zijn wel duizenden winkels bij BOL aangesloten om via de BOLsite te verkopen. Grote kans dat dat ook de reden is, dat je bij BOL 7 euro meer betaalde. Want beide partijen willen er wat aan verdienen. gr. Jeannet

 8. Oh dat lijkt me heerlijk om even te schommelen. Ik woon praktisch naast de woonboulevard, maar veel producten zijn ‘alleen online’. Ja, dat helpt niet mee.

 9. heerlijk hoor een schommel, als de kinderen er niet opzitten dat ga ik stiekem wel eens :)
  maar wat een zoektocht zeg naar een goede schommel.
  veel plezier ermee!

 10. Lijkt me iets om bij een vakantiehuisje te monteren. Lekker relaxed genieten van de stilte om je heen. Of dat natuurmonumenten of soortgelijke organisaties gewoon schommels kriskras in een bos monteren, gewoon omdat het kan!

 11. Wat heerlijk dat jij de ruimte hebt om een schommel in je tuin kan hebben! Wel bijzonder dat ze in de stenen winkel niet de juiste zitjes hadden

 12. Als kind heb ik altijd een schommel gewild. Mijn vriendinnetje had er een in huis en die woonden gewoon in een flat haha.
  Nog steeds is schommelen heel erg leuk!

 13. Aah heerlijk! Als kind was ik dol op schommelen, zou het nu ook nog zo kunnen doen. Of heerlijk in zo’n grote lig schommel. “ spinneweb” schommel noemde ik dat altijd haha

 14. Ik moet spontaan terugdenken aan onze huurflat in Utrecht waar ik vroeger met mijn ouders woonde. Op de hoogste verdieping (wat was het? de vijfde geloof ik) had mijn vader voor mij – als kind – een schommelzitje bevestigd aan een punt op ons balkon. Ik schommelde zo ontzettend vaak. Als ik nu terugdenk was dat volgens mij levensgevaarlijk, want als ik hard schommelde, kwam ik hoog uit en zelfs boven het hekje (we hadden dus een onoverdekt balkon, met hekjes rondom. Best gammel eigenlijk).

 15. Schommelen moet kunnen op elke leeftijd! Ik sta zelf op speelplein als animator en het is toch altijd maar weer eens fille aan die schommels! Als de kinderen naar huis zijn, is het toch aan de animatoren om er eens op te schommelen ;)

  1. Grappig dat er echt filevorming is bij de schommel : ) En ik kan me voorstellen dat het daarna fijn ontspannend is voor jullie om ook even te schommelen.

 16. Wat leuk om een schommel in je tuin te hebben! We blijven toch forever kind. Ook handig inderdaad om te weten hoe je een schommel zitje moet zoeken!

 17. Welke schommelconstructie heb je precies gekocht? We willen een schommel kopen voor de kids, maar wij willen er ook op kunnen ;)

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.