Reacties

Schommel kopen voor volwassenen: gebruik de juiste term — 51 reacties

 1. Goed punt, dat van die stenen winkels en dingen die alleen online verkrijgbaar zijn. En verder ben ik het met je criteria voor een schommelplank eens. Ik zou 'm ook echt niet binnen gaan halen bij regen. Zo heerlijk, zo'n schommel in de tuin!

  • Ja, ik was daar echt verbaasd over moet ik zeggen. Zeker schommelplankjes had ik in deze tijd van het jaar gewoon in de schappen van de Praxis verwacht, maar die moet je dus toch online kopen.

 2. Hoi Nicole,

  ohhhh...
  schommelen schommelen heen en weer,
  hoger hoger telkens weer...
  Stevig houd ik de touwen vast
  als een matroosje in de mast!

  Ik ben gek op schommelen...
  En ik kom een keertje bij jou, want mijn tuintje is helaas te klein... :-)

  groetjes van Marlou

  • Beste, heb je raad gevolgd en rubber schommel gekocht zoals jij besprak. Jammer genoeg gaat hij zwart af aan een nat kledingstuk, na de dauw.. Enig idee hoe ik dat kan oplossen?? Alvast bedankt

  • Wat vervelend dat de schommel zwart af gaf! Hopelijk gaat het er in de was weer uit. Anders zou ik eventueel contact opnemen met de winkel waar je de schommel kocht.

 3. Wat jammer dat een hoop van de spullen alleen online te koop zijn hé. Vooral met een schommelzitje wil je toch even kijken hoe het zit, lijkt me. Fijn dat je hem online hebt kunnen vinden. Wij liepen hier tegenaan met het kopen van een loungeset. Daar wil je toch even op zitten en dat gaat niet als hij alleen online te koop is...

 4. Wat heerlijk een schommel in de tuin en ik merk dit dus ook steeds vaker, hoe graag ik ook in de winkel wil kopen. Het is er niet of niet in de goede maat. en dus ga ik dan toch online kijken.

 5. Ooh vroeger vond ik schommelen altijd zo leuk! Het kon niet hoog genoeg en wanneer je op je hoogst was sprongen we er vanaf zo in het zand. Geweldig was dat! Nu zijn mijn kids dalijk aan de beurt😊

 6. Hoi Nicole, wat leuk dat je als "groot mens" weer aan het schommelen bent geslagen. Ik doe het ook nog wel eens als ik er 1 zie, het blijft leuk.

  Maar over dat offline/online shoppen, ik snap het wel. Stenen winkels hebben een beperkt assortiment omdat ze beperkt zijn in hun winkeloppervlak. En met dat winkeloppervlak willen ze de grootste omzet halen. Dat betekent, dat ze keuzes moeten maken tussen artikelen en zullen ze dus artikelen kiezen waar de grootste omloopsnelheid in zit. D.w.z. producten die goed verkopen. Een schommel is niet zo'n product. Hoeveel volwassenen willen nu nog schommelen? Ik denk, dat je redelijk uniek bent in je vraag. Een onlinewinkel heeft een groot magazijn, ergens op een industrieterrein. Dat soort vierkante meters kosten veel minder dan de vierkante meters in een winkelstraat, waar de stenen winkels zitten. En dus is het voor hun te doen om dingen altijd op voorraad te hebben.
  Een BOL bijv. heeft wel een groot magazijn, maar is tegenwoordig ook een soort verzamelsite, waar BOL wel op presenteert dat ze het hebben, maar dat ze het feitelijk bij een andere partij ophalen. M.a.w. er zijn wel duizenden winkels bij BOL aangesloten om via de BOLsite te verkopen. Grote kans dat dat ook de reden is, dat je bij BOL 7 euro meer betaalde. Want beide partijen willen er wat aan verdienen. gr. Jeannet

 7. Oh dat lijkt me heerlijk om even te schommelen. Ik woon praktisch naast de woonboulevard, maar veel producten zijn ‘alleen online’. Ja, dat helpt niet mee.

 8. Lijkt me iets om bij een vakantiehuisje te monteren. Lekker relaxed genieten van de stilte om je heen. Of dat natuurmonumenten of soortgelijke organisaties gewoon schommels kriskras in een bos monteren, gewoon omdat het kan!

 9. Aah heerlijk! Als kind was ik dol op schommelen, zou het nu ook nog zo kunnen doen. Of heerlijk in zo’n grote lig schommel. “ spinneweb” schommel noemde ik dat altijd haha

 10. Ik moet spontaan terugdenken aan onze huurflat in Utrecht waar ik vroeger met mijn ouders woonde. Op de hoogste verdieping (wat was het? de vijfde geloof ik) had mijn vader voor mij - als kind - een schommelzitje bevestigd aan een punt op ons balkon. Ik schommelde zo ontzettend vaak. Als ik nu terugdenk was dat volgens mij levensgevaarlijk, want als ik hard schommelde, kwam ik hoog uit en zelfs boven het hekje (we hadden dus een onoverdekt balkon, met hekjes rondom. Best gammel eigenlijk).

 11. Schommelen moet kunnen op elke leeftijd! Ik sta zelf op speelplein als animator en het is toch altijd maar weer eens fille aan die schommels! Als de kinderen naar huis zijn, is het toch aan de animatoren om er eens op te schommelen ;)

  • Grappig dat er echt filevorming is bij de schommel : ) En ik kan me voorstellen dat het daarna fijn ontspannend is voor jullie om ook even te schommelen.

 12. Wat leuk om een schommel in je tuin te hebben! We blijven toch forever kind. Ook handig inderdaad om te weten hoe je een schommel zitje moet zoeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder