Te warm

Voor sommige mensen kan het nooit te warm zijn. Mijn schoonvader geniet bijvoorbeeld van temperaturen boven de 30 graden.

Maar ik word er sloom en duizelig van. En ook een beetje dom.

Zo presteerde ik het gistermiddag om een post live te zetten zonder titel. (Inmiddels gecorrigeerd!)

te heet
Het is veels te heet!

Mijn ideale zomer temperatuur is zo'n 20 graden met een zonnetje.

Wat vind jij van tropische temperaturen? En welke temperatuur vind je het fijnst?

Vergelijkbare berichten

39 reacties

 1. Ik word van deze warmte net als jij erg sloom en lusteloos! Heerlijk vind ik het als er een droge warmte is met veel zon en een temperatuur tussen 22 en 26 graden is. Nu is de temperatuur buiten niet eens echt hoog maar 't is zò klam! Niks aan...

 2. Ik doe het ook het beste met een graad of 20. Kan je nog buiten zitten zonder weg te drijven in je eigen zweet. Nu is het enorm benauwd, plakkerig en vies. Niet mijn ding. Maar ach, we moeten het ermee doen

 3. Veel te warm en te vochtig ik doe ook niet veel ,en droge warmte daar kan ik wel tegen zoals op reis in Amerika daar was het gemiddeld 28 gr maar droog en met een grote hoed op mijne bol kon ik daar goed tegen.

 4. Ik hou erg van warmte :-) hoe heter hoe beter ....
  Ik woon gewoon in het verkeerde werelddeel denk ik, en in de verkeerde eeuw:-) maar das weer een ander punt.
  Wat erg schijnt te helpen, tegen dat slome gevoel, is als je t hoofd koel houd, bv door je haren nat te maken( zo nat alsof je het gewassen hebt) en dan in een knot of staartje? dan blijft het lang nat en het verkoelend effect t grootst :-)
  Je hebt ook van die lapjes die je nat om je hoofd of nek kunt doen, die staan wel een beetje gek :-)

  1. Jij kunt vast goed met mijn schoonvader opzoeken dan Sillie : )
   Die geniet ook van deze temperaturen.

   Je tips ga ik zeker gebruiken. Misschien ga ik zelfs wel boodschappen doen met zo'n lapje in mijn nek : )

 5. Was woensdag in Beekse Bergen ,pff .
  Nou weinig gelopen ,mijn vriendin was doodmoe en wilde het liefst slapen
  En op het gras.
  Ik kreeg spontaan een waterig oog.en tranenvloed
  Het vocht hing als een onwelkome deken rondom ons!
  En was niet weg re krijgen.

  Meestal ga ik wind maken bij hitte maar bij een vochtgehalte van 60 heeft dat geen zin omdat het niet afkoeld dan
  Dus siësta is het beste en water ,bouillon extra nemen omdat je veel
  transpireerd .

  Beste ttemperatuur voor mij zon en briesje wind en droog
  Om onwel worden te voorkomen

 6. Rond de twintig graden vind ik in Nederland het fijnst. En al helemaal hier waar we nu wonen, want dan zijn de avonden vaak zwoel. En ik houd wel van zwoel weer, maar niet van de hitte.
  Je kunt zo weinig als het zo heet is, doodvermoeiend en ik ben geen tuinzitter :-)
  Op vakantie in Zuid-Frankrijk aan de Middelandse Zee vond ik tegen de dertig graden het fijnst. Dan voel je geen verschil meer tussen jezelf je je omgeving. Klinkt zweverig, maar voor mij betekent dat heel praktisch dat ik meer spierkracht en meer energie heb.

  1. Dat klinkt heel bijzonder VeggieMo van die dertig graden!

   Een echte tuinzitter ben ik ook niet. Maar ik kan lees wel graag een boek buiten.

 7. Geef mij maar 18 graden en bewolkt weer. Dan ben ik en zijn mijn hondjes veel energieker. Ik heb een lichte huid, dus in de zon zitten vind ik wel lekker, maar het is niet echt gezond voor me. 's ochtends heb ik het vaak zo warm (de leeftijd ;) ), dat ik blij ben dat het een beetje fris is buiten.

 8. Ik vind het fijnste een graad of 24, strakblauwe lucht en een lekker zacht briesje. En dan 's nachts tussen 2 en 5.30 uur een verfrissende bui. Hoe moeilijk kan het zijn?

 9. Dat kleffe weer. Ik vind er niks aan, de honden vinden er niks aan en m'n jongste wordt er chagrijnig van. En wij gaan naar spanje begot! Dat gaat nog wat worden hoor.

  1. Wij zijn eens in juli in Spanje geweest in Aragon. Dat is niet aan de kust. De zon was als kokend lood. We hebben 40 graden in Italie gehad en toen zaten we aan de kust, dat was beter te doen dan dik dertig graden in Spanje. Maar we vonden Spanje wel een geweldig land, mooi en heel aardige mensen. Het voelde relaxed. Was wel lastig dat de siesta zo lang duurde en dat de winkels overdag lange tijd dicht zijn.

 10. Doe mij ook maar gewoon 20 graden met een zonnetje. Ook lekker met de kinderen. Je kan nog van alles doen zonder te zweten en toch zonder jas. Heerlijk.

 11. Het is maar net wat je gewend bent. Ik ben 14 dagen in Nederland geweest (van 7/6- 21/6) en ik heb het 14 dagen koud gehad. Zo koud dat ik zelfs 2 shirts met lange mouwen en 2 leggings heb gekocht. Hier heb ik altijd blote voeten en daar deed ik van narigheid pantykousjes aan. Nu geniet ik hier van 34 gr.

 12. Ohh het weer! Ik wil niet "zeuren" over het weer, maar het voorjaar vind ik het prettigst. Dat je gewoon een blazertje aan kan en dat je haar niet uitzakt als je net de deur uitgaat voor een boodschapje. Ja zo rond de 20 graden is prima!

 13. In Nederland word ik van het warme weer ook heel sloom en lusteloos. Nu hier in Suriname is het natuurlijk ook heel warm en doe ik alles op een wat langzamer tempo, maar ik voel me niet sloom of lusteloos. Het hangt er dus vanaf waar ik ben.

  1. Dat is intrigerend Elaintje. Dezelfde temperatuur, maar een verschillend effect. Of is het in Suriname ook minder vochtig en verklaart dat het?

 14. Wat een grappige foto!! Ik ben dankbaar voor alles wat ik krijg, qua weer. (Tegenwoordig) Maar als ik écht mag kiezen, dan HOU ik echt van lente! Niet al te warm & bloemengeuren overal!!

 15. Ik vind het warme weer lekker, maar wel op de een of andere manier klef/benauwd. Als het warm was, maar niet klef, dan valt het warme weer mee en is 't goed te doen! Grappige foto trouwens! :-) :-D

 16. Ik hou er wel van, warmte doet mijn lijf goed, kan ik veel meer.
  al is een graad of 25 wel het fijnste als je nog iets wil doen.

  Al heb ik donderdag met die warmte en het zonnetje op de slaapkamer, wel het oude bed uit elkaar gehaald en de nieuwe naar boven gesjouwd en in elkaar gezet.

 17. Zodra de temperatuur richting 25 gaat dan haak ik het liefste af. Ik kan echt helemaal niet tegen warmte. In mei hadden we een paar hele mooie weken, dat vond ik toen heerlijk, de temperatuur was toen ook rond de 25 maar het was lang niet zo benauwd als dat het vorige week was en zomers hier vaak is. Als het zo zomers altijd kon zijn dan zou ik heel gelukkig zijn. Ik word namelijk heel kriegelig en chagrijnig van te hoge temperaturen met een te hoge luchtvochtigheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.