Tea Topic: welke spelletjes speel je het liefst + Huisvlijt Linkparty reminder

tea topic

‘Welke spelletjes speel je het liefst?’ is het Tea Topic van vandaag.

Nou daar kan ik kort over zijn: ik speel eigenlijk het liefst helemaal geen spelletjes.

Welke spelletjes speel je het liefst?

Met een mengeling van verbijstering en bewondering hoor ik de verhalen aan van mensen die ‘gezellige spelletjesavonden’ houden met vrienden! Die mensen nodigen serieus mensen uit bij hen thuis, vaak nog ‘s avonds ook, om bordspellen te doen en zo. Begrijp me niet verkeerd, het klinkt gezellig en het is vast een leuke manier om samen tijd door te brengen. Maar zelf lees ik duizend keer liever een boek.

Bovendien ben ik een compleet ambitieloze speler. Het kan me doorgaans totaal niet boeien of ik win of verlies. ‘Het gaat om het spel,’ prevel g ik graag als ik weer eens vergeet dat ik aan de beurt was. Hopelijk weerspiegelt dit een grootmoedig en nobel karakter, en niet een gebrek aan interesse en motivatie….

Rummykub dan maar

Als ik dan al een spelletje speel, dan is het doorgaans Rummykub met mijn jongste zoon. Dat spel kun je tenminste makkelijk even pakken, en kórt spelen. Ik verlies altijd dramatisch omdat ik maar 2 stappen vooruit kan denken, en mijn jongste zoon wel een stuk of 10.

Huisvlijt linkparty reminder

Heb jij jouw blogpost al gedeeld? Het kan nog tot en met zaterdag!

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Leestip: Black Stories

Welke spelletjes speel jij het liefst?

Similar Posts

9 Comments

 1. Vroeger vond ik triviant wel leuk.
  Ganzenbord toen de kinderen klein waren.
  Maakt mij ook totaal niet uit of ik win of verlies.

 2. O ja, ik ben juist wel van de spelletjes.
  Yahtzee en Rummicup vind ik leuk.
  En op tv mag ik graag naar Lingo en Miljoenenjacht kijken.

 3. Ik vind spelletjes doen juist hartstikke leuk. En wij houden inderdaad ook wel eens een spelletjesmiddag met vrienden. Bijna alle spellen van het merk 999 vinden wij leuk. En met de jongste speel ik Uno Junior en kwartet. En memory vind ik ook leuk maar de rest niet want ik win altijd. Wij hebben dan ook een kast vol met spelletjes en wij gaan ook wel eens naar een spelletjesavond in de stad. En spelprogramma’s op tv mag ik ook graag kijken, even je kennis weer opfrissen.

 4. Ik ken eigenlijk van maar weinig spelletjes de naam, maar een paar jaar geleden heb ik ook een paar keer een spelletjesavond gehad en dat was toch wel heel leuk. En ja, ik word dan ook nog eens heel fanatiek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.