En toen was er nog maar 1….

kip

Het leven van een plattelands kip is niet zonder gevaar. Weliswaar heb je lekker veel ruimte, maar je bent je leven niet zeker….

Afgelopen weekend vond mijn man onze mooie zwarte kip terug in diverse stukken… Zo’n nare bunzing of vos had hem waarschijnlijk te pakken gekregen. In de zomer verloren we ook al een kip aan een brute moordpartij.

En toen was er nog maar 1

Uiteraard bleef de minst mooie kip over. Een simpele witte.

Maar wat gebeurt er nu tot mijn verrassing? De witte kip ziet er ineens veel beter uit. De andere twee kippen pikten haar vaak in de kont, waardoor ze daar helemaal geen veren meer had. Zie deze foto. Maar nu die pestkoppen aan hun einde zijn gekomen knapt de witte kip op.

Tsja….

En nu maar hopen dat haar niet hetzelfde lot wacht als de pestkoppen.

Leestip: Nieuwe kippen bij oude kippen zetten.

Similar Posts

26 Comments

 1. De kleinkinderen hadden in de zomer ieder een kip gekregen en dat waren hun goeie maatjes ,nu twee maanden geleden moesten we gaan oppassen en mijn man gaat eerst naar de kippen en daar lag floor haar kip buiten de ren helemaal in stukken getrokken door een roofvogel dus die kip rap in de grond voor ze thuis kwamen, floor heeft nog briefjes bij de buren in de bus gestoken voor de zogezegde vermiste kip, en nu durft die andere kip niet meer buiten komen en zit altijd in het hok die heeft de schrik van haar leven gehad.

  1. Jeetje, wat is de natuur dan bruut en wreed hè?! Zo’n roofdier eet de kip niet eens op, maar scheurt hem gewoon voor de lol aan flarden.

   Wat lief van jullie dat jullie je kleinkinderen zo beschermen voor de schrik.

 2. Agos, sneu voor die andere, maar beter voor haar, nu maar hopen dat ze ook niet gepakt worden.Bij vrienden van ons paar weken terug 7 kipjes dood..1 was er nog over, zo zielig,

  1. Dat lijkt me wel inderdaad. Maar mijn man zegt dat je geen nieuwe kippen bij een ‘bestaande’ kip kunt doen. Dat je dan per sé allemaal nieuwe moet kopen…

   Hoewel ik niet weet waar hij die wijsheid vandaan heeft moet ik zeggen. Kan best zijn dat het helemaal niet klopt.

 3. Jammer zeg dat je al twee kippen kwijt bent geraakt op die manier.
  Aan de andere kant kom je zo niet bij dilemma’s als wat je met oude kippen moet doen (dat zou ik een lastig iets vinden).

  Fijn dat je laatste kip het zo goed doet in haar eentje. Nou maar hopen dat zij voorlopig niet aangevallen wordt.

  1. Mijn man zegt om de haverklap dat hij wel soep kan maken van de kip als ze geen eieren meer legt. Hij heeft het idee dat het leuk is om een kip te slachten geloof ik…

 4. Bij ons precies hetzelfde gebeurd. Een bunzing in het kippenhok. We hebben nu een automatisch kippenluikje. Gaat een half uur na zonsondergang dicht en een half uur voor zonsopkomst open. Bunzing, marters kunnen nu niet in het hok. Laatst was een kip te laat naar binnen. Lag de volgende morgen opgegeten in de ren. Het schijnt, dat ratten dit ook doen. Roofvogels kunnen er bij ons niet in. De ren is overdekt met gaas.

  1. Wat slim zo’n automatisch kippenluikje! Misschien moeten we dat ook eens proberen. Wat sneu voor die kip die te laat kwam.

   Anderzijds, een wijze les voor mensen en kippen die niet op tijd op hun afspraken verschijnen ; )

 5. Ach wat sneu dat de andere kippen zijn gevangen door de vos. Hopelijk wordt deze kip niet gevangen. Wel erg fijn dat het met de overgebleven kip nu veel beter gaat!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.