Reacties

Een klusje per dag geeft snel een goed gevoel — 47 reacties

 1. Ik heb dit weekend de schuur eindelijk eens opgeruimd. Het geeft inderdaad een fijn gevoel als het dan klaar is. Ik vind het een goede tip om elke dag een klusje op te pakken

 2. Sinds 4 1/2 maand in een ander (veel kleiner huis, van 120 m2 met garage naar 79 m2 zonder). Veeeeeeeeeeeel weggegaan en opgeruimd. Probeer het al 4 1/2 maand zo te houden omdat we waarschijnlijk weer gaan verhuizen en dat lukt redelijk. Het mooie is dat ik (we) niets missen van de spullen die weggedaan/weggegeven etc. zijn...Het geeft ook rust in je hoofd (in ieder geval in het mijne) :-)

 3. Dit is idd wel een goede. Vaak is het maar een kleine moeite per saldo en het levert een prettig gevoel op. Laatste tijd heb ik heel rigoureus opgeruimd. Dat is ook fijn, niet meer zoveel 'zooi'

  • Een keukenla moet je volgens mij toch wel kunnen uitruimen in maximaal 15 minuten? Ik zou dat zeker doen Wendy : ) En dan met voor en na foto's op je blog zetten!

 4. Bijhouden en niet laten oplopen door uitstelgedrag is de oplossing van een heleboel problemen. Niet alleen in je huis en tuin, maar ook mensgesproken.*gaat nu meteen oude oom bellen en daarna strijk wegwerken*

 5. Ik doe (deze maand) elke dag een klusje in de tuin. Zodat hij stap voor stap groeit naar de droomtuin die ik voor ogen heb (alleen strooit die droogte wel wat roet in het eten). Het geeft vermoedelijk ook hetzelfde goed gevoel :)

 6. Nou, bij de Grote opruimklussen(ja met hoofdletter G) maak ik altijd een geniaal meesterplan.(bijv de schuur opruimen of de keuken of de hal hele ruimtes dus en t aller ergste de zolderberging brrrrr)
  Dan heb ik in mijn hoofd een idee van hoe ik het zou willen hebben.
  Dat probeer ik dan zo een beetje op te schrijven, soort lijstje
  -oude studieboeken oudste zoon->weg->hij krijgt 14 dgn om ze te verkopen->datum noteren->weg ermee
  -spelletjeskast herindelen en weg doen waar niet mee gespeeld word->niks tegen de kinderen zeggen-die kunnen nergens afstand van doen->weggooien in de kliko->uit t oog-uit t hart
  etc...wel veel werk maar t resultaat is zoals je zegt errrrrg fijn :-)
  de ruimte ook, maar die vullen onze menselijke hamsters/kinders altijd snel weer opnieuw.

  • Ha, die ken ik! Ik heb ook een maandelijkse schoonmaakbubbel!! Heerlijk, zie het als een kans en ik leef me helemaal uit! Daarna weer 3 weken rust :>))

 7. Handige tip. En ik heb hier nog de rest van de week voor wij er weer invliegen met ons onderwijs. Misschien eens een lijstje maken en elke dag één of twee klusjes afwerken die me al even storen.

 8. Grappig om te lezen en inderdaad geeft het naderhand een goed gevoel. Zo heb ik toevallig vanochtend een stapeltje reisgidsen opgeruimd die na onze zomervakantie van juni op een hoekje van de salontafel waren terechtgekomen. Nu ze zijn opgeruimd, snap ik niet dat ik dat niet eerder heb gedaan...

 9. Nou, ik moet toegeven dat ik met die verpletterende hitte niet meer doe dan het noodzakelijke koken, wassen en schoonmaken. Maar als van de week de temperatuur weer terugkeert naar normale waarden ga ik verder met mijn kastenopruimdrang. De spelletjeskast zat overvol, bijvoorbeeld en die is nu gedecimeerd. De voorraadkast bevat nog allerhande knutselspullen die de kinderen sinds de puberteit niet meer aanraken, het schoonmaakhoekje moet netter en schoon en dan zijn er nog de klerenkasten...genoeg te doen!

 10. Oh! Wat een goed idee! Ik doe dat wel meestal met spullen op de trap. Die leg ik daar dan neer omdat ze boven moeten worden opgeruimd. Maar dan liet ik ze daar liggen haha. Tegenwoordig neem ik iedere keer iets mee naar boven. Ik moet toch die kant op en het is zo gebeurd. Maar dat geldt inderdaad voor meerdere klusjes.

  • En de spullen dan laten liggen op de trap vervolgens vind ik heel herkenbaar. Supergoed dat je tegenwoordig telkens 1 ding meeneemt. Dat heb je dan toch maar mooi weer gedaan!

 11. Heerlijk zeg al die klusjes die je dan af hebt. Ik doe eigenlijk elke dag wel klusjes. Ik hou van een opgeruimd huis, alleen mijn beauty stash voor mijn blog moet ik nog eens goed uitzoeken.

 12. Goed bezig! Ik ben een hopeloze oen in opruimen en huishoudelijke klusjes. Ik denk dat ik dat altijd wel blijf :-D Maarrrr iedere dag een heel klein dingetje doen is zeker een goede tip!

 13. Ik ben echt de allerslechtste persoon als het op schoonmaken aankomt. Voor mij is een huis schoon als het op het oog schoon is. Ik haat kastjes uitruimen, omdat ik het nutteloze tijdsbesteding vind hahaha. Heel erg, maar ik kan er niks aan doen :P

  • Als het enorm nutteloos voelt, kan ik me voorstellen dat je je zelf niet goed motiveren. Ben je niet vaak dingen kwijt dan? Een opgeruimde la zou in dat geval zoekwerk en stress kunnen schelen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder