Reacties

Dit is hoe je een recept moet lezen! — 22 reacties

 1. Ik kook zelden van recepten tegenwoordig. Met 50 jaar ervaring en heel veel voorraad maak ik met wat voorhanden is een lekkere maaltijd, dus zelden hetzelfde resultaat.

  Alleen als ik iets speciaals bak doe ik dat wel van een recept uit omdat daar de verhoudingen wel belangrijk zijn.

  Mijn favoriete kookboek is al oud: Het bezuiniginskookboek van Jeroen Krabbe en Marjan Berk, uit de 70-er jaren.

 2. Ik had altijd weinig inspiratie om te koken, maar sinds ik de app lekker en simpel heb ontdekt vind ik het leuk om elke keer wat anders te proberen. Ze gebruiken ook niet zoveel ingrediënten wat ik ook heel prettig vind. Zelfs de grootste kluns kan deze recepten maken.

 3. Mijn favoriete kookboekenschrijster is Dreena Burton. Haar recepten volg ik meestal precies. Ik ben niet zo precies in het volgen van recepten omdat ik vanwege dieten regelmatif met andere ingredienten moet werken. Of ik kijk wat ik in huis heb. Voor mij zijn recepten richtlijnen :-)

 4. Ik ben een slordige receptenlezer maar ben wel erg handig om een recept naar eigen goeddunken aan te passen en meestal is het wel lekker genoeg om gegeten te worden (bovendien vind ik bijna alles lekker, dat scheelt)

 5. Ik gebruik eigenlijk nooit geen kookboeken, heb ze wel, maar ze staan gewoon mooi te zijn op de plank (lees stof te vangen) maar mocht ik wel eens iets hebben waarvan ik denk......wat moet ik daar nou mee, dan kijk ik ff op google en rolt er verrassend genoeg altijd wel iets uit (of ik ga zelf iets uit proberen)
  Ben een ongeduldige recepten lezer dus ik vrees een recept er zo wie zo altijd anders uit gaat zien bij mij ;-)

 6. Ik kijk altijd eerst wat er nodig is aan ingrediënten en dat koop ik en als ik alvast snij werkzaamheden kan doen, dan doe ik dat zodat het klaar staat

 7. De eerste keer volg ik een recept altijd precies. Soms is het een blijvertje, maar ook vaak niet...en dan lag het inderdaad niet aan mij maar aan de recept schrijver.

 8. Tja, ik ben ook geen receptelezer LOL Ben al blij al ik de hele ingrediëntenlijst heb gelezen en niets over het hoofd heb gezien. Wat betekent dat ik halverwege begin te panikeren, mijn eigen draai aan het recept geef en uiteindelijk toch iets half eetbaars op tafel krijg LOL Valt het op dat recepten niet mijn ding zijn?

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder