De KlikM! Hufterproof en kindvriendelijk : )

klikm

Een KlikM!

Ik wist niet wat het was toen ik het zag op het parkeerterrein van de Action in het dorpje Varsseveld.

Maar toen ik bij thuiskomst googlede ‘vuilniszakken aan paal’ bleek het om een zogenoemde KlikM te gaan.

De KlikM: wat is dat?

Op de website klikm.nl staat:

‘De KlikM is een klemsysteem dat bevestigd wordt aan (lantaarn)palen door middel van een RVS band. Aan de KlikM zit een klem waaraan de lus van een Plastic Heroes-afvalzak geklikt kan worden. De KlikM is een beschermd, kindvriendelijk en hufterproof product.’

Om dat ‘hufterproof’ moest ik even glimlachen. Ik vraag me af wat ze daarmee bedoelen.

Dat zelfs hufters de KlikM niet van de paal kunnen krijgen?

Want echte hufters kunnen natuurlijk altijd nog de vuilniszakken eraf trekken of zo. Daar ben je een hufter voor tenslotte.

Waarom de KlikM?

Het idee achter de KlikM vind ik briljant: door vuilniszakken met plastic afval vast te maken aan de KlikM, waaien ze niet meer door de straat! De naam vind ik bovendien ook leuk.

Hij wordt ook goed gebruikt door de plaatselijke bewoners zo te zien.

Meer informatie vind je op klikm.nl!

Leestips

Kende jij dit KlikM systeem al?

Similar Posts

21 Comments

 1. In Doetinchem hangen ze bij de appartementen aan de achterkant van de Action ook al geruime tijd. . En ook aan de overzijde van de weg. Ik vind het eerlijk gezegd lelijk om te zien en het stinkt ook nog eens als je er langs wandelt.
  Waarom geen ondergrondse plastic containers voor bewoners ?

  1. Dat het voor stankoverlast kan zorgen is inderdaad vervelend. De zakken die ik zag, roken niet. Ondergronds is inderdaad wel mooier uit het zicht.

 2. De KlikM heeft niet mijn voorkeur, ten eerste heel verleidelijk voor vandalen en als een lus breekt of losschiet gaat de inhoud over de straat.
  Daarnaast als de De KlikM vol is gooit men de zakken er gewoon onder. Hans

 3. Het klinkt handig maar helaas waaien de zakken snel weg bij harde wind. In onze gemeente is daarom gestopt met it systeem. Nu mogen we af en toe de zakken aan de straat zetten. Dan waaien ze overigens ook weg…. Zelf breng ik plastic altijd weg naar een ondergrondse container.

 4. Ik zag er toevallig gisteren een in de wijk hangen aan een lantaarnpaal. Het nadeel was dat de eksters het ook in de gaten hadden en de zak kapot maakte.

 5. Een zooi ervan maken lukt altijd nog wel maar voor de dieren is het nu wel moeilijker om erbij te komen en de zakken kapot te maken.
  Zijn dat de hufters dan?

 6. Een aantal jaren geleden zag ik het hier in een paar gemeentes. Ze zijn inmiddels gelukkig weggehaald. Punt is dat er tussen de lantaarnpaal op de stoep en de heg of schutting geen ruimte meer overbleef voor wandelaars.

  We hebben hier ondergrondse bakken voor plastic. Had van mij ook niet gehoeven, ik neem het net zo makkelijk mee naar het afvalstation bij de superemarkt. Neem op die manier ook m’n petflessen mee voor statiegeld. Wegen net zo weinig.

 7. Pakken de meeuwen die zakken niet? Mijn kinderen zouden ertegen gaan slaan of in gaan porren als ze de kans kregen vrees ik ☺️

 8. Een goed systeem om te gebruiken, lijkt me. Een mooie verzamelpunt voor de buurt om afval te verzamelen. Dat is voor de vuilnismannen ook fijn, zo’n punt.

 9. De KlikM lijkt me een goed systeem om te gebruiken. Vooral als de buurt daar hun zakken aan kan hangen. Dan blijft het netjes en overzichtelijk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.