Reacties

Berlin 56: Duitse serie over dansschool op Netflix — 48 reacties

 1. Fijn om niet in die tijd te leven ;-). Er is zo'n serie (niet op netflix volgens mij) die zich afspeelt in de jaren 50, waarbij de vrouw des huizes een heks is (zonder dat haar man het weet). Prachtig meubilair en een bazige man met heel veel huishoudelijk werk (waarbij het overigens veel scheelt als je kunt heksen).

  Ik ben net begonnen aan 'Anne met een e'. Ook met mooie beelden uit vervlogen tijden (de jaren 30? Er rijden treinen en een koets...).

  • Je bedoelt Bewitched, Huiselijk Genoegen! Dat vind ik een leuke serie; ik heb er een aantal seizoenen van op DVD. Prachtige meubels en kleren inderdaad! En zo fijn als je het huishouden kunt doen met een beetje hekserij: als er een blad met volle koffiekopjes valt dan wiebelt heks Samantha even met haar neus en weg is de rommel en de koffie zit weer in de kopjes, hihi. ;-)

   Ik heb zelf nog steeds geen Netflix.

 2. Ik heb er of niets over gehoord. Maar misschien is Netflix België anders dan Netflix NL? Zou kunnen...

  Ik ben op dit moment hele verkocht aan dr. Foster! Superspannend maar wel een echt overdreven vrouwenserie, gemene bedriegende mannen die dan op hun plaats worden gezet, paranoïde vrouwen die in bed kruipen let de buurman,...

 3. Klinkt goed, en trailer maakt me nieuwsgierig. Helaas geen Netflix maar vroeg of laat is de serie vast ook elders te vinden. En verder nog 6 maanden wachten tot het nieuwe seizoen van Orange is the new Black :)

  • Zes maanden is nog best lang wachten Jessie. Zelf ben ik gestruikeld bij het laatste seizoen van Orange is the new black. Ik kwam niet verder dan de eerste aflevering.

 4. Ha, dank je wel voor deze suggestie. Ben net klaar met The Crown en stond op het punt in een zwart gat te vallen ;-)
  Ik hou van dansen, die muziek en sfeer, dus ik zoek m ff op!

 5. Klinkt mooi, deze ga ik eens opzoeken! Ik heb laatst 'Acquitted' (Noors volgens mij, dus de originele titel was dan ook Noors) gezien en die was wel heel mooi. Meestal ben ik zo door een serie heen, dus ik zoek weer even een nieuwe :-)

 6. Even heel anders dan Mad Men, maar dat was natuurlijk tussen 1960 en 1970? Dus net iets later. Al werd de vrouw daar ook heel anders gezien dan nu. Ik heb de trailer gezien en vind het eigenlijk best heftig. Dit zou ik wel alleen willen kijken (ik krijg H. daar niet warm voor vrees ik). Die opmerking van de moeder over in bad gaan terwijl haar dochter dus juist is verkracht?!? Tenenkrommend. Maar blijkbaar inherent aan die tijd en aan hun leven.

 7. Ga hem onthouden, al kan ik me de irritatie helemaal voorstellen. Heb het ook niet zo op chauvinistische kerels. Ook niet als het fictie is :) Momenteel helemaal verslingerd aan This is us, al naderen we de laatste dvd. Daarna misschien weer even rust en vooral veel Wie is de mol en andere programma's.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder