Beppie: de belangrijkste klant van de Albert Heijn

beppie albert heijn
Bron: Albertheijnerfgoed.nl

Ken jij Beppie ?

Beppie Albert Heijn

Beppie is de oudste en belangrijkste klant van Albert Heijn. Zij speelt een belangrijke rol bij de inkoop van hun producten. En bij het maken van hun gratis tijdschrift Allerhande.

Als de Allerhande wordt gemaakt dan staat één vraag centraal: 'Ziet Beppie dit zitten?'

Als je bij het hoofdkantoor van de Albert Heijn binnenloopt, dan kom je haar tegen in de ontvangsthal. Ik vond het leuk om te lezen dat dit de manier is waarop ze bij de Albert Heijn werken.

Wie is Beppie?

Vroeger was Beppie moeder en huisvrouw. Zij deed de boodschappen bepaalde wat er die dag gegeten werd. Maar anno 2015 heeft ze ook heel veel andere rollen.

Beppie kan nu een:

 • Student
 • Huisvrouw
 • Yuppie
 • Tweeverdiener
 • Happy single
 • Moeder van vijf kinderen
 • Weduwe
 • Gepensioneerde
 • Hipster

zijn.

Wat Beppie wil

Beppie wil best wel eens wat anders koken. Maar het moet niet te moeilijk zijn. En ook niet te duur. Via de Allerhande maakt ze kennis met bijvoorbeeld flespompoen. Ze krijgt daar dan een makkelijk recept bij.

Veel Beppies in Nederland?

Allerhande is het best gelezen blad van Nederland! Alleen de Kampioen van de ANWB wordt vaker gelezen. Met Kerst eten maar liefst 6 miljoen mensen een gerecht uit de Allerhande.

Blijkbaar doet Albert Heijn dus wel iets goed, met die Allerhande. En aangezien de Allerhande is afgestemd op Beppie, hebben we blijkbaar veel Beppie's in Nederland.

Allerhande

Zelf neem ik de Allerhande niet zo vaak meer mee. Maar ik vind het op zich best een leuk tijdschrift. Zeker als je nagaat dat het gratis is. En vergeleken met bijvoorbeeld het blad Boodschappen of het tijdschrift van de Jumbo is de Allerhande wel mijn favoriet.

Ik als Beppie

Ik moet bekennen dat ik nog iets behoudender ben dan Beppie als het gaat om recepten... Zo'n flespompoen zou ik niet gauw kopen, of klaarmaken. Maar ik herken me zeker in 'niet te moeilijk, en niet te duur'!

Leestip AH bonuskaart.

Hoe zou jij jezelf omschrijven als Beppie? En kende je haar al? (Voor mij kwam ze als een verrassing!)

Vergelijkbare berichten

14 reacties

 1. Beppie kwam me vaag bekend voor. Het beeldje da, het idee erachter niet. Ik oas vast niet in hun plaatje want er zijn vaak maar weinig gerechten waar ik wat mee kan in ons gezin. Ligt aan die dieten.
  Een flespompoen koop ik regelmatig. Dat vind ik de lekkerste pompoen voor pompoensoep. Deze is wat zoeter dan de bekendere hokkaido pompoen.

 2. Kende Beppie niet nee.
  Ik ben denk ik diverse Beppie's, de ene keer simpel, de andere keer luxe.
  De ene keer iets snels, de andere keer iets ingewikkelds.

  De Allerhande neem ik af en toe wel mee, leuk blad.

 3. Ik kende Beppie ook nog niet. Ik ben denk ik niet echt een Beppie, of misschien ben ik de luie zus van Beppie. Ik vind het heel leuk om 1 keer in de zoveel tijd iets nieuws te proberen, maar flespompoenen klinken zo onsmakelijk.... dat ik dat recept gauw zou overslaan...

 4. Ik kende Beppie (en ook het standbeeld) al wel, eens gezien in een documentaire over AH. Voor iedereen die gister DWDD heeft gezien: ik voel een 'je suis beppie' opborrelen...
  In die nieuwe reclame van AH, een paar weken geleden, brengen de hamsters rapport uit van hun missie bij een dame. Het zou mij niet verbazen als dat ook Beppie is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.