Online hulp voor je financiële administratie?

thinqSinds ik officieel ondernemer ben geworden, moet ik helaas btw-aangifte doen. Aan het eind van elk kwartaal. Dat is vaak genoeg om heel irritant te zijn. Maar niet vaak genoeg om er goed in te worden. Dus elk kwartaal zit ik er weer op te zweten. En moet ik opnieuw het wiel uit vinden.

Btw te laat betaald: boete van 50,-

Een maand geleden was het me gelukt om de aangifte doen, maar had ik niet gezien dat je vervolgens zelf het bedrag moet overboeken. Normaliter krijg ik om de haverklap acceptgiro's van de Belastingdienst. Maar voor de btw-aangifte ineens niet. Daardoor was ik te laat, en moest ik een boete betalen van 50,-! Aargh. Maar goed, dat overkomt me natuurlijk geen tweede keer.

Maar cijfertjes en ik, wij liggen elkaar niet zo goed.

Als het om mijn administratie gaat moet ik altijd denken aan een variatie op een oude reclameslag zin van RVS: 'Gelukkig heb ik meer verstand van bloggen!'

Administratieve hulpjes

Als je weet waar je zwaktes liggen, zoals rekeningen betalen, dan kun je daar rekening mee houden. Om mijn gebrekkige administratieve vaardigheden te compenseren gebruik ik het online programma Moneybird. Dat maakt het me makkelijk om facturen te maken, te versturen en bij te houden wie er betaald heeft.

Dus ik vroeg me af of er ook zoiets zou bestaan voor die ellendige btw-aangifte. En al snel kwam ik uit bij Thinq. Ik werd prompt verliefd op hun slogan. Moet je kijken:

thinq

Geweldig toch? Zo haal je mij als klant echt zo binnen!

Thinq: slimme ondernemers boekhouden niet

Thinq is wel wat duurder dan Moneybird. Bij Moneybird betaald ik per maand 12,50. Het goedkoopste abonnement bij Thinq is 39,- per maand. Het voordeel is dat je bij hen niet alleen facturen kunt versturen, maar daarnaast kun je dus ook de aangifte omzetbelasting uitbesteden. Bovendien kun je gewoon foto's maken van je bonnen, en die uploaden. Dus ook geen gedoe met cijfertjes overtypen.

Dus nu zit ik even te puzzelen. Ik ben net helemaal gewend aan Moneybird. En heb ik het er voor over om maandelijks een stuk meer te betalen? Ik ben er nog niet uit.

Maar aan hun slogan en video ligt het niet. Want die vind ik erg overtuigend.

Heeft iemand ervaring met Thinq? Ik hoor het graag!

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Echtgenoot gebruikt voor onze btw aangifte het gratis programma "turbocash".
    Natuurlijk een stuk minder opties dan wat jij beschrijft, maar wel gemakkelijk voor de btw. (Zegt hij tenminste :) )

    Groetjes!
    Anke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.