Valentijnsdag kaarten: 5 soorten

valentijn
Met deze meneer begon het allemaal!

Op 14 februari is het weer Valentijnsdag. En hoewel het in Nederland nog niet zo ingeburgerd als in bijvoorbeeld de VS, zijn er toch best veel mensen die er aan meedoen.

Zelf verwacht ik geen Valentijnsdag kaart. Niet omdat ik dat niet verdien ; ) Maar omdat Valentijnsdag bij mijn man niet bepaald ‘leeft’.

Anoniem een kaart sturen

Het oorspronkelijke idee is dat je op Valentijnsdag iemand die je stiekem leuk vindt een kaartje stuurt. Anoniem. Dat is natuurlijk lekker veilig. Maar eigenlijk schiet het niet erg op!

Ik was wel benieuwd wat er zoal te koop is op het gebied van Valentijnsdag kaarten. Er zijn er ontzettend veel. Maar na een tijdje zag ik dat er toch wel bepaalde categorieën zijn.

Ik zet ze op voor je op een rijtje! Ik vond deze kaarten op Greetz. (Affiliate link) Voor het gemak heb ik het zo gedaan dat je op de kaart kun klikken om hem verder te bekijken!

1. De slijmerige Valentijnsdagkaart

Geschikt voor mensen die net verliefd zijn, en alleen nog maar elkaars leuke kanten zien. Zoals deze:

Slijmerige Valentijnskaart

2. De romantische Valentijnsdagkaart

romantische kaart

3. Grappige Valentijnsdagkaart

grappige kaart

4. De kinderlijke Valentijnsdagkaart

kinderachtige kaart

5. De ik-heb-iets-goed-te-maken-kaart

front

Wat doe jij aan Valentijnsdag? En welke kaart vind je het leukst?

Similar Posts

10 Comments

 1. Ik verwacht geen kaart en ik stuur/geef ook niets. Maar ik zag dat het op zaterdag valt dus ik plan lekker met z’n tweeën te gaan koken en eten. Ik denk dat dit wel een leuke dag is om weer eens een flinke moot zalm te bereiden (vers van de viskar wel te verstaan, uit de diepvries heb ik ze wel vaker maar voor echt lekker vers (lees: duurder) zoek ik altijd eerst een excuus).

 2. Ik doe mee met het secretvalentijn project van Nicole (meisje eigenwijsje) en Anita (Mindjoy). Het is de bedoeling dat jij een kaart stuurt naar een deelnemer en dan krijg jij er een terug van iemand anders. Pas op valentijnsdag wordt alle post geopend en het moet een verrassing blijven wie jouw secret valentijn is. Erg leuk!

 3. Wat op zich wel leuk is in deze periode, dat veel kaartenbedrijven je een gratis kaartje laten sturen en toevallig zijn er erg veel mensen in februari jarig uit onze familie!

  kpnvalentijnskaartje.nl/

  Groetjes Linda

 4. Vrienden van ons hebben een zoontje gekregen op Valentijnsdag 2 jaar geleden. Valentijnsdag is voor ons dus op visite gaan bij hen om de verjaardag te vieren.

  Zelf doen we er dit jaar eens niks aan. We willen graag zo spaarzaam mogelijk zijn en laten ons dit jaar dus niet meeslepen in de valentijns-aankopen ;) Misschien ben ik dan toch wel een beetje gierig, haha ;)

 5. Haha, wat een leuk artikel. Mijn vriend en ik doen bewust niks dit jaar. Hebben we echt afgesproken. Ik doe wel mee aan #sercetvalentijn. Een kaartje sturen naar een andere blogger :-).

 6. Hier in Canada is het al Valentijn. Na de Kerst veranderd alles in rood en harten. Op school mogen kinderen kaarten geven. Op preschool is er een Valentine party, fruit snacks en zo. Gezellig. Voor mij is elke dag Valentine. Er zijn hier karten en tsajes en stickers en noem maar op.
  Groet Wilma

 7. Ik val echt op de kinderlijke kaarten. Ben dol op beertjes en hartjes rond Valentijn…. Maar de mooiste kaart, die maak je zelf. Dit jaar zelf gemaakt met dochterlief

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.