Als minimalisme fout gaat…

Minimalisme

Op het moment kijk ik samen met mijn jongste dochter het Koreaans drama Romance is a bonus. Het is zelfs op Netflix te zien! Daarin kwam een leuke scène voorbij van iemand die een poging tot minimalisme had gedaan. En het resultaat : )

Scène uit Romance is a Bonus over minimalisme

minimalisme

Screen Shot 2019 03 24 at 08.35.02

Minimalisme is soms best lastig!

Het valt niet altijd mee om het juiste evenwicht te vinden. Enerzijds wil je niet in de valkuil trappen dat je spullen niet kunt wegdoen. Anderzijds bestaat het gevaar dat je doorschiet in je opruimwoede, en later spijt krijgt. Ik heb best wel eens dingen weggedaan, waarvan ik later spijt kreeg.

Lees ook mijn post over Marie Kondo!

Heb jij wel eens spijt gehad van dingen die je had weggedaan?

Similar Posts

11 Comments

 1. Tot nu toe nooit spijt gehad van weggegooide spullen en ik ben dus echt wel heel makkelijk. Als ik opruim en ik kom iets tegen dat ik tussen de opruimbeurten door niet heb gezien, verdwijnt het. Geldt voor kleding, prullen, enz. Alleen niet voor boeken. Die mogen nooit weg.

 2. Enkele jaren terug verhuisd van een gróót huis naar een minimalistisch (ongeveer 60m2). 3/4 van mijn hele bezit moest weg… Ooit één keer iets gemist, weet nu niet meer wat. Heb nog (te) veel… De vele is echt niet nodig…
  Lie(f)s.

 3. Hey hey!
  Nee… van wegdoen heb ik zelden spijt gehad.
  Ik heb eens “gekonmaried” en dat is me toen heel goed bevallen.
  Ik mis niks!
  De term “Less is more” is wel leuk, maar je kunt ook overdrijven.

  Groetjes!

 4. haha, ik herken het wel van anderen, dat onnadenkend weggooien. Ik ben zelf wel goed in opruimen en weten wat er wel en niet weg kan of bij moet. (Al heb ik wel eens iets van de man weggegooid waarvan hij dacht dat het erg nuttig en nodig was…)

 5. Nee, ik heug me niet ooit iets betreurd te hebben. Ik ruim twee keer per jaar, bij de seizoenswisseling, mijn kledingkast uit en dan gaat er een en ander weg. Veel dit jaar waarschijnlijk, want met name de winterkleding is soms al twintig jaar oud :-) Boeken mogen ook hoor, ik verzamel oeuvres van favo schrijfsters, maar daarbuiten kan er veel weg. We geven het door in de vriendenkring.
  en ik ben rigoureuzer dan mijn man: die bewaart veel meer zooi die van mij weg mag. Bierglazen in alle soorten en maten, allerlei oud servies, bestek…als het maar op zijn kamer blijft dan!

 6. Jup, toen ik samen ging wonen deed ik mijn wasrek weg en hielden we die van Frans. Inmiddels heb ik een nieuwe en heeft Frans de oude buiten mijn zicht in de schuur gestopt.

 7. Ik heb de serie Romance is a bonus book inmiddels helemaal uit! Na al jouw blogs over Koreaans drama was ik nieuwsgierig geworden. Ik vond het helemaal geweldig. Romantisch en grappig. En dat Koreaanse eten lijkt me heel gezond en lekker!

  1. Wat leuk Alice dat je een Koreaans drama hebt gekeken! En Romance is a bonus is nog niet eens de leukste van alle Kdrama’s. Op mijn blog kdramaholic.nl vind je nog veel meer leuke drama’s : )))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.