Reacties

Als ik nu zou trouwen dan... — 32 reacties

 1. Ik ben ik 2014 getrouwd, in kleine kring met familie en vrienden. ca. 30 gasten. Diner en een klein feestje. Mijn motto, degenen die er in tijden van rouw voor je zijn/ of voor je waren en waarmee je echt wat hebt, dat zijn echte vrienden en daar wil ik samen mee vieren.

 2. Voor de kerk trouwen en dan een groot feest geven zou ik niet meer doen. Wij zijn in 1992 getrouw en deden zo'n beetje wat mijn schoonouders ervan verwachtten. Nu zou ik gewoon mijn zin doen en het kleinschalig houden.

 3. Wij trouwden in de hippie tijd. Op de fiets naar het gemeentehuis, op een woensdag want dat was gratis. Ik had m'n jurk zelf gemaakt; roze-rood met bloemen. Na de korte plechtigheid gingen we dineren met mijn moeder, mijn broer en de schoonouders.
  Onze koperen bruiloft hebben wel gevierd met een groot feest!

 4. Wat zie je er prachtig uit op deze foto, Nicole! En ik ben net als jij, zou het ook heel simpel houden nu. Ik trouwde in 1982 met alles erop en eraan, en vooral héél veel mensen! Veel te veel voor mij, weet ik nu.

 5. Precies zoals we het deden: simpel, zelf geregeld, gratis in stadhuis en daarna bij bevriende pater in overbekend kapelletje. Mss schrijf ik er wel een blog over binnenkort!

 6. Er is heel veel dat ik hetzelfde zou doen, ook omdat we sowieso al afweken van conventies die niet bij ons pasten. Zoals geen taart, hebben we niets mee. Ab-so-luut geen sketches, op straffe van in je goeie goed in de Oudegracht gegooid worden. Geen groot diner-dansant met band op een feestlocatie ergens buiten de stad, maar een borrel in een leuk restaurant op loopafstand van de trouwlocatie. En, heel belangrijk voor ons, geen honderden gasten en wel iedereen uitgenodigd voor ieder onderdeel.

  Maar ja, die jurk zou ik nu ook anders doen. Met een budget van hooguit een kwart (maar liever een tiende) van wat hij toen kostte. Iets van een leuk wit jaren-50-jurkje, en misschien ook zelf genaaid. Maar ja, toen kwam het niet bij me op dat het ook anders kon dan bij zo'n bruidswinkel. 🤷🏼‍♀️

  • Ja, wonderlijk is dat hè? Destijds dacht ik ook niet creatief of 'out of the box'. Als ik zie hoe mooi jij kleding maakt, kan ik me nu zeker voorstellen dat je zelf je trouwjurk zou maken Suzanne!

 7. Er zijn dingen die ik anders zou doen. Maar kaasfondue met familie en vrienden zou blijven. In 1971 was dat ongewoon in een restaurant. Men wilde het wel proberen en ik zorgde zelf voor pannen,van iedereen geleend. Het was zo'n succes,dat kaasfondue op de menukaart kwam.

 8. Ik ben getrouwd in een jurk van de C&A. Ik stond er prachtig mee. Ik zou het niet opnieuw doen, want ik ben enkele jaren daarna gescheiden. Gelukkig was de jurk niet duur 😉

 9. Ik vond ons trouwen wel geslaagd :-)

  We hebben het op zo’n gratis ochtend gedaan met daarna een uitje met zijn tweeën naar Neeltje Jans (in november bij windkracht 7-8 ) en alle lieve mensen om ons heen in delen uitgenodigd voor een 3 gangenmenu. We vierden onze bruiloft dus zeker 4 keer 😄. Érg leuk! Zou ik zo weer doen. En als jurk een door een vriendin handgemaakt groen jurkje.

 10. Een mens veranderd in denken en doen in zijn leven, dus ook in de manier van dingen doen.
  Nu een vraag van mij, hoe ga je je zoveeljarige huwelijk dan vieren? Hans

 11. Het is wel eenvoudig trouwjurk heb je dan aan. Het is wel leuk om te zien. Af en toe kun je laten zien. Feestjes ook wel om te doen. Kleine feestje kan geen kwaad.

 12. Wij trouwen 13 augustus dus zeer binnenkort, terwijl we nog volop met de verbouwing van de veranda bezig zijn.
  Het gezellig samenzijn met de gasten zal in onze tuin zijn.
  Ik koos niet voor een wit traditioneel kleed, ik sta toch niet echt met wit.
  Maar ik koos voor een feestelijke jurk in een licht turquoise tint.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder