Allesreiniger test: wat is de beste allesreiniger?

allesreiniger test

Op dit moment gebruik ik als allesreiniger Marcel’s Green Soap allesreiniger.

Als je me zou vragen waarom juist die allesreiniger gebruik zou het eerlijke antwoord zijn: ‘Stom toeval!’

Toeval? Ik dacht het niet!

Maar als ik er over nadenken is het helemaal geen toeval! Want Marcel stuurde mij een tijd geleden zo maar een pakketje met zijn allesreinigers. Dat is zo één van de voordelen van blogger zijn.

En hoewel ik me bij ongevraagde artikelen niet verplicht voel er over te schrijven, viel ik ondanks mezelf als een blok voor deze allesreiniger. Het ruikt gewoon heel erg lekker! En dat het van natuurlijke ingrediënten is gemaakt geeft me een prettig en gerust gevoel.

allesreiniger

Allesreiniger test

Maar nu las ik van de week een artikel in de Consumentengids (nummer 7/8 2016) over een allesreiniger test. En daarin vertellen ze wat er in zit. Dat blijkt verrassend weinig te zijn! Namelijk:

 • Water
 • Geurstoffen
 • Kleurstoffen
 • Zogenoemde detergenten

Een detergent is een stof die in water oplost en vet aan zich kan binden.

N.B.Volgens het artikel in de Consumentengids zitten er geen antibacteriële stoffen in allesreinigers. Dus producten als bijvoorbeeld Dettol die pronken met hygiënisch schoon krijgen bacteriën helemaal niet dood!

allesreiniger
Mijn miskoop voor de wc

Baal ik even dat ik van de week juist Dettol hygiënische allesreiniger heb gekocht speciaal voor de wc… Ik wilde namelijk zuiniger zijn met Marcel’s fles!

Marcel’s Green Soap

Dus toen kwam ik aan het denken over Marcels Green Soap! ‘Wat zit dáár dan eigenlijk in, als er zo weinig in allesreiniger zit?’ vroeg ik me ineens af.

Dit zijn de ingrediënten:

Nou blijken amfoterische stoffen wél antibacterieel te werken, dus dat is een enorme plus voor Marcel’s Green Soap! Want ik houd van hygiënisch schoon.

Terug naar de allesreiniger test van de consumentenbond

Helaas werd Marcel’s Green Soap niet getest voor dit artikel. Maar de enige ecologische variant die goed schoonmaakte in deze test was Klok allesreiniger ad 2,49.

Beste uit de test kwam Dettol Citroen & Limoen ad 2,59.

Beste koop was weer eens een product van de Lidl! Namelijk W5 ctiroenfris allesreiniger ad 0,99.

Even ter vergelijking: Marcel’s Green Soap kost 3,49 en is dus relatief behoorlijk duur!

N.B. Grote teleurstelling in de test was Andy allesreiniger, toch een bekend A-merk. Die haalde slechts een 3,7!

Mijn conclusie over allesreinigers

Wat ik vooral uit de allesreinigers test van de Consumentenbond haalde was dat er eigenlijk heel weinig ingrediënten in zitten! En dat ze geen bacteriën doden.

Maar!

In Marcel’s Green Soap zitten wel degelijk bacteriën dodende stoffen. Dat, in combinatie met het feit dat het van natuurlijke ingrediënten is gemaakt maakt dat ik voor dit relatief dure schoonmaakmiddel blijf kiezen. Dat is eigenlijk niks voor mij. Normaliter ga ik voor de voordelige keuze, maar ik vind de geur ook zo lekker van Marce’s Green Soap!

Je kunt ook zelf allesreiniger maken. Lees op Stofzuigerzen hoe dat moet.

Lees ook Biologische schoonmaakmiddelen Action

Welke soort allesreiniger gebruik jij?

Similar Posts

16 Comments

 1. En je doet er toch eeuwen mee. Dan is die euro niet zo’n punt toch? Ik heb ook deze allesreiniger. Wij gebruiken alleen maar “groene” producten zonder troep. Groene zeep, soda, azijn en wat producten van Sonnet

 2. Ik ben momenteel helemaal fan van de producten van method. Ook zonder zooi. Het jammeren is alleen dat ik de vloer reiniger nergens kan vinden. Dus die dweil ik maar gewoon met de stoomreiniger.

  Voor de wc heb ik een middel uit Duitsland dood 99,9 % van de bacterie. Mooi middel voor de wc. Zit in een handig spuit flesje.

 3. Wij gebruiken dat spul van de Lidl. Lekker goedkoop en werkt prima. Maar zoals Anke al schrijft: je doet er eeuwen mee, dus als het lekker ruikt en je bent er blij mee, lekker blijven gebruiken toch?!

 4. Ik hou het bij groene zeep, baking soda, gewone soda, azijn, moet ik echt ontvetten, dan een druppeltje dreft, wanneer de dreft op is, ga ik over op ecover.

 5. Ik ben niet kapot van zelfgemaakte zeep en waspoeder.. zelfgemaakte allesreiniger gaat nog, omdat er meer zeep in zit dan in de gekochte. Maar ook al gebruik ik glycerine, op den duur komen er toch blokjes in.

  Soda schaadt de wasmachine. Het zelfgemaakte wasmiddel is wel goedkoop, maar wast onvoldoende schoon.

 6. Groene zeep met een beetje soda erdoor voor hardnekkige vlekken op de stenen plavuizen, Sonett allesreiniger voor andere schoonmaakdingen en kloksop voor de afwas. Ik heb ciff voor als ik de gootsteen echt niet fris krijg. Maar die gebruik ik zelden.mEn dat was het. Ik doe niet aan dingetjes tegen bacterieën, als het echt schoon moet dan kan kokend water in de toiletpot ook heel goed, of in de wasbak. Of op de vloer van de douche.
  Ik was met Sonett waspoeder, dat werkt prima. Eens per maand de wasmachine op 95 graden kort programma en alle rommel en soprestjes zijn losgeweekt.
  Mijn keukenkastje met schoonmaakspul is dus heel leeg!

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.