Alles-in-1 of juist alles-apart?

alles in 1 pakket

Toen we nog in de stad woonden hadden we zo’n alles-in-1-pakket bij Tele2. We kregen via hen internet, tv en telefoon. En dat hebben we geweten! Ik krijg er nog vlekken van in mijn nek als ik er aan denk!

Alles-in-1 is al snel van-alles-niets

Want toen internet er uitviel, hadden we dus ook geen tv meer. En geen telefoon. Vooral die telefoon was een probleem.

Want hoe laat je een provider weten dat de telefoon er uit ligt, als je geen telefoon hebt om dat mee te doen?

De enige optie was bellen met ons mobieltje. In rap tempo ging er 100 euro door heen met in de wacht staan. En dat was nog tot daar aan toe. Maar vervolgens kregen we dan iemand aan de telefoon die totaal niet behulpzaam was.

Bellen bij de buren is niet handig

Van narigheid belden we op een gegeven moment dan maar bij de buren naar Tele2. Maar toen deed zich een nieuwe complicatie voor. Want toen ging de servicedesk vragen stellen over onze telefoon. En welke lampjes er brandden. Maar ja, die konden we dus niet zien aangezien we bij de buren moesten bellen.

Na ruim een maand geen internet namen we in wanhoop een aansluiting bij UPC. Die stuurden een kastje en toen hadden we eindelijk weer internet. Een week later herstelde Tele2 alles weer. ‘Too little, too late,’ zoals ze in het Engels zeggen.

Tv, telefoon en internet op het platteland

Inmiddels wonen we op het platteland. En we hebben geen alles-in-1 pakket. We hebben internet en telefoon via Tele2. Maar tv via Digitenne van KPN. Deze keuze werd bepaald door het prijskaartje en de beperkte opties op het platteland. Kabel heb je hier bijvoorbeeld niet.

Dit zijn onze huidige kosten:

 • Tv: 16,50 per maand
 • Internet + telefoon: 33,50 per maand vast bedrag
 • Gesprekskosten: tussen 10 en 20 euro per maand

Voordelen van alles-in-1 pakketten

 • Alles-in-1-pakketten zijn vaak goedkoper
 • Het is handig voor je administratie. Je hoeft niet 3 verschillende facturen te betalen
 • Je hebt één aanspreekpunt als er problemen zijn

Nadelen van alles-in-1-pakketten

 • Als je een probleem hebt met je telefoon, heb je vaak automatisch ook problemen met tv en internet. Je bent helemaal afhankelijk van één lijn en router.
 • Je hebt één aanspreekpunt als er problemen zijn. En als dat een vervelend aanspreekpunt is, heb je een probleem.

Leestip: besparen op internet

Wat heb jij? 3 verschillende abonnementen of een alles-in-1 pakket? En hoeveel betaal jij?

Similar Posts

11 Comments

 1. Op dit moment hebben we een alles in 1 pakket. Maar als dat contract afloopt gaan we over op alleen internet. Televisie kijken we namelijk niet sinds we Netflix hebben, en bellen doe ik ook via mijn mobiel, omdat ik daar onbeperkt op kan bellen zonder bijkomende kosten….

  1. Iets tussen de €40 en €45…. Ik weet het niet helemaal precies uit mijn hoofd ;) De eerste 9 maanden betaalden we een actie-tarief en was het goedkoper in elk geval…

 2. Ik heb een alles in een pakket bij XS4ALL, met een mobieltje voor nood als bv de stroom uitvalt of internet plat ligt.
  Ik ben erg tevreden over XS4ALL, voornamelijk omdat hun telefonische bereikbaarheid goed is en als er problemen zijn ze altijd goed en snel helpen. Ik weet dat ik goedkoper uit kan zijn bij een andere provider, maar juist als er problemen zijn trek ik het niet om gedoe te krijgen met hun bereikbaarheid.

  Groet,Greet

 3. Je verbinding zal ook wel niet je van het zijn op het platteland want dan is alles in een echt wel goedkoper bv Telfort maar dan heb je wel een verbinding nodig van min 12MB zeker bij kijken van meerder tv in Hd kwaliteit.

  Van Ziggo,naar KPN naar Online met digitenne (was toen maar 7 euro :) naar Telfort naar Tele 2 en nu weer naar KPN dit keer wel glasvezel :)

  Wat duurder maar wil wel kwaliteit dus nu 100/100 Mb in huis en dat is nodig met streamen etc en Spotify was ook een must.

 4. Ik denk dat het sterk van je provider afhangt. Wij hadden ooit kabel en internet via U.pc en telefoon via Kpn. Toen werd dat alles in 1 via U.pc. Dat is welgeteld 1 maand goedgegaan en mijn bloeddruk stijgt nog steeds als ik aan dat jaar ellende dat volgde terugdenk. Ik wil het er niet meer over hebben maar Ziggo en UPC krijgen ons nooit meer als klant.
  Daar ging dan ook de stekker uit en we zijn overgestapt naar alles-in-1 van KPN. Omdat mijn mobiele abonnement daar ook loopt (ook wij kenden dat probleem van niet telefonisch bereikbaar zijn als je vaste lijn eruit ligt..) krijgen we extra korting. Ik ben een grootverbruiker in (mobiel) internet en sms, dus voor ons is dit voordeliger. Er wordt hier gestreamd en spotify is een eerste levensbehoefte en we kijken vooruit naar de gameverslavingen van onze kinderen ;-)

  Zeer betrouwbaar ook: de vier (!) storingen op het thuisnetwerk die we de afgelopen 3 jaar hebben gehad werden netjes en goed verholpen en de communicatie in het geval van de landelijke storing was uitstekend. Mobiel heb ik sowieso nooit problemen.

 5. Wij hebben alles-in-1 van Telfort met onbeperkt bellen erbij voor 45 euro per maand.
  Mocht er iets uitvallen kunnen we met de mobiel bellen want daar hebben we een aantal minuten bellen per maand. En als ik Telfort per mobiel moet bellen dan vraag ik meteen of ze mij terugbellen. Dat doen ze dan ook. Mocht ik lang in de wacht hebben gestaan dan vertel ik ze dat ook en vraag of ze dat willen vergoeden. Als het tenminste echt lang is dat ik moet wachten. En ook dat hebben ze gedaan toen ik dat vroeg. Verder heb ik nog geen problemen met ze gehad gelukkig en hoop ik ook niet meer te krijgen want raak er altijd van in de stress..haha

 6. Ik heb alles apart. Je hebt hier geen kabel en voor schotel ben ik dus al aangewezen op Canal Digitaal. En omdat ik ook ‘diep’ in/op het platteland zit, moet ik internet wel bij KPN hebben. Die hebben dan nog de beste dekking én dat kan hier natuurlijk dus ook niet via de kabel. Telefoon heb ik er bij hen bij, omdat ik anders niet (snel) internet kon krijgen. Maar goed, dat gebruik ik eigenlijk helemaal niet, dus ik denk dat ik ook eens ga informeren of ik het er nu wel áf kan krijgen. Ik betaal voor telefoon iets van 14 euro, voor internet volgens mij 25 en tv 18 euro. Telefoon en internet gaan bij mij overigens wel zakelijk.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.