Reacties

7 tips om je beter te voelen als je ziek bent — 12 reacties

 1. Zorg vooraf dat er mensen zijn die in zo'n noodgevalletje de noodzakelijkste dingen kunnen oppakken: WC een keer laten, manlief of zoonlief stofzuigt, paar vriezermaaltijden (of een map met makkelijke recepten in de keukenkast), een vriendin die je kleine naar bed helpt. Dan kun je je beter in die deken verstoppen. En rust helpt met beter worden!

 2. Als ik weer langzaamaan aan de betere hand ben, help het mij juist om weer lekker te douchen gewone kleren aan te trekken, ipv van mijn huispak of pyjama. En even een frisse neus halen!

 3. Ik vraag altijd of de kinderen een dag bij opa en oma mogen spelen. Of een tante, vriendin oid, zodat ik ook echt ziek kan zijn, mijn bed in kan kruipen of de wc de hele dag bezet kan houden zonder dat er dan de hele tijd jengelende kinderen om me heen hangen.

  Ik hoop van harte dat het griep virus wat nu rond gaat ons gezin overslaat! Vele om ons heen zijn al flink ziek geweest.

  • Dat is een hele goede Ikke. Het is fijn om echt even te kunnen toegeven aan je ziek voelen. Dan kun je tenminste ook echt opknappen.

   Het virus heeft ons gezin ook nog niet bereikt, maar ik hoor ook van heel veel mensen dat ze geveld werden door deze griep.

 4. Ziek zijn is nooit leuk. Veel mensen zijn nu ziek (zeker na carnaval). Uitzieken en weer door helaas. Meerstal ziek ik niet goed uit. En dan blijft het altijd een beetje hangen.

 5. Ben nu net na een paar dagen zoveel beter dat ik de mail etc weer kan lezen. Helaas geen man of lief meer die kan zorgen. Films kijken, op de bank hangen, kan pas weer als je je weer wat beter voelt - tot die tijd is het uithangen, proberen heelhuids het toilet te halen indien nodig, overleven op water en wat fruit...

 6. Goede tips! Geen van deze dingen echter in mijn huis. Ik draai gewoon het huishouden als ik ziek ben. Mijn tip? Extra voedingssupplementen verkorten mijn griepjes enorm :-) En ehm. Met de kinderen naar bed. Veel slapen!

  Liefs,

  Eva

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Huisvlijt

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder