7 manieren om je beter te voelen als je ziek bent

ziek zijnAls je ziek bent voel je je niet prettig. Zeker niet als je een serieuze griep te pakken hebt. Want dan doet werkelijke je hele lichaam pijn.

Ziek zijn betekent dus per definitie dat je je niet zo prettig voelt. Toch zijn er gelukkig manieren om je wat beter te voelen.

 1. Zie je ziek zijn als een sabbatical!
 2. Gun jezelf de tijd om rustig weer beter te worden.
 3. Laat alle zorgen en beslommeringen even los. Je kunt er nu toch niets aan doen. Dus maak je er niet druk om.
 4. Kruip lekker met een dekentje op de bank.
 5. Laat jezelf verzorgen door man en kinderen.
 6. Kijk eindelijk al die Netflix series waar je geen tijd voor had.
 7. Zie je ziek zijn als een kans om je leven te ‘resetten’. Crisis als kans! In die zin kan ziek zijn net zo werken als een vakantie. Je bent er even helemaal tussenuit geweest, en kijkt met frisse ogen tegen je leven aan.

 Meer tips zijn welkom!

Similar Posts

12 Comments

 1. Zorg vooraf dat er mensen zijn die in zo’n noodgevalletje de noodzakelijkste dingen kunnen oppakken: WC een keer laten, manlief of zoonlief stofzuigt, paar vriezermaaltijden (of een map met makkelijke recepten in de keukenkast), een vriendin die je kleine naar bed helpt. Dan kun je je beter in die deken verstoppen. En rust helpt met beter worden!

 2. Als ik weer langzaamaan aan de betere hand ben, help het mij juist om weer lekker te douchen gewone kleren aan te trekken, ipv van mijn huispak of pyjama. En even een frisse neus halen!

 3. Wat een leuke blog heb je :) weer een mooie blog ontmoet om te bezoeken! En goede tips van het ziek zijn trouwens, helaas hangt het echt overal in de lucht die griep.

 4. Ik vraag altijd of de kinderen een dag bij opa en oma mogen spelen. Of een tante, vriendin oid, zodat ik ook echt ziek kan zijn, mijn bed in kan kruipen of de wc de hele dag bezet kan houden zonder dat er dan de hele tijd jengelende kinderen om me heen hangen.

  Ik hoop van harte dat het griep virus wat nu rond gaat ons gezin overslaat! Vele om ons heen zijn al flink ziek geweest.

  1. Dat is een hele goede Ikke. Het is fijn om echt even te kunnen toegeven aan je ziek voelen. Dan kun je tenminste ook echt opknappen.

   Het virus heeft ons gezin ook nog niet bereikt, maar ik hoor ook van heel veel mensen dat ze geveld werden door deze griep.

 5. Ziek zijn is nooit leuk. Veel mensen zijn nu ziek (zeker na carnaval). Uitzieken en weer door helaas. Meerstal ziek ik niet goed uit. En dan blijft het altijd een beetje hangen.

 6. Ben nu net na een paar dagen zoveel beter dat ik de mail etc weer kan lezen. Helaas geen man of lief meer die kan zorgen. Films kijken, op de bank hangen, kan pas weer als je je weer wat beter voelt – tot die tijd is het uithangen, proberen heelhuids het toilet te halen indien nodig, overleven op water en wat fruit…

 7. Goede tips! Geen van deze dingen echter in mijn huis. Ik draai gewoon het huishouden als ik ziek ben. Mijn tip? Extra voedingssupplementen verkorten mijn griepjes enorm :-) En ehm. Met de kinderen naar bed. Veel slapen!

  Liefs,

  Eva

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.